[Την Ανοιξη του 2020 ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όρισε ένα εποπτικό, θα λέγαμε, συμβούλιο με αρμοδιότητα να αποφασίζει, αντ’ αυτού, για το περιεχόμενο των αναρτήσεων στο Facebook. Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι επτά από τα είκοσι μέλη αυτού του συμβουλίου έχουν μια κάποια ή στενή σχέση με τον Σόρος, δηλ. εξάρτηση απ’ αυτόν, γιατί αυτός χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές τους. Ολοι τους είναι προοδευτικοί, αριστεροί, του Δημοκρατικού κόμματος, oρκισμένοι αντιΤράμπ, δικαιωματιστές, γκλομπαλίστ, οπαδοί της θεωρίας του φύλου, του φεμινιστικού και μία ισλαμίστρια! Υπάρχει και το «φύλλο της συκής»: ένας Ρεπουμπλικανός! Έτσι εξηγείται γιατί η απόφαση διαγραφής του λογαριασμού του Τραμπ ήταν ήδη ειλημμένη.
Αλλά η λογοκρισία στο Διαδίκτυο αφορά στην παγκόσμια κοινότητα και ανακαλεί μνήμες από σκληρές στρατιωτικές δικτατορίες ή κομμουνιστικά καθεστώτα. Μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ ο κ. Τζωρζ Σόρος (Δέστε παλιότερες αναρτήσεις μας στις Ανιχνεύσεις) έχει επεκτείνει την επιρροή του και στο Διαδίκτυο. Πώς το βλέπετε; Σύντροφοι, πολίτες, πατριώτες, τα λόμπι «επιτυχημένων κερδοσκόπων» έχουν εξανεμίσει την ουσία της μεταπολεμικής Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας της για τους δικούς του ανομολόγητους και σκοτεινούς σκοπούς του και αδυνατεί να εγγυηθεί την ελευθερία μας… Ε.Δ.Ν.]
Αλεξάντερ Σόρος (υιός) με την (υποψήφια) αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Η επιρροή του Σόρος γίνεται αισθητή σε κάθε εθνικό, διακρατικό ή παγκόσμιο κέντρο απόφασης.
Τα μέλη της εποπτικής επιτροπής που κρίνει την καταλληλότητα ή μη των αναρτήσεων στο Facebook και τα οποία σχετίζονται με πολύπλοκο «σύστημα» Σόρος είναι τα εξής:
- AFIA ASANTEWAA ASARE-KYEI – Διευθύντρια στην Ανοιχτή Κοινωνία-Πρωτοβουλία Δυτικής Αφρικής
Η Asare-Kyei, ερευνήτρια, «πολέμια του φυλετικού φεμινισμού» και δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διευθύνει τα προγράμματα της οργάνωσης Ισότητα, Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα (EJHR) που χρηματοδοτείται από τον Σόρος.
Πρόκειται για το παράρτημα Δυτικής Αφρικής της Ανοιχτής Κοινωνίας- Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με το οποίο το ίδρυμα χρησιμοποιεί «στρατηγικές αμφισβητήσεις και άλλες νομικές ενέργειες» για να επιφέρει προοδευτικές αλλαγές. Ο Σόρος είναι μεγάλος δωρητής του Δημοκρατικού κόμματος και συχνά χαρακτηρίζεται ως «παγκοσμιοποιητής» – και δικαίως. Όπως σημειώνει ο Guardian:
«Για τον Σόρoς, ο σκοπός του σύγχρονου ανθρώπου είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο που ορίζεται όχι από κυρίαρχα κράτη, αλλά από μια παγκόσμια κοινότητα, στην οποία ο καθένας έχει κοινό στόχο την ελευθερία, την ισότητα και την ευημερία. […] Ο Σόρoς θέλει πραγματικά να μεταμορφώσει την εθνική και διεθνή πολιτική και την κοινωνία. ”
- NIGHAT DAD, Ιδρυμα Ψηφιακών Δικαιωμάτων
Η Dad είναι ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σόρος, της οποίας το Ίδρυμα Ψηφιακών Δικαιωμάτων προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Διαδίκτυο «όπου όλοι οι άνθρωποι, και ειδικά οι γυναίκες, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά της έκφρασης χωρίς να απειληθούν».
Η ομάδα διαθέτει ένα «φεμινιστικό περιοδικό για γυναίκες και μη δυαδικούς [δηλ. μη φυσιολογικούς] δημοσιογράφους και συγγραφείς».
