Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ένας άλλος Κενάν Αγιάς, καταδικάστηκε στη Γερμανία



ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ PKK

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΑΝ ΑΓΙΑΣ


Ένας άλλος Κενάν Αγιάς, καταδικάστηκε στη Γερμανία

Του Αλέκου Μιχαηλίδη 


Γερμανικές πολιτικές αποφάσεις, υποχρεώνουν την Κύπρο να ξεκαθαρίσει αν συναινεί στον τουρκικό αυταρχισμό – Ναι, «είμαστε όλοι PKK»

Μια παρόμοια υπόθεση με αυτήν του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς έλαβε χώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κόμπλεντζ στη Γερμανία την Τετάρτη 10 Μαΐου. Το Δικαστήριο ανακοίνωσε την έγκριση της απόφασης για πενταετή ποινή φυλάκισης του Κούρδου Οζγκιούρ Α., ο οποίος βρίσκεται σε γερμανικές φυλακές από τις 29 Απριλίου 2022. Έγκλημά του επίσης η υποτιθέμενη συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» δηλαδή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), καθώς και άλλες λεγόμενες τρομοκρατικές δράσεις όπως… διασκέψεις Τύπου, διαδηλώσεις και έρανοι σε κουρδικά πολιτιστικά ιδρύματα. Η ομοιότητα με την υπόθεση του Κενάν Αγιάς είναι τρανταχτή και χρειάζεται να διερωτηθούν οι αρμόδιοι στην Κύπρο αν θα είναι συνέταιροι αυτού του αυταρχισμού, επειδή έτσι θέλει η Τουρκία.

Ο Κούρδος Οζγκιούρ Α. καταδικάστηκε στη Γερμανία για συμμετοχή στο PKK και θα εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαιτίας της πολιτικής του δράσης. Όπως εξήγησε ο εκ των δικηγόρων του, Μπέρτολτ Φρεσένιους, «πάρθηκε μια πολιτική απόφαση για μια πολιτική υπόθεση», τονίζοντας ότι το γερμανικό κράτος εφαρμόζει ακριβώς την ίδια πολιτική με την Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Η υψηλή τιμωρία που δέχτηκε ο Οζγκιούρ, επειδή δεν έδειξε μετάνοια για τη συμμετοχή του στον κουρδικό αγώνα, δείχνει ότι η Γερμανία αποφασίζει μόνο με βάση τις σχέσεις της με το τουρκικό κράτος.

Μάλιστα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κόμπλεντζ μοίρασε πρόστιμα σε αλληλέγγυους που βρέθηκαν εκεί, επειδή φώναξαν «είμαστε όλοι PKK» και «ο Ερντογάν είναι δικτάτορας», ενώ ανέφερε ως «έγκλημα» του Κούρδου αγωνιστή, την παρουσία του σε ακρόαση άλλου Κούρδου αγωνιστή το περασμένο έτος. Πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται συχνά στη Γερμανία και αφορούν ένα ανελέητο κυνήγι Κούρδων και Κούρδισσων, σε συνεννόηση με το τουρκικό φασιστικό κράτος, με βάση ασφαλώς τα μνημόνια που υπέγραψαν οι εισαγγελικές αρχές των δύο χωρών το 2022. 

Στην Κύπρο, η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πολύ κρίσιμη υπόθεση, όπως αυτήν του απεργού πείνας, Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς. Βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη απόφαση που θα κρίνει αν η ίδια η Κύπρος δίνει συγκατάθεση στον αυταρχισμό της γερμανικής δικαιοσύνης, στην οποία θα «χαρίσει» έναν άνθρωπο που οφείλει να προστατεύει ως πολιτικό πρόσφυγα. Αν η ίδια η Κύπρος αναγνωρίζει ως νόμιμες τις πολιτικές διώξεις Κούρδων αγωνιστών, ειδικά στη Γερμανία και στη βάση συνεργασίας με την κατοχική Τουρκία. Αν η Κύπρος αντιλαμβάνεται ως τεκμήριο «τρομοκρατικής δράσης» τη συμμετοχή σε εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα με υποκινητή την Τουρκία που συντηρεί συνθήκες εθνοκάθαρσης εναντίον του κουρδικού λαού. Αν η Κύπρος θα στείλει έναν άνθρωπο πρώτα στη Γερμανία και έπειτα στην Τουρκία, για να μην ξαναδεί το φως του ήλιου, με την ψευδαίσθηση ότι οι γερμανικές αρχές θα συμφωνήσουν με τους όρους ενός Επαρχιακού Δικαστηρίου και όχι με τους θεμελιώδεις όρους της φασιστικής Τουρκίας που παραμονεύει επικίνδυνα. Ναι, «είμαστε όλοι PKK». Συλλάβετέ μας. 

https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1714405/enas-allos-kenan-agas-katadikastike-sti-grmania

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.