Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Ντεμιρτάς «έφτυσε» τον Τούρκο εισαγγελέα: «Δεν απαντώ σε τίποτα – Είστε ένα θέατρο»

Υπερήφανος στάθηκε ο Κούρδος σοσιαλιστής ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς μπροστά στον Τούρκο εισαγγελέα που τον έσυρε το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς.

Με περιφρόνηση του είπε: «Δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία ερώτησή σου. Με κανέναν τρόπο δεν πιστεύω στη δικαιοσύνη αυτού του δικαστηρίου. Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το θέατρο που μόλις άρχισε επειδή ο Ερντογάν το διέταξε», όπως μεταδίδουν διαδικτυακοί ακτιβιστές.
Ολόκληρη η δήλωση όπως διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: 
«Είμαστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά τις μάζες που μας εξέλεξαν. Είμαστε μέλη της Βουλής με κοινοβουλευτική ασυλία. Δεν θα επιτρέψω την ασέβεια στη θέληση του λαού. Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ακόμα και ότι με φέρατε εδώ είναι παράνομο. Είτε στη φυλακή, είτε στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και τον αγώνα μας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα απαλλάξουμε τη χώρα μας και τον λαό μας από αυτό το φασιστικό καθεστώς υπό το όνομα της Προεδρίας. Αργά ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει. Το καθεστώς του Ερντογάν θα αλλάξει. Δεν ζητώ τίποτα ούτε περιμένω τίποτα από εσάς. Μόνο ο λαός μου μπορεί να με ανακρίνει για τις πολιτικές μου ιδέες».
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, και 10 βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Την ίδια ώρα η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκαν στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών του HDP, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.
Σύμφωνα με ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Σε απάντηση στις συλλήψεις των Κούρδων πολιτικών ισχυρότατη βομβιστική σημειώθηκε στο κέντρο της Άμιδας, Ντιγιάρμπακιρ όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές.
Ανάμειξη με την τρομοκρατία χρέωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στους βουλευτές του σοσιαλιστικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που τέθηκαν υπό κράτηση από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Τα 12 στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο έρευνας για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Κατά τον Μπιναλί, δημοκρατικά εκλεγμένοι αξιωματούχοι υπό κανονικές συνθήκες, μπορούν να πάψουν να είναι βουλευτές μόνο με νέες εκλογές, αλλά «αυτοί οι αξιωματούχοι που αναμειγνύονται και ενθαρρύνουν την τρομοκρατία πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».
Εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για περισσότερους από 50 βουλευτές του κόμματος, μετά την άρση της ασυλίας.
demirtas_dilosi 


Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.