Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Αντετοκούνμπο, το Κυπριακό, οι δανειστές, ο Ελληνισμός και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης

O ο Γιάννης Αντετοκούνμπο . Photo via EPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

Από ότι φαίνεται δεν χάνει με τίποτε το All Star Game του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σάρωσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων για την επιλογή της βασικής πεντάδας της Ανατολής και της Δύσης, αγγίζοντας σχεδόν το ένα (1) εκατομμύριο στις επιλογές. Είναι προφανές ότι δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων τις εξασφάλισε από τους Έλληνες.
Ο επαγγελματισμός, η προσπάθεια, οι προσωπικές του επιδόσεις, αλλά και η συμβολή του στα αποτελέσματα της ομάδας του, δείχνουν να αμοίβονται. Οι απανταχού, όμως, Έλληνες αντάμοιψαν το ήθος, το ύφος, το σεβασμό στην Ελλάδα και τα σύμβολά της, αφού μεταξύ των άλλων αρνήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να υπογράψει αυτόγραφο πάνω στη σημαία μας,δείχνοντας με την στάση του τι εστί πατριωτισμός, ποιός είναι ο πραγματικός Έλληνας.
Αλήθεια πόσοι Έλληνες ή και Ελληνοκύπριοι δείχνουν στην πράξη τέτοιο σεβασμό, τέτοιο πατριωτισμό; Πόσοι πολιτικά ανεγκέφαλοι χρησιμοποιούν την Ελληνική σημαία σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, σφετεριζόμενοι πολιτικά-κομματικά το σύμβολο μας; …Και όταν η ιστορία τους κτυπάει την πόρτα εκείνοι ξεχνούν και σύμβολα και αξίες και αρχές. Ο πατριωτισμός πάει περίπατο. Επικαλούνται τη «λογική», τους «έντιμους συμβιβασμούς», βαφτίζουν την πολιτική τους ανεπάρκεια «πραγματισμό»-«υπευθυνότητα» κλπ …κλπ.
Δεν έχω καταλήξει αν αξίζουν του οίκτου μας. Ή μήπως θα  πρέπει να τους προσπεράσουμε, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να πρωταγωνιστήσουμε στην επιβολή λύσεων (όπως αυτές που επιβλήθηκαν με το δημοψήφισμα του 2004 στην Κύπρο) . Ας σκεφθούμε πώς ο Ομπάμα χρησιμοποίησε το διαδίκτυο και έγινε Πρόεδρος στις ΗΠΑ. Πώς ο Τραμπ αξιοποίησε το Tweeter για να γίνει ο νέος  Πρόεδρος στις ΗΠΑ. Πώς διαχειρίστηκαν τα συστημικά ΜΜΕ τον Καντάφι, τον Σαντάμ (με τα δήθεν πυρηνικά/βιολογικά/χημικά όπλα που ουδέποτε βρέθηκαν) στρώνοντας το χαλί για την εισβολή στο Ιρακ το 2003. Πώς ο Σόϊμπλε και η ομάδα συμφερόντων του γερμανικού και όχι μόνον νεοφιλελευθερισμού προετοίμασε και μέσω των ΜΜΕ την επιβολή μνημονίων.