Η Dad συμμετέχει, επίσης, στην Επιτροπή Πληροφόρησης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, και στην Δημοκρατική Επιτροπή, έναν οργανισμό που εξαρτάται οικονομικά από το Ινστιτούτο Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος. Ελαβε επίσης από το Aτλαντικό Συμβούλιο – ένα παγκοσμιοποιημένο think tank που χρηματοδοτήθηκε από τους Σόρος, CNN και Facebook – το Βραβείο Ψηφιακής Ελευθερίας το 2016
Είναι επίσης φανερή πολέμιος του Προέδρου Τραμπ.
Tον Ιανουάριο του 2018 στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός επιτέθηκε στις GAFAM – ιδιαίτερα στις Google και Facebook – ότι το μονοπώλιό τους στο Διαδίκτυο απειλούσε τη λειτουργία της Δημοκρατίας «με τρόπο που ούτε ο Αλντους Χάξλεϊ ή ο Τζωρτζ Οργουελ φαντάστηκαν». Σήμερα ελέγχει τουλάχιστον τη λειτουργία ενός εξ αυτών και επέβαλε σιγή στον Πρόεδρο της μεγαλύτερης Δημοκρατίας!…
- ANDRÁS SAJÓ, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης
Ο Sajó συνδέθηκε με τον Σόρος από το 1988 και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης Ανοιχτή Κοινωνία-Πρωτοβουλία Δικαιοσύνη του Σόρος [με έδρα τη Νέα Υόρκη] από το 2001 έως το 2007. Ως δικαστής του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης [Φεβρουάριος 2008-Απρίλιος 2017], έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθήλωση των Σταυρών από τα ιταλικά δημόσια σχολεία.
Το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης* (CEU) [διετέλεσε κοσμήτορας της Νομικής Σχολής] είναι επίσης μια οντότητα που συνδέεται με τον Σόρος, καθώς ο προοδευτικός μεγαλοδωρητής και δύο από τα μέλη της οικογένειάς του αναφέρονται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το CEU ήταν επίσης «ιδρυτικός εταίρος» του Ανοιχτή Κοινωνία-Δίκτυο Πανεπιστημίων, η κύρια οδός με την οποία ο Σόρος φέρνει την παγκοσμιοποιημένη του κοσμοθεωρία σε πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη δική του προσωπική δωρεά 1 δις δολαρίων για το δίκτυο.
- SUDHIR KRISHNASWAMY, Αντιπρύτανης & Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαίου της Ινδίας
Ο Krishnaswamy διευθύνει το Κέντρο Έρευνας για το Δίκαιο και την Πολιτική που εστιάζει στα «δικαιώματα των τρανσέξουαλ, την ισότητα των φύλων και τη δημόσια υγεία».
Το κέντρο ενισχύεται από την ομάδα υπέρ των αμβλώσεων του Κέντρου Αναπαραγωγικών Δικαιωμάτων το οποίο χρηματοδοτεί με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το Ιδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος.
- RONALDO LEMOS, Καθηγητής Νομικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο
Ο Lemos είναι ένας άλλος καθηγητής που συνδέεται προσωπικά με τον Σόρος. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Mozilla, το οποίο συνεργάστηκε με το Ιδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία «για να προωθήσουν ένα Διαδίκτυο που θα λειτουργεί, θα χρησιμοποιείται και διέπεται από τρόπους που θα επιτρέπουν σε όλους να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να επωφελούνται από τις δυνατότητές του.”
Πως θα γίνει αυτό;
«Με την υποστήριξη νέων μεθόδων συμμετοχής των πολιτών και της κοινωνίας, μείωση των εμποδίων στην εμπλοκή και ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων οργάνωσης για θετική αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει το δελτίο τύπου του Ιδρύματος Ανοιχτή Κοινωνία.
Υπηρέτησε επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Access Now, μιας οργάνωσης που αναφέρει το ίδρυμα Σόρος ως κύριο δωρητή.
- MAINA KIAI, Διευθυντής, Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων- Παγκόσμιες Συμμαχίες και Συνεργασίες
Ο πρώην ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και του συνεταιρίζεσθαι συνεργάζεται πλέον με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων** που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, το οποίο επέμεινε ότι οι ΗΠΑ «συνέχισαν να κινούνται προς τα πίσω για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό το δεύτερο έτος της διοίκησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.”
