Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Η «μεγάλη επανεκκίνηση» και οι εχθροί της


Του Χρήστου Καπούτση

Τα όσα συμβαίνουν, στην Ουκρανία, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Ιράν, στην Ιταλία στη Βρετανία και αλλαχού, στις φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη, δεν αποτελούν παρά μόνο, ψηφίδες της Μεγάλης Εικόνας, των κατακλυσμιαίων αλλαγών και ανατροπών που έρχονται και που αυτή τη στιγμή είναι «αδιανόητη» η ΤΕΛΙΚΗ μορφή τους.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Αυταρχικά καθεστώτα, ή Κυβερνητικά κόμματα με νεοταξικές ή φασιστικές καταβολές και αναφορές, που διαθέτουν δημοκρατική νομιμοποίηση μέσω της εκλογικής διαδικασίας και λαϊκής ετυμηγορίας, εμφανίζονται με την λεοντή του κοινοβουλευτισμού. Και ακόμη, αναθεωρητικές πολιτικές με πεδίο εφαρμογής την στρατιωτική σύγκρουση, όπως του προέδρου Βλ. Πούτιν στην Ουκρανία, του Προέδρου Τ. Ερντογάν σε Κύπρο, Συρία και Αιγαίο, του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, των ΗΠΑ σε ΙΡΑΚ και Αφγανιστάν, αλλά και Θεοκρατικά καθεστώτα των φανατικών σκοταδιστών του ιερατείου, όπως του ΙΡΑΝ και των Ταλιμπάν και του ISIS. Όλα αυτά, συναποτελούν τους πρόδρομους επιταχυντές των διαδικασιών και εξελίξεων, που οδηγούν στην αφετηρία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που οι μυημένοι την ονομάζουν Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Οι πλευρές που ήδη συγκρούονται ή βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης ΔΥΣΗ (ΗΠΑ-Ε.Ε.- Ισραήλ), ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, Ιαπωνία, συμμετέχουν ταυτόχρονα και στην αναδιάρθρωση του παγκοσμιοποιημένου Κεφαλαίου, διαχειρίζονται με προηγμένα Κερδοσκοπικά μέσα, το Τραπεζικό σύστημα και τα Χρηματιστήρια.Στην αιχμή ο ψηφιακός καπιταλισμός, η τεχνητή ευφυΐα, η ρομποτική, ο κυβερνοχώρος, τα υπερεθνικά κρυπτονομίσματα που διαμορφώνουν νομισματικές αγκυλώσεις και οικονομικές ολιγαρχίες, αλλά ουδείς γνωρίζουν ποιοι είναι εμπνευστές του, που βρίσκεται το Κέντρο που ελέγχει και διαχειρίζεται τα κρυπτονομίσματα (παγκόσμιο υπερεθνικό νόμισμα). Και ακόμη, ο βιοπολιτικός έλεγχος, η ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική απειλή. Όλα αυτά μαζί, θα σαρώσουν σημερινές μορφές εργασίας, θα καταστραφούν επαγγέλματα, θα εξοβελιστεί η αντίθετη άποψη από τα συστημικά ΜΜΕ, θα περιθωριοποιηθούν εκατομμύρια άνθρωποι, που θα βυθιστούν στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανυποληψία και θα πνιγούν από την κυνική αδιαφορία του κυρίαρχου εκμεταλλευτικού συστήματος. Οι μικρές μονάδες του κεφαλαίου, οι μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, θα καταβροχθιστούν από μεγαλύτερες λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού που θα διαμορφώσουν κερδοσκοπικά μονοπώλια. Οι υπάρχουσες ανισότητες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες. Οι ισχυροί θα νομιμοποιούν, αρπαγές πλουτοπαραγωγικών περιοχών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε κλειστές ομάδες, που διεθνούς κύρους επιστήμονες αναλύουν, μελετούν και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, στα γνωστά ως«Δεξαμενές σκέψεις» ή ομάδες προβληματισμού (think tank ή policy institute ή research institute), κυριαρχεί ως νέος όρος «Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» , ως η διάδοχη κατάσταση, της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, που ήδη βρίσκεται στα όριά της, που αν δεν περάσει στην επόμενη φάση, θα καταρρεύσει.


Ένα σκληρό και άκρως κερδοσκοπικό – χρηματιστηριακό- τραπεζικό σύστημα, απόλυτα ελεγχόμενο από το άυλο, το απρόσωπο Κεφάλαιο, που διακινείται από πανίσχυρα κέντρα, που απεχθάνεται τον εργαζόμενο , τον σκεπτόμενο πολίτη, τον αλληλέγγυο, τον ΑΝΘΡΩΠΟ με αρχές , αξίες και ήθος. Πιστεύει μόνο σε έναν Θεό, το Κέρδος. Στον πυρήνα της «φιλοσοφίας του», είναι το ατομικό συμφέρον, ο καθένας για τον εαυτόν του. Δεν υπάρχουν πανανθρώπινες ηθικές αρχές και αξίες, αλλά μόνο ατομικές, ότι πιστεύει ο καθένας, αυτό είναι αληθινό και ηθικό και δεν δεσμεύεται από τι πιστεύει ο άλλος!Είναι ο ατομικισμός, ο προσωπικός ωφελιμιστικός χαρακτήρας της ανθρώπινης φύσεως. Η Θέωση και η αποθέωση του ατομικισμού. Και τα συνοδά ναρκισσισμός, κυνισμός, αλαζονεία (Ύβρις φυτεύει τύραννον), αδιαφορία για τον συνάνθρωπο.

