Μανώλης Κοττάκης: Γιατί τελειώνει η παγκοσμιοποίηση.
Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός εξίσωσης με όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φαίνεται να προτιμά την Τουρκία.
Να ξανασκεφτούμε την πιθανότητα να έχουμε προεδρικό σύστημα όπως στη Γαλλία. Εκεί ευνοείται η εθνική ενότητα και η πατρίδα, απ'το να είναι κομματάκια το εθνικό σύστημα. Έτσι όπως πάμε, το έργο δεν βγαίνει. Πρέπει να το συνεννοηθούμε.
Ο αρθρογράφος και συγγραφέας , διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Εστία" , μιλώντας στον 98.4 , εξηγεί γιατί κατά την γνώμη του η πολιτική δασμών του Τραμπ, είναι στη ουσία μέσο γεωπολιτικής πίεσης και με οικονομικούς όρους , θεωρώντας ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι για χρόνια οι ΗΠΑ έχασαν την παραγωγική τους βάση, εξασφαλίζοντας άλλα κράτη σε αυτό.
Με υπόδειγμα την Ουκρανία αλλά και τις οικονομικές συμπεριφορές ισχυρών κρατών της Ευρώπης, ο Μανώλης Κοττάκης, ερμηνεύει τις κινήσεις Τραμπ, σημειώνοντας εμφατικά ότι η Τουρκία με μόλις 10% δασμούς πρέπει να λέει πολλά στην ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, αφού οι δασμοί του 20% προφανώς αφορούν την μη εξαίρεση μας από το κλάμπ της Ε.Ε., από την άλλη όμως αναδεικνύουν ότι ο δεδομένος σε διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, χωρίς να διαπραγματευτεί έστω σοβαρά ανταλλάγματα, τελικά δεν έχει διαφορετική μοίρα από τους υπολοίπους.
Ο Μανώλης Κοττάκης μιλάει για τις άνευ σχεδιασμού κυβιστήσεις της κυβέρνησης από το υπόθεση της ενέργειας και των γεωτρήσεων, έως την ανυπαρξία στρατηγικής βάθους για μια πολιτική προς όφελος του έθνους, από την οποία δεν εξαιρεί και την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αίσθηση τέλος προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση των Τεμπών με πολύ συγκεκριμένα περιστατικά.
Όπως λέει, η κυβέρνηση έχει καταγραφεί στην υπόθεση των Τεμπών ως βαριά υπόλογη πολιτικά, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί μια "αντεπίθεση" επικοινωνιακά διαρκείας ανασύροντας πορίσματα του παρελθόντος όπως τα έλαια σιλικόνης, που παρότι επιστημονικά είναι άκυρα, σερβίρονται ως νέα και πάλι μαζί με δηλώσεις κάποιων νομικών και τεχνικών σε μια προσπάθεια να προκαλέσει σύγχυση στη κοινή γνώμη, ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να προσπεράσει το θέμα από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, μειώνοντας την φθορά που της προκαλεί.
ΠΗΓΗ:https://youtu.be/nDQdgMOc87s?si=5J1IoidJM29ekPJ0
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.