Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Οι λαθροχειρίες του Νάσου Ηλιόπουλου

του Γιάννη Ξένου*
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του Σύριζα, Νάσος Ηλιόπουλος στον προεκλογικό του αγώνα έχει πολύ ψηλά στην πολιτική του ατζέντα, το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικίας. Ένα πρόβλημα που και ο δικός μας συνδυασμός θέτει από το ξεκίνημά του, αλλά και παλιότερα το Άρδην το έχει αναδείξει. Δεν είναι κακό λοιπόν που το αναδεικνύει και ο Νάσος Ηλίοπουλος, ίσα ίσα, αλλά η λαθροχειρία του βρίσκεται στην λύση που προτείνει.
Οι προτάσεις του Ηλιόπουλου συμπυκνώνονται στα εξής σημεία:
  1. Να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δυο ακινήτων ανά αριθμό φορολογικού μητρώου δικαιούχου εισοδήματος.
  2. Η μίσθωση κάθε ακινήτου δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.
  3. Για να μπορεί να υπάρχει υπέρβαση του ορίου ενοικίασης των 90 ή των 60 ημερών αντιστοίχως, θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το σύνολο του εισοδήματος από την ενοικίαση ακινήτων δεν θα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ανά έτος.

Οι προτάσεις του Ηλιόπουλου είναι επί της ουσίας η ανενεργή διάταξη του νόμου 4472/2017 που ρυθμίζει την λειτουργία της βραχυχρόνια μίσθωσης. Το ρυθμιστικό πλαίσιο παραμένει ανενεργό από το 2016 γιατί τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Οικονομίας, Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού δεν έχουν συγκροτήσει ακόμα την απαιτούμενη κοινή επιτροπή για να σχεδιαστεί η κοινή υπουργική απόφαση.
Ο Ν. Ηλιόπουλος από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι και πρόσφατα διατελούσε υφυπουργός Εργασίας, αλλά δεν πήρε όλο αυτό το διάστημα κάποια πρωτοβουλία να οριστεί αυτή η ριμάδα η υπουργική επιτροπή και να μπουν κάποιοι κανόνες στο airbnb. Τώρα όμως, ως άλλος μαυρογιαλούρος υπόσχεται ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά την ευκαιρία του την είχε και την έχασε. Αποδεικνύει ότι παρότι νέος ηλικιακά, χρησιμοποιεί τα φτηνά κόλπα του γερασμένου πολιτικού μας συστήματος.
*υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: http://ardin-rixi.gr/archives/212343
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.