Είναι η θεωρητική μήτρα του φιλελεύθερου ατομικισμού. Είναι η μήτρα που θα γεννήσει την ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.


ΠΟΙΟΙ είναι οι εχθροί της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗΣ;

α. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΕΘΝΟΣ, που οι πολίτες έχουν εθνική και πατριωτική συνείδηση. Στόχος η ακύρωση της Εθνικής ταυτότητας. Αποπροσανατολισμός ώστε οι Πολυπολιτισμικές κοινωνίες με διαφορετικές καταβολές (καταγωγή, φυλή, θρησκεία, παραδόσεις πολιτισμός) αυτές οι διαφορές να πνίγονται από το κυνήγι του Κέρδους ή θα εξαγοράζονται.

β. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, αφού οι ανήκοντες σε μια ΘΡΗΣΚΕΙΑ, έχουν κάποιες πανανθρώπινες αξίες. Όπως ο σεβασμός στον ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ως υπαρξιακή αυταξία. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, έχουν και μια πνευματική και μεταφυσική παράμετρο, έναν Οντολογικό Ιδεαλισμό, που επιδρά στην συμπεριφορά των πιστών στα θρησκευτικά δόγματα ή των θεωρητικών του αγνωστικισμού ή Πανθεϊσμού, και αυτό δημιουργεί προβλήματα, σε όσους με ΘΕΟ το Κέρδος, κινούνται χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές, για να υφαρπάξουν ακόμη και τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία αδύναμων πολιτών, αφου τους εξοντώσουν ηθικά και αποχαυνώσουν πνευματικά. Βέβαια, στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο Σκοταδιστικός Θρησκευτικός δογματισμός, που είναι μισαλλόδοξος και εν τέλει απάνθρωπος, είναι, συνεπώς σύμμαχος και συνοδοιπόρος της Μεγάλης Επανεκίνησης.

Και γενικά, εχθρός της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗΣ είναι οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΕΧΘΡΟΙ, είναι τα σύνολα ανθρώπων με ΙΔΙΕΣ, ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ, αρχές και οικουμενικές ιδέες , όπου μπορούν να αναζητηθούν και να βρεθούν κοινά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσεως , ώστε να γίνουν , κοινά αποδεκτές, παγκόσμιες ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, που θα είναι κατ ουσίαν ανθρωποκεντρικές. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός είναι ο εχθρός.

Αυτοί είναι οι εχθροί ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ που προωθούν, κύκλοι της κερδοσκοπίας , του μισανθρωπισμού, της ανωμαλίας, που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, δεν είμαι και πολύ σίγουρος, ότι οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ, του φιλελεύθερου ατομικισμού, ενδιαφέρονται να ανήκουν στην σημερινή Ανθρωπότητα ή την θεωρούν και αυτή εχθρό ως συλλογικότητα και οραματίζονται τον μετα- Άνθρωπο… το νέο είδος ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ αναπόφευκτα θα γεννήσει η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ και πιστά θα υπηρετήσει.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ;

Όμως, τι είναι αυτο, που θα μπλοκάρει την πορεία, προς τον Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μεγάλη Ανθρωποσφαγή με παράλληλη εξέλιξη ή με παρεπόμενα, την προώθηση ενός Μοντέλου Διακυβέρνησης με επίκεντρο, μιας ψηφιακής καπιταλιστικής μηχανής, που μέχρι στιγμής είναι αδιανόητη, ακόμη και για ειδικούς επιστήμονες, αλλά προσιτή στις κλειστές ελιτ.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Η Προστασία του περιβάλλοντος, πρόταγμα ποιότητας ΖΩΗΣ που θα αντιπαρατεθεί στην καταστροφική βουλιμία της Φύσεως, λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, που οδηγείται από τον παραλογισμό του κέρδους χωρίς όρια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις δημοκρατικές διαδικασίες. Εθνική Κυριαρχία, ΕΘΝΗ, χώρες, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, πολιτισμοί, πολιτισμική ταυτότητα, ως συλλογικότητες που δρουν και επιδρούν σε πολιτικό, κοινωνικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Είναι η ιστορική συγκυρία που θα πρέπει ή επιβάλλεται να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, εφοδιασμένου, με την ΠΑΙΔΕΙΑ, με την μελέτη της ιστορίας, που μπορεί να είναι δέκτης της σύγχρονης τεχνολογίας των Υπολογιστών, που ως Επιστήμη, θα έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. ΑΜΕΣΟ ΟΦΕΛΟΣ σε κάθε άνθρωπο, από την αξιοποιήσει της τεχνολογίας. Η Προσωπική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του ΚΑΘΕ Ανθρώπου, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, επάγγελμα, πρέπει να είναι απόλυτα ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ και μη αμφισβητούμενες αξίες.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ικανές να αποτρέψουν την σχεδιαζόμενη Μεγάλη Ανισότητα της Μεγάλης Επανεκκίνησης, του Καπιταλιστικού συστήματος, Της ισοπέδωσης, της ομοιομορφίας. ΟΛΟΙ είναι ΙΔΙΟΙ, όλοι έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια πολιτιστικά πρότυπα και αν δεν το αντιλαμβάνονται τόσο το χειρότερο για αυτούς.

Το ερώτημα είναι: Εμείς οι ανήκοντες στη σιωπηλή πλειοψηφία, εχουμε καταλάβει τι … έρχεται; τι μας ετοιμάζουν; Λυπάμαι αλλά δεν είναι και πολύ αισιόδοξος ….

Πηγή: militaire.gr


ΠΗΓΗ:http://www.dromosanoixtos.gr/2022/10/i-megali-epanekkinisi-kai-oi-echthroi-tis.html
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.