Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η αφόρητη ανοησία της σημερινής Αριστεράς



Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πού οφείλεται η καθίζηση των αριστερών προοδευτικών κομμάτων -και στην Ελλάδα-, αν και η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια τους.

Από τη στιγμή που τα αριστερά κόμματα εγκατέλειψαν την πάλη των τάξεων και το έριξαν στην πάλη των ταυτοτήτων και την πάλη των φύλων, η τύχη τους ήταν προδιαγεγραμμένη.

Όταν γίνεσαι πολύ “προοδευτικός”, πολλοί άνθρωποι θα σου γυρίσουν την πλάτη. Ειδικά, αν είσαι “προοδευτικός” και πάρα πολύ πλούσιος, όπως συμβαίνει με τα στελέχη των αριστερών κομμάτων.

Δεν ξέρω τι το προοδευτικό υπάρχει στο να χωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα τους, το φύλο τους, την σεξoυαλικότητά τους και οποιοδήποτε άλλο προσωπικό χαρακτηριστικό.

Επίσης, αυτό μοιάζει να είναι κάτι που δεν έχει τελειωμό αλλά ούτε και νόημα. Είναι μια μάχη με τους ανεμόμυλους.

Εγώ δεν είμαι φιλόσοφος αλλά, με το φτωχό μυαλό μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η σεξoυαλικότητα των ανθρώπων είναι κάτι τόσο απόλυτα προσωπικό, που δεν έχει νόημα να προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα· αρκεί να αποδεχτείς τη σεξoυαλικότητα όλων των ανθρώπων, εφόσον βασίζεται στη συναίνεση και δεν βλάπτουν κάποιον άλλον άνθρωπο. Σκέφτομαι πως, αν στον πλανήτη υπάρχουν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι, υπάρχουν και οκτώ δισεκατομμύρια διαφορετικές σεξoυαλικότητες.

Αντιθέτως, η διάκριση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, είναι ορατή και κατανοητή από όλους. Ένας φτωχός ομοφυλόφιλος και ένας πλούσιος ομοφυλόφιλος έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό ότι ο ένας είναι φτωχός και ο άλλος πλούσιος. Τα “δικαιώματα” έπονται. Κι αν δεν έχεις να φας, το δικαίωμα δεν έχει κανένα νόημα.

Βέβαια, υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που νομίζουν πως ένας λευκός άνδρας έχει προνόμιο απέναντι σε ένα μαύρο άνδρα, ακόμα κι αν ο λευκός άνδρας είναι άστεγος και ο μαύρος άνδρας είναι δισεκατομμυριούχος. Εκτός από φιλόσοφος, δεν είμαι και ψυχίατρος.

Δεν ξέρω γιατί τα αριστερά κόμματα έχουν βαλθεί να βάλουν ταμπέλες σε όλους αλλά δεν βρίσκω τίποτα προοδευτικό σε αυτό, ενώ, παράλληλα, αυτό μου φέρνει στο μυαλό -από την ανάποδη- την Ακροδεξιά.

Είναι εντυπωσιακό το σε πόσα πράγματα μοιάζει η σημερινή Αριστερά με την Ακροδεξιά, και πόσο την έχει ανάγκη. Συχνά βλέπω αριστερούς να μιλάνε και είναι σαν να θέλουν να επιβεβαιώσουν την θεωρία των δυο άκρων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ελευθερία της έκφρασης που διώκεται σήμερα και βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δίπλα στις απαγορεύσεις των ακροδεξιών στο να εκφράζεσαι ελεύθερα, ήρθαν να προστεθούν και οι αριστεροί.

Διαφωνείς με την αριστερή “προοδευτική” θέση ή θέλεις να επισημάνεις κάποια σημεία που θα μπορούσαν να βελτιωθούν;

Ετοιμάσου να σε ακυρώσουν ή να σε εξαφανίσουν. Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, το cancel culture είναι αριστερή εφεύρεση.

Αριστεροί μπάτσοι -κάποιοι από αυτούς είναι και βουλευτές- περιδιαβαίνουν σαν χωροφύλακες για να εντοπίσουν μια φράση σε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο στα social media -ακόμα και σατιρικό-, και να εξαπολύσουν επίθεση σε αυτόν που τόλμησε να αμφισβητήσει την κυρίαρχη “προοδευτική” θέση.

