Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Υπάρχουν 6 βασικά θέματα που κανένα απολύτως κόμμα της Βουλής δεν τα αγγίζει

Του Δημήτρη Κυπριώτη


Τα κόμματα που ζητούν να κυβερνήσουν τι θα κάνουν με όλα αυτά που μας έχουν δέσει; 

Στη συνθηματολογία των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές ακούγονται και στοιχεία των προγραμμάτων τους , που πολλοί βέβαια αναρωτούνται,  γιατί δεν τα έκαναν τον καιρό που κυβερνούσαν  και  πως ακριβώς θα τα κάνουν τώρα όταν τους δοθεί η εξουσία; Εύλογα τα ερωτήματα.

Για το πρώτο ερώτημα συνήθως προβάλλουν τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν γιατί τους δέσμευαν τα Μνημόνια, λες και αυτά τα υπόγραψαν κάποιοι τρίτοι και αυτοί δεν έχουν ευθύνη για αυτά. Για το δεύτερο ερώτημα επικαλούνται το γεγονός ότι τώρα δεν έχουν αυτές τις υποχρεώσεις των Μνημονίων. 

Μπορεί πολύς κόσμος να πιστευτεί ότι έτσι είναι τα πράγματα και ότι όλα θα είναι καλύτερα, αρκεί να κυβερνήσει  το κόμμα του. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι απλά και αν τα Μνημόνια τέλειωσαν, αν και η αλήθεια είναι ότι η αποδέσμευση είναι πλασματική, έχουν αφήσει πίσω τους υποχρεώσεις  που πάνε σε βάθος χρόνου. Όμως  και η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν πριν ξεκινήσει ο δρόμος της υποταγής  και όσων έχουν περιέλθει σε χέρια τρίτων.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 6 βασικά θέματα που κανένα απολύτως κόμμα της Βουλής  δεν τα αγγίζει και να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα αντιμετωπίσει. Αυτά είναι:

1. Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ: που έχουν περιέλθει σε διορισμένα Διοικητικά Συμβούλια που ελέγχονται από ξένα χέρια. Οι κάποτε Ελληνικές Τράπεζες δεν υπάρχουν. Ούτε και αυτή που κατ΄ όνομα μόνο λέγεται  Τράπεζα της Ελλάδος.

2. ΤΟ ΥΠΕΡΑΤΜΕΙΟ: που  ελέγχεται από τις Βρυξέλες και σε αυτό έχουν περιέλθει τα «ασημικά» της χώρας και αποφασίζεται τι θα εκποιηθεί (ξεπουληθεί)και πότε,  άσχετα αν αυτό το λένε αξιοποίηση.

3. ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ: Τα παρακολουθεί και τα εισπράττει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που ελέγχεται και αυτή απευθείας από τις Βρυξέλες.

4. Η ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων: που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αμφισβητήσει  αποφάσεις της ΕΕ!

5. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: Η Ελλάδα έχει την υποχρεώσει να το παρουσιάζει  μέχρι το 2060, προκειμένου να δύναται να παίρνει δάνεια!

6. ΧΡΕΟΣ:  Αισίως έχει ξεπεράσει τα 400 δις ευρώ! Πότε και πώς θα ξεφύγει  η χώρα μας από αυτήν τη Θάλεια που της έχουν φορέσει; Βέβαια θα ακούσετε να λένε ότι αυτό εξυπηρετείται, αλλά όσο αυτό υπάρχει και αυξάνεται τόσο περισσότερο σφίγγουν τα δεσμά, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και στον γεωπολιτικό.

Βέβαια για όλα αυτά δεν μιλάνε τα κόμματα,  γιατί αν μιλήσουν θα πρέπει να αναφερθούν στην Εθνική Κυριαρχία την οποία έχει απολύσει η Πατρίδα μας ή για να εκφράσουμε την πραγματικότητα καλύτερα, την  έχουν παραδώσει οι Μνημονιακές κυβερνήσεις στους δανειστές ή σε υπερεθνικούς οργανισμούς. Και η αλήθεια είναι ότι χωρίς την ανάκτηση   της Λαϊκής και της Εθνικής  Κυριαρχίας, που σημαίνει πολλά πράγματα, δεν μπορεί η χώρα να δει άσπρη μέρα.

Πως ανακτάται όμως η Κυριαρχία (Λαϊκή και Εθνική); 


Μέγα το ερώτημα. Ας ερωτηθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορούν να κάνουν και μέχρι ποιου σημείου μπορούν να υλοποιήσου χωρίς την Εθνική κυριαρχία αυτά που τάζουν!

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/100001853641095/posts/pfbid03xp2D1cRsfwa2WyKGhPDPsjiban9UrRmCHb2J7Um2549SFj5KP7cJaLhrMYoD8Sal/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.