Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 συνεδρίασε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης, αποτελούμενο από 23 Υπουργούς, 4 αναπληρωτές και 35 Υφυπουργούς (σύνολο με τον Π/Θ 63). Να θυμίσουμε ότι η Γερμανία των 85 εκατομμυρίων έχει συνολικά 16 Υπουργούς και η Γαλλία 20.
Σε όλους παραδόθηκαν οι στόχοι που πρέπει να υλοποιήσουν στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να περαστεί το μήνυμα ότι έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους για να αλλάξουν την Ελλάδα. Όλοι θα επιλέξουν τους συνεργάτες, συμβούλους, οδηγούς, ασφάλεια και πλήθος μετακλητών υπαλλήλων, που τον Οκτώβριο του 2022 είχαν φτάσει τους 3.482, αναγκάζοντας ακόμη και την Γερμανική εφημερίδα Tageszeitung να μιλήσει για «βιομηχανία» μετακλητών στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση θα αναλάβουν και πολιτευτές της ΝΔ που δεν κατάφεραν να εκλεγούν ως βουλευτές, αλλά τους έχει υποσχεθεί «κατάλληλη» ανταμοιβή σε καλή θέση.
Έτσι δημιουργείται το κομματικό κράτος. Όλοι οι παραπάνω θα παρεισφρήσουν στις δομές των Υπουργείων και των Δημόσιων Οργανισμών και θα δημιουργήσουν παράλληλες δομές εξουσίας και επιρροής. Θα αναλάβουν με αποφάσεις των Υπουργών ειδικές αρμοδιότητες για να ελέγχουν τη διάθεση πιστώσεων, την προβολή προσώπων και την εξυπηρέτηση των ημετέρων. Θα φτάσουν ακόμη να κλείνουν και ραντεβού με ειδικούς ιατρούς στα Δημόσια Νοσοκομεία όταν τους τηλεφωνούν Βουλευτές τους, επειδή τους το ζητούν οι ψηφοφόροι τους (τελευταία έκφραση ρουσφετιού).
Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την άποψη Συνταγματολόγων τίθεται και θέμα παραβίασης της Συνταγματικής νομιμότητας σχετικά με τις όλο και πιο διευρυμένες αρμοδιότητες και θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν μετακλητοί υπάλληλοι, μια πρακτική που έχει ασκηθεί ευρέως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.
Επίσης, αφού οι πολιτικές της Κυβέρνησης πρέπει να τρέξουν και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες των δημοσίων υπαλλήλων, που πολύ συχνά κατηγορούνται για ανικανότητα, είναι φυσικό επακόλουθο να απαξιώνεται ο ρόλος των και ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί. Τελικά το επιτελικό κράτος υπάρχει για την εξυπηρέτηση των ημετέρων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την άνετη επικράτηση στις επόμενες εκλογές και όχι για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού Λαού. Εφαρμόζεται κατά γράμμα η αρχή «βοηθούμε όσους θα μας στηρίξουν στις εκλογές». Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε τοπικό επίπεδο (Δήμους) αφού και εδώ λειτουργεί και αποδίδει καρπούς η κομματική πελατεία.
Επίσης η ύπαρξη αυτού του «παράλληλου» κράτους μέσα στο κράτος, αποτελεί πηγή διαπλοκής και διαφθοράς, περιθωριοποιώντας περαιτέρω τη δημόσια διοίκηση και τα καταρτισμένα και έμπειρα στελέχη της, σε δευτερεύοντες ρόλους.
Να γιατί δεν λειτουργεί καλά το κράτος και οι Υπηρεσίες του. Να γιατί βρίσκουμε παντού προβλήματα και δυσλειτουργίες, με εξαίρεση φιλότιμους υπαλλήλους που καταφέρνουν να σταθούν επάξια στην θέση τους και να υπηρετήσουν τον Πολίτη.
Συμπερασματικά, η σύνθεση μίας τόσο πολυμελούς Κυβέρνησης, ευνοεί την κομματοκρατία και καθιστά τον κρατικό μηχανισμό ανίκανο να λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε» ως Κράτος.
Ιωάννης Ιντζές - Αντιστράτηγος ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας και κάτοχος Μ.Α. στην «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και τη Διεθνή Ασφάλεια»
ΠΗΓΗ:https://nikh.gr/arthra/arthra/443-epiteliko-i-kommatiko-kratos
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.