Αυτό, βέβαια, είναι εντελώς ακροδεξιά πρακτική αλλά οι “προοδευτικοί” αριστεροί δεν μπορούν να το καταλάβουν με τίποτα.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να γίνεται έκθεση στη Νέα Υόρκη με τίτλο “Ο προβληματικός Πάμπλο Πικάσο” -πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο του Πικάσο- επειδή, λέει, ο Πικάσο φέρθηκε βίαια σε κάποιες γυναίκες. Εγώ δεν ξέρω κάποιον άνθρωπο που να μην είναι προβληματικός -εγώ τουλάχιστον είμαι· όσοι δεν είστε προβληματικοί, σταματήστε να διαβάζετε σε αυτό το σημείο-, οπότε ετοιμαστείτε να διαβάσετε βιβλία του προβληματικού Ντοστογιέφσκι και να δείτε θεατρικά έργα του προβληματικού Σαίξπηρ. Βασικά, μην βλέπετε και μη διαβάζετε τίποτα, γιατί είναι όλοι προβληματικοί και μπορεί να βλάψουν το υπέροχο μυαλό σας.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε απειληθεί με αφορισμό από την Εκκλησία της Ελλάδος και ο “Τελευταίος Πειρασμός” είχε συμπεριληφθεί στον Κατάλογο των Απαγορευμένων Βιβλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι να σταθούν στο πλευρό του -ως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε υπερασπιστεί το 1955 τον Νίκο Καζαντζάκη στη Βουλή των Ελλήνων, τον χαρακτήρισε “μεγάλο λογοτέχνη” και “αληθινό πατριώτη” και ζήτησε να σταματήσει ο διωγμός του- αλλά οι σημερινοί υπερ-αριστεροί μάλλον θα ζητήσουν την απαγόρευση των βιβλίων του …προβληματικού Καζαντζάκη επειδή ο Καζαντζάκης θεωρείται …μισογύνης.

Αν κάτι χαρακτηρίζει τους σημερινούς αριστερούς είναι η αδυναμία κατανόησης της ανθρώπινης φύσης -που είναι κάπως πιο περίπλοκη και σύνθετη από μια ταμπέλα για τον καθέναν-, ενώ αδυνατούν να αντιληφθούν πως άνθρωποι που έζησαν σε προηγούμενους αιώνες έζησαν σε κοινωνίες με εντελώς διαφορετικά ήθη από τα σημερινά, με αποτέλεσμα οι αριστεροί να λένε ανοησίες του στιλ “ναι, αλλά ο Αριστοτέλης ήταν μισογύνης”. Πάει κι ο Αριστοτέλης. Τον διέγραψαν.

Όποιος παρακολουθεί τα social media, θα έχει παρατηρήσει πως χιλιάδες αριστεροί έχουν μετατραπεί σε δικαστές, στήνουν λαϊκά δικαστήρια και βγάζουν αποφάσεις σε πέντε λεπτά. Αρκεί κάποιος να κατηγορηθεί για κάτι -όχι με μήνυση, με ένα απλό tweet, ένα post στο Facebook ή σε ένα πρωινάδικο της τηλεόρασης- για να τον καταδικάσουν αμέσως. Βγάζουν καταδικαστική απόφαση, χωρίς να ξέρουν αν η καταγγελία είναι αληθινή, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, και μετά ενοχλούνται αν γίνει κάποια δίκη και οι δικαστές που γνωρίζουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης -γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια- καταλήξουν σε διαφορετική ετυμηγορία από την δική τους, όπως γίνεται σχεδόν πάντα.

Οι σημερινοί αριστεροί είναι πολύ αλληλέγγυοι και με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλληλέγγυοι από μακριά, βέβαια, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν μένουν στο Ψυχικό, στην Φιλοθέη και στην Εκάλη. Αριστεροί, με φράχτες στα πανάκριβα σπίτια τους, είναι υπέρ των …ανοιχτών συνόρων -απίστευτη υποκρισία-, ενώ κατηγορούν ως ρατσιστές τους κατοίκους των φτωχών συνοικιών της Αθήνας που έχουν απηυδήσει από τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί η συγκέντρωση χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων από άλλες χώρες σε γειτονιές που είναι ήδη υποβαθμισμένες.

