Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας στον 21ο αιώνα εντείνεται , μέσα σε μια διαρκή παγκόσμια γεωπολιτική μεταβολή, όπου πλέον ο "αναδασμός" συνόρων γίνεται η κανονικότητα, την οποία το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά κυρίως η κοινωνία, δεν μπορεί να αγνοεί ή να προσποιείται ότι με κατευνασμούς, δεν θα την αφορά ακούσια ή εκούσια.
Την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της χώρας, βιώνουμε την πλήρη "απολίπανση" των μεσαίων στρωμάτων και την βίαιη περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχότερων στρωμάτων, αλλά και την φυγή με στοιχεία μονιμότητας του πιο παραγωγικού τμήματος της κοινωνίας μας, της νεολαίας.
Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο θεωρητικός της σύγχρονης ανάλυσης, διευθυντής της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς" και εκ των βασικών συντελεστών του πανελλήνιου θεματικού κύκλου διαρκούς συνεδρίου " Το Υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας στον 21ο αιώνα", Ρούντι Ρινάλντι.
Ο ίδιος τονίζει πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εγχείρημα που να συμβάλλει και να αναμετρηθεί όσο μπορεί και με όποιο τρόπο γίνεται στο «υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας». Η ανάγκη αυτή δεν καλύπτεται με «εύκολες λύσεις» και ευκαιριακά μπαλώματα. Απαιτεί μια διαφορετική αντιμετώπιση, και οπωσδήποτε μια επίγνωση όσων θα τολμήσουν να ασχοληθούν με αυτό. Απαιτεί την οριζόντια απαίτηση της κοινωνίας για μια δημοκρατική επανάσταση μεγάλων αλλαγών και τομών με ρήξεις, που θα αλλάξει πλήρως τις πολιτικές παραμέτρους, μιλώντας για μια νέα μεταπολίτευση.
ΠΗΓΗ:
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.