Απολιγνιτοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα με τον λιγνίτη (όταν κάποτε θα σταματήσουμε για να τον καίμε για να παράγει θερμική ενέργεια και από αυτήν ηλεκτρισμό), για να μην ερημώσουν έτσι μεγάλες περιοχές που ζουν από αυτόν.
Όπως γίνεται τωρα, χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο "για να στηριχθουν θέσεις εργασίας στην Γερμανία", όπως πολύ ειλικρινά δήλωσε ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη του σε γερμανικά ΜΜΕ πριν λίγα χρόνια. Σε μια χώρα, την Γερμανία, που συνεχίζει να εγκαινιάζει νέες λιγνιτικες μονάδες και να προσπαθεί να εισάγει, ως παλαβή τώρα, φυσικό αέριο από τον Πούτιν, ή τις ΗΠΑ πληρώνοντας με δολλάρια ή ρουβλια, καταδικάζοντας έτσι το ευρώ μάλλον τελεσίδικα, και την γερμανική βιομηχανία στο να γίνεται οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ, όσο συνεχίζουν και, κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα περίφημα γερμανικά αιολικά πάρκα.
Γιατί άραγε κλείνουν? Σίγουρα όχι λόγω έλλειψης μπαταριών, όπως νομίζει ο Γκλετσος.
🔸Κανείς δεν θα σου πει ότι μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε για εφαρμογές μή καύσης τον λιγνίτη, θέμα που χαλάει πολλά "αφηγήματα", που όλα απευθύνονται σε αφελείς επιπέδου Γκλέτσος ή όσων θέλουν να γυρίσουν να τρέχουν ανέμελοι στο Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι.
✔️Όπως πχ για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών .
Ο λιγνίτης μαζί με βιόμαζα (δηλαδή επεξεργασμένα γεωργικά απόβλητα), είχε 170€ ο τόνος πριν την ενεργειακή κρίση στο εμπόριο, δημιουργώντας ένα high tech υλικό που μπορεί να πρασινίσει και την έρημο (όπως έγινε στον Ισραήλ).
Έναντι των 16€/τόνος που κοστολογείτο ο λιγνίτης για κάψιμο το υλικό αυτό, ως εναλλακτική χρήση του λιγνίτη, είναι άκρως απαραίτητο και για την αποκατάσταση ή αναδάσωση των εδαφών που κινδυνεύουν με ερημοποίηση. Αλλά και ως εδαφοβελτιωτικό τεράστιων εκτάσεων στην Αφρική, κυρίως στην Υποσαχάρια, όπου βρίσκεται από το 2007 σε εξέλιξη ένα τεράστιο φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας του Μεγάλου Τείχους Δεντρών ως φυσικός φράχτης κατά της Ερήμου Σαχάρας στον Νότο της, φυσικός πνεύμονας καθαρισμού της ατμόσφαιρας από το διοξείδιο του άνθρακα και χώρος παραγωγής τροφής. Ξέρετε, από εκεί απ' όπου κυριολεκτικά θα τρέφεται και η Ευρώπη μετά το 60, αφού εχουν μείνει πολύ λίγες σοδειές για τα χωράφια της λόγω της υπερεντατικής εκμετάλλευσης τους, που επέβαλαν οι μυωπικές ΚΑΠ.
Για πλάκα λέτε ότι πλακώνονται τώρα η παραπαίουσα Γαλλία και Γερμανία, η Ρωσία (μέσω Τουρκίας), η Ινδία, η Κίνα και οι χώρες του κόλπου για τον έλεγχο αυτής της περιοχής, διαμορφώνοντας όρους μιας αποικιοκρατιας νο2 υπό άλλη διευθυνση?
Το έργο συνολικού κόστους 30δισ έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 15% μέχρι σήμερα έχοντας την οικονομική στήριξη του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Γαλλίας, που έτσι στήριζε την επιρροή της στην περιοχή των χωρών του Σαχέλ, που μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες αποτελούσε ζώνη του ...Γαλλικού φράγκου. Η οικονομική συρρίκνωση της Γαλλίας θέτει και όλο το έργο, του μόνου σήμερα που δημιουργεί τοπικά νέες θέσεις εργασίας αντί εξαθλιωμένους οικονομικούς μετανάστες προς την Ευρώπη, σε διακινδύνευση.
Οπότε εύλογο είναι και το αφελές ερώτημα αυτής της μάντρας:
✔️Πόσα ευρώ εγκρίθηκαν χθές από τον ελληνικό Προϋπολογισμό για να επενδυθούν απ' ευθείας σε αυτό το έργο ή έστω μέσω του Κοινοτικού Προϋπολογισμού?
Με δεδομένο ότι το πιο κοντινό ορυχείο λιγνίτη βρίσκεται στην Νότια Αφρική, κάθε ευρώ που επενδύεται σε αυτό το έργο, θα γυρίσει πίσω πολλαπλά για την διάθεση των εδαφοβελτιωτικών που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί και συντηρηθεί μετά το 2030. Χρήματα επένδυσης πολύ λιγότερα από όσα θα πρέπει να διατεθούν διαφορετικά για κέντρα κράτησης οικονομικά εξαθλιωμένων μεταναστών από αυτές τις περιοχές μετά το 2030!
Μετά λες ότι δεν καταλαβαίνεις πως επεκτείνεται η επιρροή της ακροδεξιάς, που επιβάλλει την ατζέντα της από την έλλειψη τέτοιων πολιτικών, που θα έπρεπε να τα είχε ήδη προτείνει η Αριστερά?
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.