Στην διάρκεια της πανδημίας, αριστεροί από τις βιλάρες τους έγραφαν “Stay the fuck home” σε ανθρώπους που ζουν σε υπόγεια. Πολύ προοδευτικό και πολύ ανθρώπινο.

Βέβαια, οι ίδιοι αριστεροί δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν μεγάλες μάχες για αυτούς που μπορεί να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, ενώ θα δώσουν μάχες και για τα δικαιώματα των ζώων, γιατί οι ίδιοι είναι πολύ ανώτεροι άνθρωποι και μπορεί να είναι πολύ πλούσιοι αλλά νιώθουν συμπόνια για την πλέμπα, τους πτωχούληδες και τα άλλα κατώτερα είδη του ζωικού βασιλείου. Όταν η Αριστερά μετατρέπεται σε φιλανθρωπία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Οι σημερινοί αριστεροί έχουν κάτι πολύ περίεργες απόψεις.

Για τους σημερινούς αριστερούς, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι προαιώνιοι εχθροί, οι άνδρες είναι όλοι βιαστές και δολοφόνοι, οι γυναίκες είναι όλες θύματα και δεν λένε ποτέ ψέματα, όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι φασίστας, ρατσιστής, μισογύνης, ομοφοβικός κλπ, χωρίζουν τους ανθρώπους σε άπειρες κατηγορίες, και, μετά από όλα αυτά, θέλουν να τους αγαπάτε και να τους κάνετε κυβέρνηση.

Οι ίδιοι άνθρωποι που χωρίζουν διαρκώς τους ανθρώπους σε διάφορες κατηγορίες, απορούν μετά γιατί οι άνθρωποι δεν …ενώνονται και γιατί δεν τους ψηφίζουν.

Ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω πως όλοι αυτοί είναι για τον ψυχίατρο.

Η σημερινή Αριστερά ακολουθεί σε παράνοια την άκρα Δεξιά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δεξιοί και οι κεντροδεξιοί -που κι αυτοί είναι για τα μπάζα- να μοιάζουν σαν πολύ πολιτισμένοι και προοδευτικοί άνθρωποι, απλά επειδή δεν κάνουν υστερίες για τα πάντα από το πρωί μέχρι το βράδυ και επειδή δεν θέλουν να ταμπελώσουν όλους τους ανθρώπους. Δηλαδή, κάνουν αυτό που έκαναν παλιότερα οι αριστεροί.

Έτσι εξηγείται και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές.

Μπροστά σε όλη αυτή την υστερία της σημερινής Αριστεράς, ο Μητσοτάκης μοιάζει σχεδόν λογικός.

Η Αριστερά, ή θα ενωθεί και πάλι με τις κατώτερες τάξεις -ναι, υπάρχουν τάξεις ακόμα- και θα μιλήσει για πλούσιους και φτωχούς, και για τις κοινωνικές ανισότητες, ή θα εξαφανιστεί.

Στην παρούσα κατάσταση, βρίσκω πιο πιθανό να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση της Κεντροδεξιάς η Ακροδεξιά -ήδη συμβαίνει σε κάποιες χώρες- παρά η Αριστερά.

Οι σημερινοί αριστεροί έχουν τεράστια ευθύνη για την άνοδο της Ακροδεξιάς. Αλλά μην τους το πείτε, γιατί θα σας πουν φασίστες και θα σας κάνουν cancel.

(Το κείμενο έγραψε ο προβληματικός πιτσιρίκος. Οι αριστεροί φίλοι ας μη με ταμπελώσουν. Έχω ταμπελωθεί μόνος μου. Αυτοπροσδιορίζομαι. Είμαι μισάνθρωπος. Μισώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Χωρίς διακρίσεις ανάλογα με το φύλο, το έθνος, το χρώμα ή τη σεξoυαλικότητά τους. Δημοκρατικά πράγματα.)

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.