Τασιόπουλος Γιώργος
Στιγματίζει το "σύστημα Κεραμέως" μαθητές ως "προβληματικούς!" αγνοώντας ότι τέτοιες χαρακτηρίζονται μόνο μεμονωμένες ενοχλητικές συμπεριφορές!
Πού να φαντάζεται το "σύστημα Κεραμέως" ότι η λέξη αναρχία, όπως τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αναρχικοί, δηλώνει μια αρμονική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία, που στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας των ανθρώπων με βάση τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό και την προσωπική συμμετοχή.
Πώς να γνωρίζει το "σύστημα Κεραμέως" ότι οι πρώτες ρίζες της αναρχικής σκέψης μπορούν να βρεθούν στην Αρχαία Ελλάδα και Κινα, όπου πολλοί φιλόσοφοι αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα του κράτους και διακήρυξαν το ηθικό δικαίωμα του ανθρώπου να αποφασίζει για τον εαυτό του. Ή πως στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη βρίσκονται επίσης διατάξεις που στηρίζουν ένα σύστημα αυτοδιακυβέρνησης των Χριστιανών, χωρίς την ανάγκη του κράτους.
Πώς να γνωρίζουν τις σχολές των Λαό Τσε και Ζουαγκ Τσου που ανέπτυξαν τη φιλοσοφία της μη-εξουσίας.
Θα μας έκανε εντύπωση αν καταπιάνονταν στο νεοφιλελεύθερο σχολείο της αγοράς με τους τραγικούς μας, καθώς εκεί απαντάται η πρώτη γνωστή πολιτικά χρήση της λέξης αναρχία, όπου εμφανίζεται στο έργο «Επτά επί Θήβας » από τον Αισχύλο, το 467 π.Χ. Εκεί, η Αντιγόνη αρνείται δημόσια να υποταχθεί στην εξουσία της Πόλης και να μην θάψει τον αδελφό της, Πολυνείκη, θέτοντας τον ηθικό και θρησκευτικό νόμο πάνω από τον κρατικό. Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και ο Σοφοκλής, περίπου 50 χρόνια αργότερα, στο έργο του «Αντιγονη», όπου η ηρωίδα έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της πόλης.
Πώς να γνωρίζεις, το μαθητή του Σωκράτη, Αρίστιππο που υποστήριζε πως δεν θέλει να κυβερνά ούτε να κυβερνάται, και θεωρούσε το Κράτος ως κίνδυνο για την προσωπική αυτονομία.
Πρόσωπα όπως του Κροπότκιν, των αναρχικών φιλοσόφων Προυντόν και Μπούκτσιν αγνοούνται και θεωρούνται επικίνδυνα για το "σύστημα Κεραμέως".
Θυμίζουμε ότι η εισαγωγική επιμόρφωση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εκτός εργασιακού ωραρίου ακόμα και σε ημέρες επίσημων αργιών όπως η Καθαρή Δευτέρα, μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα.
Ήδη, ανακοινώνεται ανά περιοχές και ομάδες το πρόγραμμα σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα σεβασμό στον ιδιωτικό χρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.