Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!!! SOROS-Αντιγόνη Λυμπεράκη-SolidarityNow...

Το SolidarityNow είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF/OSIFE) και σύμφωνα με το όραμα του George Soros.
Για να επιτύχει τους στόχους του, το SolidarityNow απασχολεί πάνω από 300 έμπειρους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια  
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Το SolidarityNow είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF/OSIFE) και σύμφωνα με το όραμα του George Soros. Κύριος στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Φωτογραφία του Φώτης Μελέτης.
H Aντιγόνη Λυμπεράκη, ανιψιά του Μητσοτάκη, πρώην αντιπρόεδρος της "Δράσης" και βουλευτής του "Ποταμιού", καθηγήτρια "Feminist Economics" στην Πάντειο, ανέλαβε Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ για τους πρόσφυγες "SolidarityNow", που χρηματοδοτείται από τον Τζόρτζ Σόρος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΡΑΜΑ & ΠΡΑΞΗ

Το SolidarityNow είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF/OSIFE).
Αποτελείται από ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων με κύριο στόχο της δράσης μας την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση. Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας και τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουμε τόσο στους Έλληνες όσο και στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε το όραμα μιας ισχυρής Ευρώπης που βασίζεται στην αξία της αλληλεγγύης. 
Από το 2013 μέχρι σήμερα, το SolidarityNow έχει διαθέσει 14,4 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει συνολικά 73 προγράμματα, από τα οποία τα 45 αφορούν το ευρύτερο κοινωνικό φάσμα, ενώ 10 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για να υλοποιηθούν 25 προγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνδέεται με τη μετανάστευση και το προσφυγικό.
To SolidarityNow έχει υποστηρίξει το έργο πάνω από 70 οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, ενώ τα προγράμματα που υλοποιεί το SolidarityNowέχουν λάβει χρηματοδότηση από οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η UNICEF, η CARE International, o ίδρυμα Radcliffe, το EEA Grants, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Ελλάδα κτλ.
Με την παροχή υπηρεσιών τόσο στον ντόπιο πληθυσμό όσο και στους μετακινούμενους πληθυσμούς, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην επανάκτηση του οράματος μιας ισχυρής Ευρώπης που βασίζεται στην αλληλεγγύη και τις ανοιχτές αξίες.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Οι προτεραιότητές μας συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία:
Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη
Βασική μας προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Προάσπιση δικαιωμάτων ευπαθών ομάδων
Μόνο με τη συλλογική προσπάθεια θα πετύχουμε την άσκηση των βασικών δικαιωμάτων των ευάλωτων ή περιθωριοποιημένων ομάδων πληθυσμού ώστε καθένας να αισθάνεται και να λειτουργεί ως ισότιμο μέλος μιας συνεκτικής κοινωνίας.

Σύνδεση των νέων με εκπαιδευτικά προγράμματα και το εργασιακό περιβάλλον
Η καταγεγραμμένη υψηλή ανεργία των νέων στη χώρα, το εντεινόμενο φαινόμενο της μετανάστευσης του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού υποδαυλίζουν τις προσπάθειες εξόδου της χώρας από την κρίση. Γι’ αυτό και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, η επαφή τους με τις ανάγκες του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και η συμμετοχή τους σε δράσεις διεθνούς και εθνικού βεληνεκούς, αποτελούν απαντήσεις για την ανάσχεση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας.

Συνηγορία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την ιστορική προσφορά του Open Society Foundations (OSF) σε θέματα υπεράσπισης και προάσπισης δικαιωμάτων, προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της φωνής μας σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και συνοχής, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε το κύριο μήνυμά μας να βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες: οι διακρίσεις δεν είναι η απάντηση στην κρίση που επηρεάζει όλους μας.

ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το όραμά μας γίνεται πράξη μέσω τριών βασικών αξόνων δράσης:
Προγράμματα
Το SolidarityNow σχεδιάζει και  υλοποιεί προγράμματα με κύριο στόχο δράσης την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση.
Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανισμούς (UNHCR, UNICEF, CARE International κτλ) για την κάλυψη περισσότερων αναγκών, την προσέγγιση περισσότερων ευάλωτων πληθυσμών και την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Τέτοια προγράμματα αφορούν:
  • στην αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης.
  • στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης με την πρόσβαση όλων σε βασικές υπηρεσίες υγείας αλλά και με επισιτιστική βοήθεια.
  • στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • στην υποστήριξη της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Κέντρα Αλληλεγγύης
Το SolidarityNow δημιούργησε και λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Βασίζονται στην ιδέα ενός κόμβου προσφοράς και βοήθειας με τη συμμετοχή διαφορετικών ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης των πιο ευάλωτων πληθυσμών της κάθε πόλης σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν στα Κέντρα Αλληλεγγύης σε όλους όσους έχουν ανάγκη από υποστήριξη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, φαρμακευτική αγωγή, νομική υποστήριξη και συμβουλευτική, στήριξη της απασχολησιμότητας και διασύνδεση με την αγορά εργασίας, προγράμματα στήριξης γονέων, παιδιών και εφήβων κ.ά.

Δωρεές & Προγράμματα
Μέσα από τις δωρεές που πραγματοποιούμε έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε από κοινού με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προγράμματα που ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και το σημαντικότερο που δίνουν τη δυνατότητα στους αποδέκτες να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του SolidarityNow αποτελείται από τους κ.κ.:
Ζαββό Στέλιο, Πρόεδρος
Αλιβιζάτο Νίκο, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βιδάλη Ευθύμιο, Αντιπρόεδρος, Επιχειρηματίας
Διαμαντούρο Νικηφόρο, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών
Δοξιάδη Αρίστο, Εταίρος, Venture Capital Investor
Καβουνίδη Τζένη, Ερευνήτρια – Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ματσαγγάνη Μάνο, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νομικού Καλυψώ, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A.
Ροζάκη Χρήστο, Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου – Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Τριανταφυλλίδου Άννα, Καθηγήτρια – Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, Φλωρεντία, Ιταλία
Θέλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την προσφορά στο Δ.Σ. της οργάνωσης του εκλιπόντος Δημήτρη Τριχόπουλου, Καθηγητή Πρόληψης Καρκίνου και Επιδημιολογίας, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
ΠΗΓΗ:
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.