06 Ιουνίου 2025

Οι επιβάτες του Madleen δεν ειναι μόνοι τους.


Δελτιο Τυπου - 5 Ιουνίου 2025

Παρακολουθούμε στενά την διαδρομή του σκάφους Madleen του Freedom Flotilla Coalition, το οποίο επιχειρεί να σπάσει το εμπάργκο της Γάζας απο το κράτος του Ισραήλ μεταφέροντας πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια. 

Γνωρίζουμε όλοι οτι προκειται για γενοκτονία, ένα αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου σε ζωντανή μετάδοση. 

Από το βράδυ της Τρίτης στρατιωτικά drone  ακολουθούν απειλητικά την πορεία του πλοιαρίου με σκοπό να τρομοκρατήσουν το 12μελές πλήρωμα ειρηνικών ακτιβιστών.

Ενημερωθήκαμε  από τους επιβαίνοντες οτι σε επικοινωνία τους με τις ελληνικές αρχές ακτοφυλακής πήραν αρνητική απάντηση για ενδεχόμενη παροχή βοήθειας σε κλήση κινδύνου στη περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης στο Madleen. 

Οι ελληνικές αρχές τους παρέπεμψαν να έρχονται σε επαφή μονο με την ακτοφυλακή της Μάλτας. Ξεκάθαρα λοιπόν οι ελληνικές αρχές παραβαίνοντας τους διεθνείς κανόνες διάσωσης γυρίζουν την πλάτη στο πλοίο που μεταφέρει το μήνυμα αλληλεγγύης των λαών για την κατάπαυση του πυρός στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. 

Κανένας μόνος του στα δολοφονικά ένστικτα των μιλιταριστών.

Ούτε στην Παλαιστίνη, ούτε στην Μεσόγειο, ούτε πουθενά.

Ζητάμε από όλο το δημοσιογραφικό κόσμο να έχει τα μάτια του στραμμένα στο Madleen και να στηρίξει την προσπάθεια της πρωτοβουλίας των 12 ακτιβιστων του Freedom Flotilla Coalition για την ασφαλή πορεία του στις ακτές τις Γάζας. 

H ορατότητα της αποστολής δεν είναι μόνο η διασφάλιση της ακεραιότητας των εθελοντών της αλλά και ο απώτερος σκοπός της: να στρέψει ο πλανήτης την προσοχή του στην Γάζα ώστε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία.

Ζητάμε από όλο το δημοσιογραφικό κόσμο να μην αφήνει τα μάτια του από το στίγμα του Madleen στον χάρτη: https://freedomflotilla.org/ffc-tracker/ 
Βack up: https://flotilla-orpin.vercel.app⁩
Κανάλι στο Telegram:  ⁦⁦https://t.me/FFC_official_channel/396⁩⁩

Το Madleen δεν γίνεται να είναι στόχος στρατιωτικών ασκήσεων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Το Madleen είναι το μήνυμα ειρήνης κόντρα στα γεωπολιτικά παιχνίδια που θυσιάζουν ανθρώπους και περιβάλλον για τα  συμφέροντα πολυεθνικών.

Μετά την αποτυχία των κυβερνήσεων να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων και να έρθει ευρύτερα ειρήνη στην Μέση Ανατολή δημιουργήθηκε η ανάγκη από την κοινωνία των πολιτών να λάβει δράση στέλνοτας το μήνυμα  για την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι επιβάτες του Madleen δεν ειναι μόνοι τους. Χιλιάδες ακτιβιστές από όλο τον πλανήτη θα φθάσουμε στα σύνορα της Γάζας για να διατρανώσουμε το αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία της Παλαιστίνης, να ανοίξουν οι πύλες και να περάσει με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό στην Παλαιστίνη.

Οι Έλληνες ακτιβιστές ζητάμε από τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και τους θεσμικούς παράγοντες να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους ρότα στη λαθεμένη σύμπλευση  με την κυβέρνηση του Ισραήλ που προσβάλλει το κοινωνικό αίσθημα και την ανθρωπιά των Ελλήνων.

#ALLEYESONDECK

Γραφείο τύπου και επικοινωνίας του March To Gaza Greece

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/16K2BfW5zk/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.