Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Η Αγγλία και η Γαλλία θέλουν, λένε, να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Η Αγγλία και η Γαλλία θέλουν, λένε, να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. 

Της Μαρίας Νικολακάκη 


Πρώτον, και οι δυο αρχηγοί κρατών αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Ο μεν Μακρόν δεν μπορεί να περάσει τον προϋπολογισμό για το έτος 2025, και η Λεπέν με τον Μελανσόν προετοιμάζονται για ψήφο μη εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης που έβαλε ο Μακρόν. Αυτό θα σημαίνει πως θα πέσει η κυβέρνηση του Μπαρνιέ και ενδεχομένως θα προκαλέσει και ψήφο μη εμπιστοσύνης κατά του Μακρόν.
Στην Αγγλία το δημοψήφισμα μη εμπιστοσύνης κατά του Στάρμερ ξεπέρασε τα 2.5 εκ σε δυο μόνο μέρες. Οι Άγγλοι θέλουν εκλογές και πάλι. Όταν βγήκε είχε δημοτικότητα 34%, ενώ η δημοτικότητα του Στάρμερ μέσα σε μερικούς μήνες πήγε στο 11%.

Δεύτερον,  οι οικονομίες και των δυο χωρών αντιμετωπίζουν κίνδυνο ύφεσης. 

Τρίτον, οι στρατοί και των δυο χωρών είναι το λιγότερο ελλιπείς
Θα κάνω την σύγκριση με την Βρετανία και την Ρωσία, η κατάσταση δεν διαφέρει και πολύ για την Γαλλία.
Ας ξεκινήσουμε με το Manpower

Ο κόσμος αναγνωρίζει πλέον τη Ρωσία ως τον καλύτερο και τον πιο έμπειρο στρατό στον κόσμο.

Ενεργό προσωπικό: Η Ρωσία έχει περίπου 1.150.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, δεύτερη μόνο μετά την Κίνα. Αντίθετα, το ΗΒ έχει μόλις 150.000 ενεργό προσωπικό—μια αναλογία σχεδόν 8:1.

Έφεδροι: Η Ρωσία διατηρεί εφεδρική δύναμη άνω των 2 εκατομμυρίων εκπαιδευμένων ατόμων, σε σύγκριση με τους 75.000 εκτιμώμενους έφεδρους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κινητοποίηση εν καιρώ πολέμου: Η πιθανή ικανότητα κινητοποίησης της Ρωσίας εκτείνεται σε δεκάδες εκατομμύρια λόγω του πληθυσμού 146 εκατομμυρίων και των καλά εξοπλισμένων υποδομών για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη στρατευμάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, με πληθυσμό 68 εκατομμυρίων κατοίκων, δεν έχει συγκρίσιμη υποδομή για να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει δυνάμεις σε μαζική κλίμακα γρήγορα.

Σχετικά με τα οπλικά συστήματα - η Ρωσία διώχνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάθε πιθανό τομέα

Η Ρωσία (και το Ιράν)είναι η μόνη χώρα που έχει αναπτύξει, δοκιμάσει και χρησιμοποιήσει υπερηχητικούς πυραύλους, μια κατηγορία όπλων που αλλάζει ριζικά τη δυναμική του σύγχρονου πολέμου. Ακόμη και οι Ισχυρές ΗΠΑ εξακολουθούν να αγωνίζονται.

Οι Ρώσοι επέδειξαν πρόσφατα μια εντελώς νέα κατηγορία υπερηχητικών μη πυρηνικών όπλων που ακόμη και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές συμφώνησαν ότι άλλαξε το παιχνίδι. Για να αμβλύνει την έγκριση των ΗΠΑ για την Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, ο Πούτιν διέταξε ένα πλήγμα στο εργοστάσιο Yuzhmash στο Dnepropetrovsk με έναν εντελώς νέο πύραυλο που ονόμασε «Oreshnik».

Σύμφωνα με μια έκθεση, «Το εργοστάσιο και τα εργαστήρια επλήγησαν από χτυπήματα κινητικού πλάσματος που μετέτρεψαν τα πάντα σε ολοκληρωτικά ερείπια, και όχι μόνο τα υπέργεια μέρη τους αλλά και τις υπόγειες κατασκευές.

Τα χτυπήματα ήταν τόσο υψηλής ενέργειας που το σκυρόδεμα και το τούβλο που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους απλώς συνθλίβονταν σε μικρά κλάσματα. Το βάθος της ζημιάς ήταν δεκάδες μέτρα».

