Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Κωμόπολη παράνομων μεταναστών στον Έβρο;

Του Γιώργου Ρακκά

Μεγάλη σπουδή διακρίνει την ταχύτητα υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδιασμών επί του μεταναστευτικού, και είναι κάτι που όντως δημιουργεί αίσθηση διαφοράς με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο Νότης Μηταράκης συνεχίζει στο μεταναστευτικό την πολιτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με προσχήματα και… γραβάτα.
Έτσι, αν και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται καλύτερα, εξέλιξη που θα πρέπει να πιστωθεί στην αποφασιστικότητα του αρμόδιου υφυπουργού, Αλκιβιάδη Στεφανή, οι αποφάσεις του προϊσταμένου του του βάζουν διαρκώς τρικλοποδιές, αναιρώντας την προοπτική εκείνων που κάνει.
Ο λόγος για την ανάρτηση στη Διαύγεια μιας προκήρυξης «αναβάθμισης» και «ενίσχυσης» των «υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης» στο δημοτικό διαμέρισμα Φυλακίου Έβρου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο μέσα από το «τριεθνές».
Η εν λόγω προκήρυξη αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 29/12/2020 και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Πάτροκλου Γεωργιάδη. Τα όσα αναγράφει δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης για τον ρόλο που το υπουργείο επιθυμεί πλέον να δώσει στην εν λόγω δομή, που: «Θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στην υπάρχουσα δομή προστίθενται 1.250 (!) θέσεις, με συνέπεια το νέο κέντρο να καταλαμβάνει έκταση 75.000 τ.μ., αλλά και επίσης ότι: «Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης –ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων –στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη». Για να το κάνουμε λιανά: Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανάρτησε μια «πρόσκληση ενδιαφέροντος» που αποσκοπεί στη μεταβολή μιας προσωρινής, υποτίθεται, δομής σε… κωμόπολη.


Αυτό αποφασίστηκε ενώ δεν έχει κλείσει ένας χρόνος από την τεχνητή μεταναστευτική κρίση που προκάλεσε η Τουρκία στον Έβρο και την οποία επιτυχώς απέκρουσε η Ελλάδα… Για να έρθει σε ένα χρόνο ο Ν. Μηταράκης και να προβλέψει την κανονική εγκατάσταση των παράνομα εισερχόμενων, παρέχοντάς τους μάλιστα και χώρους ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων κ.λπ. Ο Έβρος, δηλαδή, ως Ντίσνεϋλαντ της παράνομης μετανάστευσης…
Προφανώς και η απόφαση του υπουργείου θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και κλιμάκωσης της εισροών προς τον Έβρο. Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά χωριά ερημώνουν, ενώ ο πληθυσμός τους αποτελείται κυρίως από υπερήλικες (χαρακτηριστικά το δημοτικό διαμέρισμα του Φυλακίου έχει περίπου 600 άτομα, και το υπουργείο θα φτιάξει μια «δομή» 1.500 ατόμων δίπλα σε αυτό). Προφανώς, επίσης, οι αποφάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης βάζουν τρικλοποδιά σε εκείνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναιρώντας προσπάθεια αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης. Που, παρεμπιπτόντως, έχει μετεξελιχθεί πλέον σε καραμπινάτη γεωπολιτική μηχανή και κυνική βιομηχανία επίσης.
Το ζήτημα είναι τι λέει για όλα αυτά ο πρωθυπουργός, ή η νέα υφυπουργός που ο ίδιος τοποθέτησε στο εν λόγω υπουργείο, η Σ. Βούλτεψη, προκειμένου, υποτίθεται, να ισορροπήσει τα πράγματα. Για την ιστορία: Στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου (και όχι μόνο) διακινείται ως υποτιθέμενη εξυπνάδα υψηλής πολιτικής, μια τακτική που κατ’ εξοχήν εφάρμοζαν οι σύμβουλοι του Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, και την οποία ονόμαζαν «τριγωνοποίηση». Τι σημαίνει αυτό; «Ενδιαμέσως της αριστεράς και της δεξιάς, συνδυάζεις τις καλύτερες τοποθετήσεις των δύο και τις συνθέτεις σε μια τρίτη θέση».
Αυτό, στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, μεταφράζεται στο εξής κωμικό: «Κρατάω τον Μηταράκη γιατί εκβιάζομαι από τους Γερμανούς και το «κόμμα των ανοιχτών συνόρων» προκειμένου να συνεχίσω την πολιτική επιδοτούμενης εγκατάστασης των μεταναστευτικών ρευμάτων. και βάζω και τη Βούλτεψη για να καθησυχάσω τους σαμαρικούς και την κοινωνική βάση του κόμματος, που είναι στα κάγκελα για την κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση». Με λίγα λόγια, «κάνω μια τρύπα στο νερό».

Υ.Γ.1: Εν τω μεταξύ δίνουν και παίρνουν, τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, που θέλουν την Ελλάδα να «οργιάζει» στις επαναπροωθήσεις. Με την καθοδήγηση, βέβαια των γνωστών παράκεντρων εξουσίας. Κανείς όμως από την ελληνική πλευρά δεν βγαίνει επίσημα να πει ότι οι δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις είναι αποτέλεσμα των παράνομων προωθήσεων που συστηματικά υλοποιεί η τουρκική πλευρά.
Υ.Γ.2.: Σε διαβεβαίωσεις προς τους ανησυχούντες κατοίκους του Έβρου ο υπουργός, δήλωσε ότι δεν θα γίνει νέα δομή, απλώς «αναβάθμιση» της υπάρχουσας! Ό,τι λέει δηλαδή και η προκύρηξη του υπουργείου που επί της ουσίας επιβεβαίωσε. Φαίνεται πως ο Ν. Μηταράκης νομίζει πως ο κόσμος είναι χαζός.

ΠΗΓΗ: Κωμόπολη παράνομων μεταναστώνστον Έβρο; – Άρδην – Ρήξη
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.