Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η συνεργασία Γερμανών με Ρώσους, η TTIP, η ΠΟΕΣΥ και το μνημόνιο νούμερο IV στο δρόμο για τη χρεοκοπία

Η νεολαία του εθνικιστικού, σε κάποιο βαθμό ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας (AfD) επικύρωσε τη συνεργασία της με τη νεολαία του κόμματος του προέδρου Putin – ενώ ο αντιπρόεδρος της γερμανικής παράταξης δήλωσε ότι, δεν έχει καμία αντίρρηση. Το γεγονός αυτό ανησύχησε σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση της χώρας – η οποία βλέπει την εκλογική δύναμη του νέου σχετικά κόμματος να αυξάνεται διαρκώς, φτάνοντας ακόμη και στο 20%.

Περαιτέρω, η διαδήλωση εναντίον της συμφωνίας TTIP στο Αννόβερο, το οποίο θα επισκεφθεί ο αμερικανός πρόεδρος, μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, ήταν εντυπωσιακή – ενώ ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός Γερμανών δεν είναι υπέρ της δημιουργίας του οικονομικού ΝΑΤΟ που προωθεί η υπερδύναμη.
374
Στην Ελλάδα τώρα, όπου δεν υπάρχει η διάθεση να ασχοληθεί κανείς με τέτοια ευρύτερα θέματα, όταν η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία, η απεργία των ΜΜΕ συνεχίζεται – γεγονός που ωφελεί φυσικά σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση, αφού με τη βοήθεια της ελλιπούς ενημέρωσης των Πολιτών θα περάσει πολύ πιο εύκολα τα νέα νομοσχέδια.
Ως εκ τούτου, πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται ξανά για ένα στημένο παιχνίδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ), η οποία φαίνεται να συνεργάζεται στενά με την πολιτική ηγεσία της χώρας – υποθέτουμε έναντι κάποιων ανταλλαγμάτων, αφού διαφορετικά δεν δικαιολογείται.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει επίσης η προβολή ταινιών με θέμα την Κούβα από τη δημόσια τηλεόραση – πολύ περισσότερο όταν υποψιάζεται κανείς πως η συνεχής λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία, έχει ενδεχομένως στόχο την αύξηση των αντιευρωπαϊκών τάσεων.
Ο στόχος εν προκειμένω θα μπορούσε να είναι η υποκίνηση του πληθυσμού να στηρίξει προσπάθειες εξόδου από την ΕΕ, οπότε από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να επιβληθεί στην Ελλάδα ένα διαφορετικό πολιτικό καθεστώς – το οποίο είναι τότε μόνο δυνατό, όταν η χώρα εξαθλιωθεί εντελώς.
Κανένα πλούσιο κράτος δεν υιοθέτησε ποτέ στην ιστορία τέτοιου είδους καθεστώτα – οπότε προέχει η φτωχοποίηση του πληθυσμού, καθώς επίσης η δημιουργία εξωτερικών εχθρών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 Από την άλλη πλευρά, ο γερμανός υπουργός οικονομικών επιμένει στο ότι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους – ενώ συνεχίζει να προτείνει έμμεσα τη φιλική έξοδο της από το ευρώ, έτσι ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της με την υιοθέτηση ενός εθνικού νομίσματος. Συμφωνεί επομένως με τους υποστηρικτές της δραχμής στη χώρα μας, οι οποίοι τη θεωρούν ως εκείνο το μαγικό ραβδί που θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα, χωρίς να υποφέρει κανένας.
 Όσον αφορά τώρα το Euro Group για την αξιολόγηση, η οποία αναβλήθηκε ως συνήθως, η κυβέρνηση συμφώνησε στη δημιουργία «ενός μηχανισμού εξισορρόπησης τυχόν αποκλίσεων από τους στόχους των μνημονίων, ο οποίος θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων»! Δηλαδή, σε ένα επί πλέον πακέτο μέτρων της τάξης του 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα εφαρμόζονται όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι ποσοτικοί στόχοι που έχουν τοποθετήσει οι δανειστές.
Εδώ πρόκειται ασφαλώς για το μνημόνιο νούμερο IV, το οποίο όμως η κυβέρνηση βάφτισε διαφορετικά, όπως ανέκαθεν συνηθίζει – υπενθυμίζοντας τη μετονομασία της «Τρόικας» σε «Θεσμούς» κοκ.
Ολοκληρώνοντας, οι δανειστές δεν είχαν κανένα λόγο να μην δεχτούν την παραπλανητική ονομασία, αφού εύλογα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα – αν και θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για το γεγονός ότι, η κυβέρνηση μας παρουσιάζει διεθνώς ως έναν ανόητο λαό, ο οποίος δεν αντιδράει στη ληστεία του, εάν του πουν πως το τέταρτο μνημόνιο είναι «ένας μηχανισμός εξισορρόπησης των αποκλίσεων». Για παράδειγμα, όπως εάν του περιγράψουν μία λαιμητόμο ως έναν μηχανισμό που απλά αφαιρεί ότι περισσεύει – οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί καθόλου.
ΠΗΓΗ:http://news.analyst.gr/
Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.