Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΟΣΟ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΤΟΣΟ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΧΡΕΙΩΝΕΤΑΙ! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

του Αριστομένη Συγγελάκη


Δυο χρόνια πριν, στις 17 Απριλίου 2019, έστω και με καθυστέρηση ετών, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων έλαβε μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ με την οποία "καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ιδίως τις διπλωματικές και νομικές, για τη διεκδίκηση των οφειλών και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Το Εθνικό Συμβούλιο, που έδωσε αγώνα για να φτάσουμε σε αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, έδωσε το παρών στη Βουλή με ισχυρή αντιπροσωπεία του, υπό τους Συμπροέδρους του Βασίλη Μπρακατσούλα και Χρήστο Τσιντζιλώνη και χαιρέτισε τη σημαντική αυτή εξέλιξη ενώ μήνυμα είχε στείλει και ο Μανώλης Γλέζος.
Ακολούθησε η επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης στη γερμανική κυβέρνηση (4.6.2019) και η απόρριψή της από τη γερμανική κυβέρνηση με ιταμό και ατεκμηρίωτο τρόπο (18.10.2019) και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης (Ιανουάριος 2020).

Στη συνέχεια, όμως, αντί να ενταθεί η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, είχαμε όχι μόνο την αδράνεια του ελληνικού κράτους αλλά και την έγερση πρόσθετων εσωτερικών εμποδίων στη δικαίωση των θυμάτων, όπως π.χ. την επαναφορά του (αντισυνταγματικού) δικαστικού ενσήμου για τις αναγνωριστικές αγωγές.
Το γερμανικό κράτος έλαβε το σήμα της ελληνικής αδυναμίας (για να μην πω αβελτηρίας) και, με κυνισμό και αλαζονεία, προχώρησε στο νέο του δόγμα:

ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "LNopEH INITHOOTER European Paratroopers Association OPERATION MERCURY 80TH ANNIVERSARY Eurouean Baratroop The D&y AREE KRETA ΕΤΑ MEMORIAL CRETE, GREECE. MAY 17-23, 2021 It has been exactly 80 years since the Reich Elite Troops jumped and conquered the island Crete never forget their Valor. JOIN THE EUROPEAN PARATROOPERS Do Not Miss This Epic Commemorative Eventi Let Us pay tribute our fallen Airborne Brothers who succesfully accomplished the first strategic airborne operation in history. HONOR THEIR IMMORTAL MEMORY Sign Jp NOWI info@europeanparatroopers.org www.europeanparatroopers.org"


Και με Δούρειο Ίππο το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και τις άλλες πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης εφορμά, όπως καταγγέλουν οι Γερμανοί συναγωνιστές της ομάδας ΑΚ Distomo από το Αμβούργο, για να διασπάσει και να κάμψει το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να διεισδύσει στην ελληνική νεολαία.
Οι προκλήσεις κορυφώθηκαν περαιτέρω με την ύβρη απέναντι στη Μάχη της Κρήτης, που διέπραξαν τα ναζιστικά σταγονίδια της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών και όσοι τους υποκίνησαν.

Πρώτο συμπέρασμα:

ΟΣΟ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΤΟΣΟ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΧΡΕΙΩΝΕΤΑΙ!

Η σεισμική εξέγερση του λαού της Κρήτης έτρεψε άμεσα σε φυγή τους "γενναίους" αλεξιπτωτιστές, που αποδείχθηκαν "αντάξιοι" των ειδώλων τους... Ο ενθουσιασμός σε όλη τη χώρα ήταν εύλογος, αν και οι νίκες δεν θα είναι πάντα τόσο εύκολες...
Όμως το φλέγον ερώτημα παραμένει:

- Θα κατορθώσουμε να υπερασπιστούμε την Ιστορία μας από τους επίδοξους παραχαράκτες και να αναδείξουμε τη μεγαλειώδη συμβολή της Ελλάδας στη συντριβή του φασισμού;
-Θα καταφέρουμε, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας προσεγγίσεις και παρά τις διασπαστικές ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης, να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που θα αλλάξει τα δεδομένα;

Η απάντηση θα κρίνει αν η Ελληνική Δημοκρατία θα προχωρήσει, επιτέλους, σθεναρά, μεθοδικά κι αποφασιστικά στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών! Σε διαφορετική περίπτωση το πολιτικό σύστημα θα έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο στη γερμανική άρχουσα τάξη να αλώσει τη χώρα μας! ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Εμείς, πάντως, δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να δικαιωθούμε!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!



Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.