Στις κρίσιμες ιστορικά στιγμές και για το Κυπριακό και για την πορεία της Ελλάδας, οφείλουμε οι απανταχού Έλληνες να κινητοποιηθούμε. Άλλωστε πόσοι από εμάς δεν στηρίξαμε διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία και τον Αντετοκούνμπο; Οφείλουμε να ενημερώσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω αναρτήσεων-παρεμβάσεων μας στα social media, που έκαστος χρησιμοποιεί (face book-tweeter-Google-LinkedIn- Youtube-portals-sites κλπ). Να γίνουμε εμείς οι πομποί της αλήθειας, οι υπερασπιστές των συμφερόντων της πατρίδας, οι διαμορφωτές (στο μέτρο του δυνατού) της κοινής γνώμης.
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έστω και αργά συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή, σε μιά «ισχυρή Εθνική γραμμή» για το Κυπριακό ,που μέχρι τώρα κράτησε, αλλά δεν αρκεί. Οι ιταμές δηλώσεις Ερντογάν και των υποτακτικών του σε Τουρκία και κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Η τουρκία εισέβαλλε και παρανόμως κατέχει τμήμα της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΟΗΕ.
Ας αναρτήσουμε, ας στείλουμε σε γνωστούς μέσω του διαδικτύου την παρακάτω εικόνα ζητώντας τους και από αυτούς να την διαδώσουν σε φίλους και γνωστούς τους:
CYPRUS-XARTHS-KATOXH01
Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ας απολογείται ο Ερντογάν για το διαρκές έγκλημα της Τουρκίας κατά της Κύπρου (και των Τουρκοκυπρίων συμπεριλαμβανομάενων). Βεβαίως ισχύουν και όσα είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμά μας (ΕΔΩ).
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 
Αν σε μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα κάποιο μεσαίο στέλεχος έκανε ανάλογο λάθος με το λάθος πολλαπλασιαστή των ακριβοπληρωμένων στελεχών του ΔΝΤ, πιστεύει κάποιος ότι θα παρέμενε στην επιχείρηση; Την ίδια ώρα θα του είχαν δείξει την πόρτα της εξόδου. Στο ΔΝΤ, όμως, παραμένουν και νομίζω ότι θα ζητήσουν (αυτοί οι φωστήρες…) και bonus λάθους. Το ίδιο και για τις «καταπληκτικές» εκτιμήσεις/προβλέψεις τους σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Δείτε πόσο έξω έπεσαν:
SKOUTERHS-KATALOGOS01
Ας το διακινήσουμε και αυτό για να αποδειχθεί ποιοί και πόσον αξιόπιστοι είναι. Ποιοί και γιατί σιγοντάρουν πολιτικά τις σημερινά απαράδεκτες απαιτήσεις τους για τη συνέχεια και ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.
Και έχουν απαιτήσεις για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των αμοιβών των εργαζομένων, οι οποίοι κατά Σόϊμπλε (συμπεριλαμβάνει και τους συνταξιούχους ο Γερμανός) είναι υπερβολικά αμοιβόμενοι. Ας παρατηρήσουμε,λοιπόν, στον πίνακα που ακολουθεί πόσος χρόνος εργασίας απαιτείται να δουλέψει ένας εργαζόμενος σε χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα για να αποκτήσει τα ΙΔΙΑ ΑΓΑΘΑ, σύμφωνα με τη Eurostat:
100 ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ50 ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ10 ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΕΠΙΠΛΩΝ25 ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ  185 ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΓΛΙΑ57 ώρ. & 10’30 ώρ. & 06’108 ημέρες  81 ημέρες200 ημέρες
ΓΑΛΛΙΑ57 ώρ. & 55’50 ώρ. & 13’126 ημέρες  78 ημέρες218 ημέρες
ΓΕΡΜΑΝΙΑ48 ώρ. & 35’37 ώρ. & 10’102 ημέρες  66 ημέρες179 ημέρες
ΙΤΑΛΙΑ69 ώρ. & 12’43 ώρ. & 20’170 ημέρες117 ημέρες301 ημέρες
ΕΛΛΑΔΑ95 ώρ. & 4653 ώρ. & 15226 ημέρες115 ημέρες360 ημέρες
Βεβαίως σύμφωνα με τον Σόϊμπλε και τα φιλικά του ΜΜΕ φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες, που αρκούνται στον ήλιο και το ουζάκι, ξοδεύουν πέραν των δυνατοτήτων τους κλπ. Ας δούμε στον πίνακα του ΟΟΣΑ με τις συνολικές ώρες ετήσιας απασχόλησης σε διάφορες χώρες διεθνώς (στοιχεία 2013):
SKOUTERHS-SXEDIAGRAMMA03
Ας το διακινήσουμε με το ερώτημα αν μπορεί να χαρακτηρισθεί τεμπέλης αυτός που εργάζεται 2060 ώρες ετησίως, τότε αυτός που απασχολείται μόνον 1363 ώρες πώς ονομάζεται κ. Σόϊμπλε;
Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει δεκάδες αντίστοιχους πίνακες. Κλείνω με την επισήμανση ότι για εξοπλιστικές δαπάνες η Ελλάδα στο διάστημα 1974-2010 πλήρωσε 250δις $ εκ των οποίων πλέον του 48% το καρπώθηκαν οι ΗΠΑ και οι εταιρείες τους.Αν μάλιστα η Ελλάδα ακολουθούσε ρυθμούς εξοπλισμών των Ευρωπαικών χωρών που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε δαπανήσει αντί των 250 δις $ μόνον 108,3 δις $. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των εκθέσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Στοκχόλμης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (SIPRI), η Ελλάδα μετά το 1974 εισάγει σταθερά κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση:  -Το 3,74% των όπλων που εξάγουν παγκοσμίως οι ΗΠΑ!  -Το 9,64% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γερμανία  -Το 5,51% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γαλλία. Ως ποσοστό του ΑΕΠ εξακολουθούμε παρά την τραγική μας οικονομική κατάσταση να είμαστε η πρώτη χώρα σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Ιδού η απόδειξη:
skouterhs-xarths

ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.