Εξακολουθεί να συζητά τα όπλα, η Ρωσία βρίσκεται σε ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal(Kh-47M2) μπορεί να φτάσει ταχύτητες 10 Mach και να αποφύγει όλα τα γνωστά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και έχει ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Ένα άλλο υπερηχητικό όπλο, ο πύραυλος Zircon(Tsirkon), είναι ειδικά σχεδιασμένος για ναυτικό πόλεμο. Έχει βεληνεκές πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και δυνατότητα να χτυπά στόχους σε δευτερόλεπτα. Αυτός ο πύραυλος single salvo μπορεί να βυθίσει αεροπλανοφόρα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Το Ηνωμένο Βασίλειο ωχριά σε σύγκριση. Επί του παρόντος δεν διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους. Βασίζεται σε παλαιότερα πυραυλικά συστήματα όπως το Storm Shadow και το Tomahawk, τα οποία κατασκεύασαν με αμερικανική βοήθεια και ανταλλακτικά.

Ναυτική δύναμη


Το δεύτερο μεγαλύτερο ναυτικό της Ρωσίας στον κόσμο περιλαμβάνει περισσότερα από 600 πλοία, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών υποβρυχίων, πυραυλικών καταδρομικών και αντιτορπιλικών. Τα υποβρύχια της κλάσης Borei είναι εξοπλισμένα με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava, ο οποίος μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια σκιά του πρώην εαυτού του όταν η Βρετανία κυβερνά τον κόσμο. Τα έξι του υποβρύχια και τα δύο αεροπλανοφόρα είναι και αστείο και ντροπή. Το ασήμαντο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει περίπου 225 κεφαλές, οι οποίες αναπτύσσονται κυρίως στους πυραύλους Trident II στα υποβρύχια κατηγορίας Vanguard. Ομολογουμένως, μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά, αλλά είναι μικροσκοπικά σε σύγκριση με τη Ρωσία.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία έχει μια Ανεξάρτητη πυρηνική πολιτική, το Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτάται από τις ΗΠΑ. Είναι αμφίβολο αν οι Αμερικανοί θα δώσουν στους Βρετανούς το δικαίωμα να τους σύρουν στον Αρμαγεδδώνα.

Είθε ο Ουρανός να το απαγορεύσει ότι θα γίνουμε μάρτυρες πυρηνικής ανταλλαγής, αλλά υπουργοί όπως αυτός ο βρετανός κακοποιός χρειάζεται να εξεταστούν τα κεφάλια τους όταν προτείνουν να βάλουν το ισχνό πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας τους με μια Υπερδύναμη όπως η Ρωσία με οπλοστάσιο πάνω από 5.889 πυρηνικές κεφαλές (το μεγαλύτερο στον κόσμος). Η Ρωσία μπορεί να εξολοθρεύσει οποιονδήποτε αντίπαλο πολλές φορές. Τα τελευταία ICBM της, όπως το RS-28 Sarmat ("Satan II"), μπορούν να μεταφέρουν έως και 15 κεφαλές και να χτυπήσουν στόχους οπουδήποτε στη Γη με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια. Ένας μόνος πύραυλος Sarmat θα μπορούσε να εξαλείψει όλες τις μεγάλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα χτύπημα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε την ικανότητα της Ρωσίας να προσαρμόζεται, να καινοτομεί και να διατηρεί επιχειρήσεις υψηλής έντασης για παρατεταμένες περιόδους. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Δεν πρέπει καν να μπούμε στον κόπο να μπούμε σε συστήματα Drone, Ηλεκτρονικά και Πυροβολικού Πολέμου στα οποία οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι παγκόσμιοι ηγέτες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις απογοητευτικές πραγματικότητες και την τεράστια διαφορά μεταξύ των στρατευμάτων των δύο χωρών, είναι απίστευτο ότι οποιοσδήποτε Βρετανός αξιωματούχος που ονειρεύεται να ξεκινήσει έναν πόλεμο στη Ρωσία, δεν μπαίνει αμέσως σε στενό μανδύα. Όπως είπα η Γαλλία δεν απέχει πολύ από την κατάσταση της Αγγλίας. Το πολύ που μπορεί να στείλει είναι 20.000 στρατό η Γαλλία και 70.000 με το ζόρι η Γαλλία. Το αποτέλεσμα του πολέμου έχει ήδη κριθεί.

Ή μήπως προσδοκούν όταν βρούνε τα ζόρια να καλέσουν τις ΗΠΑ να τις σώσει; Έχω την εντύπωση πως οι ΗΠΑ θα φυλάξουν τις όποιες δυνάμεις τους για την προστασία του Ισραήλ. 

Μπόνους: Πώς μπορεί η Ρωσία να χτυπήσει την Αγγλία περιγράφει ο Ιστορικός καθηγητής Φέλτον

Καλά θα πάει κι αυτό! 🙃

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/15pwXEfMxm/
 Ανάρτηση
 από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.