Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ένα βιβλίο για τον κ. πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων !

Φωτογραφία του Βασίλης Στοϊλόπουλος.


Αποτέλεσμα εικόνας για «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό»Τελευταία, κυκλοφόρησε το βιβλίο «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό», το οποίο απευθύνεται στον καθένα που μέχρι τώρα «επιλέγει να κουκουλώνει διάφορα τραυματικά ζητήματα του παρελθόντος, ιδίως αυτά που ονομάζει "εθνικά ζητήματα"» (sic!). Βγαλμένο από τον πυρήνα του οργανωμένου συστήματος του ελληνικού εθνομηδενισμού, το βιβλίο:
• προβάλει υπεραπλουστευμένα τις πάγιες φιλοσκοπιανές θέσεις (αποδοχή μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας),
• υποστηρίζει, με χλευαστική προδιάθεση, ότι στο θέμα αυτό «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο»,
• καταφέρεται ενάντια σε εθνικούς «ελληνικούς μύθους», σαν τον «υποτιθέμενο» αλυτρωτισμό των Σκοπίων,
• στηλιτεύει τα συλλαλητήρια ως επιστέγασμα της εθνικοφροσύνης, 
• υποσκάπτει προβοκατόρικα το εθνικό φρόνημα αρνούμενοι ουσιαστικά ότι η αρχαία Μακεδονία έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα 
Στο πλαίσιο αυτό φιλοδοξεί μάλιστα ν΄ αντιμετωπίσει επιτυχώς την μέχρι τώρα «θλιβερή μονοτονία του λόγου περί το Μακεδονικό στη δημόσια συζήτηση». 
Είναι αυτονόητο, ότι στο πλαίσιο των δημοκρατικών αξιών η έκφραση ελεύθερης γνώμης είναι δεδομένη και προφανώς δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα με μια τέτοια έκδοση, που θεωρεί το «περίφημο» Μακεδονικό σαν άλλο ένα «εθνικό αφήγημα». Υπάρχει ένα θέμα όμως όταν το βιβλίο αυτό απολαμβάνει ντε φάκτο την αμέριστη, δημόσια υποστήριξη του προέδρου της Ελληνικής Βουλής. 
Προφανέστατη, κατ’ αρχάς, η ισχυρή σημειολογική διάσταση αυτής καθ’ αυτής της παρουσίας του Προέδρου της Βουλής στην παρουσίαση του βιβλίου των γνωστών εθνομηδενιστών Κ. Καρπόζηλου και Δ. Χριστόπουλου. Ο κ. Νίκος Βούτσης μπορεί να προέρχεται από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα και να έχει την όποια άποψή του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σαν πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, μπορεί να υποτιμά δημόσια την πλειοψηφία των Ελλήνων που έχει διαφορετική άποψη από αυτόν και τους ομοίους του στο Μακεδονικό ή και στα «λεγόμενα», όπως λένε οι κομματικοί του φίλοι, «εθνικά ζητήματα». Όμως, η συμμετοχή του προέδρου της Βουλής, ενός κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα, ως ομιλητή στην παρουσίαση του εν λόγω πονήματος, θα είχε νόημα μόνο αν κατέθετε και την άποψη για το Μακεδονικό και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τον οποίο και θεσμικά εκπροσωπεί συνολικά. Αντ΄ αυτού, λειτούργησε ως κομματικός ινστρούχτορας κρατώντας το ούτως ή άλλως ευαίσθητο λειτούργημά του. Δεν συμμερίστηκε μόνο τις γνωστές από παλιά απόψεις των συγγραφέων του βιβλίου, αλλά και κατηγόρησε όσους τους αμφισβητούν εντονότατα στο Μακεδονικό, (έστω και με πολύ ακραίους ή και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς), ότι δηλαδή «αποτελούν – όπως αποδείχθηκε άλλωστε - το θερμοκήπιο για μια άκρως επικίνδυνη, νόθα επανανομιμοποίηση μέσα σε μερίδα τους λαού μας των φιλοφασιστικών, χρυσαυγίτικων αντιλήψεων». Όντας μέσα σ’ ευχάριστο για αυτόν περιβάλλον από ομοϊδεάτες του, επισήμανε μάλιστα, επαναφέροντας τα γνωστά εμφυλιοπολεμικά κλισέ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν είναι απλά μια γραφική σύγχρονη έκδοση και εκδοχή της μετεμφυλιακής πατριδοκαπηλείας και της υστερικής εθνικοφροσύνης»!
Έτσι, δεν είναι απορίας άξιο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα «δώσει ΟΛΑ» στους βόρειους γείτονές μας, ουσιαστικά κρυπτόμενη κι αποφεύγοντας να εφαρμόσει για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα τον δημοκρατικότατο θεσμό του δημοψηφίσματος. Της αρκεί που μένει πιστή στην παράδοση της παραδοσιακής Αριστεράς για το Μακεδονικό και τους «Μακεδόνες».
Όσο για το περιεχόμενο του βιβλίου και το θέμα που πραγματεύεται, ο καθένας πρέπει να συμφωνεί με την άποψη ότι αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι η διοργάνωση ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου, με εκπροσώπους και των δύο απόψεων για το Μακεδονικό. Καλό θα ήταν μάλιστα να γινόταν υπό την αιγίδα του θεσμού που εκπροσωπεί ο κ. Βούτσης.



Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.