Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Λαφαζάνης-Χατζηαντωνίου συζητούν στη VerginaTv: “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν”σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, έγκριτος νομικός, είχαν την Τετάρτη, 29/7, στις 6-7 μ.μ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εξελίξεις σε βασικά οικονομικά και εθνικά θέματα. Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Χατζηαντωνίου αναφέρθηκαν στο πρωτοφανές έλλειμμα του πρώτου εξαμήνου στον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο έφτασε τα 9,2 δις ευρώ και το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατάρρευση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό το έλλειμμα μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να ξεπεράσει και κατά πολύ το 10% του ΑΕΠ θυμίζοντας το πρωτοφανές έλλειμμα με το οποίο η χώρα “υποχρεώθηκε” να μπει στα μνημόνια.
Δυστυχώς ξαναεπτωχεύσαμεν“, τόνισαν οι συνομιλητές.
Η Ελλάδα, μετά από δέκα φριχτών μνημονιακών βασανιστηρίων, πέτυχε μια τρύπα στο νερό και επιστρέφει κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες γενικευμένης φτώχειας και πολύ μεγαλύτερης υπερχρέωσης, εκεί που ξεκίνησε το 2010.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν ανατρέψει την εθνική υποτέλεια και τον εγκλεισμό στην ευρωφυλακή, στον νεοφιλελευθερισμό, την διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις.
Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Χατζηαντωνίου τόνισαν πως το γεγονός ότι αποσύρθηκε το Oruc Reis από τις έρευνες που σχεδίαζε, δεν συνιστά ελληνική επιτυχία, αφού με την “απόσυρσή” του αφήνει πίσω του μια “γκρίζα ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ελλάδα έκθετη σε έναν εφ’ όλης της ύλης ελληνοτουρκικό διάλογο για το τι θα παραχωρήσουμε και το Barbaros να εισβάλλει, στο πλαίσιο του τρίτου θαλάσσιου Αττίλα, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Χατζηαντωνίου τόνισαν ότι ένας ελληνοτουρκικός διάλογος τότε μόνο θα έχει νόημα αν η Τουρκία αποσύρει το casus belli και τις γκρίζες ζώνες, αν καταργηθεί το Πρωτόκολλο της Βέρνης και το Τουρκολυβικό Μνημόνιο και αν σταματήσουν οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις και η Τουρκία κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Μόνο κάτω από αυτές τις ρητές προϋποθέσεις, μπορεί ένας ελληνοτουρκικός διάλογος να εστιαστεί αποκλειστικά στη μόνη πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες  που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και να ανοίξει, έτσι, ένα θετικό δρόμο για ειρηνικές σχέσεις και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας σε μια Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και φιλίας των λαών.
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.