Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση Άρδην: Λευτεριά στο Αφρίν, αντίσταση στα κατακτητικά σχέδια του Ερντογάν


Λευτεριά στο Αφρίν
Αντίσταση στα κατακτητικά σχέδια του Ερντογάν
«Ναι, είστε κατακτητές, εισβολείς. Και στην Κύπρο και στη Συρία. Άλλωστε καυχιέστε για την ιδιότητά σας, του κατακτητή».
Σενέρ Λεβέντ
Πριν λίγους μήνες η Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών έπεσε χάρη και στην γενναιότητα των κουρδικών πολιτοφυλακών. Ο ισλαμιστικός κίνδυνος, που διέλυσε την Συρία και κόντεψε να καταστρέψει την Μέση Ανατολή με πολύ αρνητικές συνέπειες και για την Ελλάδα που συνορεύει με την περιοχή, φάνηκε να περιορίζεται. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον νεοθωμανό Ερντογάν που, ενώ αρχικά στήριξε με κάθε τρόπο τους τζιχαντιστές, το τελευταίο διάστημα, βλέποντας ότι χάνουν, στράφηκε εναντίον τους, περισσότερο για τα μάτια της Δύσης.
Ο Ερντογάν σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αστάθεια στην οποία βρίσκεται ακόμα η Συρία για να κατακτήσει ένα ακόμα κομμάτι της. Για άλλη μια φορά η Τουρκία αποδεικνύει το πραγματικό, κατακτητικό της πρόσωπο. Όπως το 1938 κατέκτησε την συριακή Αλεξανδρέττα και στην συνέχεια εκκαθάρισε την περιοχή από την πλειονότητα των Συρίων, όπως το 1974 εισέβαλλε και κατέκτησε το βόρειο τμήμα της Κύπρου και το εκκαθάρισε από τους Ελληνοκύπριους έτσι και τώρα θέλει να κατακτήσει το Άφριν και εν συνεχεία τον Μαντζίμπ, τα δύο κέντρα των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία και να εκδιώξει τους Κούρδους.
Είναι ντροπή για τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Ρωσία και τις χώρες της περιοχής (Ιράν, Ιράκ, συριακή κυβέρνηση) που αποδέχονται σιωπηλά την επίθεση της Τουρκίας. Ειδικά η Ρωσία που είναι υπεύθυνη για τον εναέριο χώρο του Αφρίν, έχει υποχρέωση να αποτρέψει τα σχέδια του Ερντογάν.
Η ελληνική κυβέρνηση που το τελευταίο διάστημα κάνει ότι μπορεί για να εξευμενίσει τον Ερντογάν (π.χ. υπόθεση των οχτώ Τούρκων φυγάδων) πρέπει να αντιληφθεί πια ότι αυτή η τακτική έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή την αποθράσυνση της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει από την ΕΕ να πάρει ξεκάθαρη στάση κατά των ενεργειών της Τουρκίας.
Ο ελληνικός λαός είναι καιρός να αντιληφθεί ότι αν ο Ερντογάν κατορθώσει να καθυποτάξει την κουρδική αντίσταση μετά είναι σίγουρος ότι θα στραφεί με περισσότερη ορμή κατά της Κύπρου, της Θράκης και του Αιγαίου. Οι Κούρδοι πολεμάνε και για τους Έλληνες!

Λευτεριά στο Άφριν
Κύπρος, Κουρδιστάν Αιγαίο, Μέτωπο ενιαίο
23 Ιανουαρίου 2018                                                                               Κίνημα Άρδην
Ανακοίνωση του Άρδην που θα μοιραστεί σήμερα το απόγευμα στις 17.00 στην συγκέντρωση των Κούρδων της Αθήνας στο Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ: http://ardin-rixi.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.