Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Άλλα λέει ο Μηταράκης, άλλα οι Πακιστανοί!

 


Στο Πακιστάν βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου επισκεπτόμενος το Ισλαμαμπάντ συναντήθηκε και με πρωθυπουργό της χώρας Ιμράν Καν. Ο Νότης Μηταράκης φιλοξενήθηκε κι από τον ειδικό πρωθυπουργικό σύμβουλο αρμόδιος για θέματα Πακιστανών πολιτών στο εξωτερικό, Μουχάμαντ Αγιούμπ Αφρίντι. Στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών, ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης, καθώς και οι τρόποι καταπολέμησης της παράνομης.

Σύμφωνα με τις πηγές της ελληνικής μεριάς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα από την επίσκεψη στο Πακιστάν επιθυμεί να πετύχει έναν διττό στόχο. Αφενός την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας διά της νόμιμης οδού μετανάστευσης και αφετέρου την επιστροφή στη χώρα τους όσων μεταναστών έχουν εισέρθει στην Ελλάδα παράνομα και δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα.

«Προτάσσουμε την εποχική εργασία έως εννέα μήνες κατ’ έτος έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με το θέμα. Ο κ. Μηταράκης ισχυρίζεται ότι με τον κ. Αφρίντι του συμφώνησαν στην ανάγκη να προωθηθούν νόμιμες οδοί εύτακτης μετανάστευσης «εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων».


Η συνέχεια εδώ...Άλλα λέει ο Μηταράκης, άλλα οι Πακιστανοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.