Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα


Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μετά από πολύχρονες διεργασίες, στις 22 Ιανουαρίου 1996 οι Μανώλης Γλέζος, Λάκης Σάντας, Ευάγγελος Μαχαίρας, Γιάννης Σταμουλης, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, Στέλιος Ζαμάνος, Βασίλης Πριόβολος, Μπάμπης Ρούπας, Πέτρος Κουλουφάκος, Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο), Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θεόδωρος Κολλίνος, Λίτσα Παπαϊωάννου, Στέφανος Ληναίος, Δημήτρης Παπαχρήστος, Δαμιανός Βασιλειαδης, Προκόπης Παπαστράτης, Μανώλης Κατριβάνος, Παπαγιαννάκης Κώστας, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Γαμβρίλης, Δημήτρης Φατούρος και πολλοί ακόμα (συνολικά 365) Αντιστασιακοί, μέλη οικογενειών θυμάτων της Κατοχής και εκπρόσωποι μαρτυρικών δήμων, αντιδικτατορικοί αγωνιστές και ενεργοί πολίτες προχώρησαν στην αποφασιστική αυτή πράξη για την απόδοση Δικαιοσύνης στον πολύπαθο λαό μας! Και όλη η Ελλάδα πήρε φωτιά, ενώ πολλές κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα μας αναπτύχθηκαν μέσα στη Γερμανία από Γερμανούς δημοκράτες και αντιφασίστες, με πιο συνεπή την Ομάδα "AK Distomo" από το Αμβούργο.

Το Εθνικό Συμβούλιο έπιασε το νήμα των αγώνων του Φοίνικα, των Οργανώσεων Ομήρων, των Αντιστασιακών Οργανώσεων, των Ενώσεων Θυμάτων και πάλεψε για την ανάδειξη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών σε ζήτημα μείζονος, εθνικής σημασίας. Και τα κατάφερε!

25 χρόνια μετά, με σκληρούς αγώνες, βήματα προς τα μπρος, αλλά χωρίς σθεναρή διεκδίκηση από τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, χάρη στην στήριξη του λαού. Το Εθνικό Συμβούλιο, οι Ενώσεις Θυμάτων, οι Μαρτυρικοί Δήμοι, παραμένουμε στις επάλξεις. Με καθήκον τη διαφύλαξη της Ιστορίας από την παραχάραξή της και την απόδοση Δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό για την μεγαλειώδη Αντίσταση και την ανείπωτη θυσία του. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συνολικά βρίσκονται ενώπιον της Ιστορίας. 

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ! 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.