- ALAN RUSBRIDGER, πρώην Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γκάρντιαν
Ο Rusbridger – ένας πολύ γνωστός ακροαριστερός*** στο Ηνωμένο Βασίλειο – υπηρετεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων, που έλαβε 750.000 δολάρια από το Ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος το 2018. Διακηρυγμένος εχθρός του Τραμπ.
[Και ενώ είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε, έστω με επιφύλαξη, για την επιλογή του Rusbridger – επιτέλους στο Διαδίκτυο κάποιος που ξέρει από πληροφορία- μας πιάνει σύγκρυο προσπαθώντας να βρούμε τι σχέση έχει το Ισλάμ με την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών]:
- TAWAKKOL KARMAN, Βραβείο Nόμπελ Ειρήνης
Η Karman, ακτιβίστρια της Υεμένης, ίδρυσε την ένωση Γυναίκες Δημοσιογράφοι Χωρίς Αλυσίδες, για την οποία και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2011. Η Le Monde έγραψε το 2013 ότι ήταν «μέλος του ισλαμικού κινήματος στην Υεμένη». Εξέφρασε επίσης, κατά την ίδια εφημερίδα, την υποστήριξή της στους Αδελφούς Μουσουλμάνους καθώς και στον Αιγύπτιο ισλαμιστή ηγέτη Μοχάμεντ Μόρσι, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το στρατό στις 3 Ιουλίου 2013. Σύμφωνα με διάφορους ειδικούς της ριζοσπαστικοποίησης, τα τελευταία χρόνια, κατά το Facebook δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της υπεράσπισης της ιδεολογίας των Αδελφών Μουσουλμάνων και της εξτρεμιστικής δραστηριότητας (sic!). Υπ’ όψιν ότι οι τρομοκρατικοί δεσμοί με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους διερευνούνται σε πολλές δυτικές χώρες και ορισμένοι ηγέτες της Αλ Κάιντα δραστηριοποιήθηκαν αρχικά σε αυτή τη μικρή ομάδα, όπως ανέφερε το Huffington Post το 2014.
*Ιδρύθηκε μετά την πτώση του κομμουνισμού, το 1991, από τον Σόρος, στα πρότυπα των Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Το 2017, όταν η ουγγρική κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι τα προγράμματά του συνιστούσαν απειλή για τη συνοχή της κοινωνίας, με νόμο ζήτησε η ύλη των μαθημάτων του να είναι συμβατή με αυτή των κρατικών πανεπιστημίων. Το λόμπι των ευρωβουλευτών του Σόρος κινητοποιήθηκε και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπαν – τρις εκλεγείς- βρέθηκε να απολογείται στο Ευρωκοινοβούλιο για αντιδημοκρατικό μέτρο. Ετσι, από το 2019 οι περισσότερες εγκαταστάσεις του μεταφέρθηκαν στη Βιέννη. Η δωρεά του Σόρος ανέρχεται σε 400 εκ. δολάρια από την οποία ενισχύονται οικονομικά και οι 1.500 περίπου φοιτητές του.
** Στην Ελλάδα εκπρόσωπος του είναι ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, με σωρεία μηνύσεων κατά ιερέων, ακτοφυλακής γιατί φυλάει τα σύνορα κλπ.
*** Ο Βρετανός Alan Rusbridger ήταν αρχισυντάκτης του Guardian 1995 έως το 2014. Είναι αυτός που δημοσιοποίησε τις απόρρητες πληροφορίες που του παράδωσε (2013) ο Εντουαρντ Σνόουντεν για τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης να της παραδώσει το αρχείο Σνόουντεν. Κατέθεσε ωστόσο ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων και υπερασπίστηκε την απόφασή του να δημοσιεύσει αυτές τις απόρρητες πληροφορίες στα ΜΜΕ αντί να τις παραδώσει στην εξουσία. Τον επόμενο χρόνο, παραιτήθηκε τελικά ως αρχισυντάκτης και έλαβε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου και το Εναλλακτικό Τιμητικό Βραβείο Νόμπελ για τη δημοσίευση αυτών. Κρίνομε ότι ο Rusbridger τίμησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα και δεν συμμεριζόμαστε τα περί ακροαριστερού.
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Πηγή:https://thenationalpulse.com/politics/facebook-oversight-board-anti-trump-foreign/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.