Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Αποκεφαλισμοί τον 21ο αιώνα!!!


Αποκεφαλισμοί τον 21ο αιώνα!!!
Και όπως, συνεχίζει στο σημερινό του άρθρο ο Ερρίκος Φινάλης στο "ΔΡΟΜΟ της αριστεράς":

"Οι τζιχαντιστές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων μουσουλμάνων, όποιος δεν συμφωνεί 100% μαζί τους δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποψήφιο σφάγιο(...) Όλοι αυτοί αποτελούν τη μεγαλύτερη προβοκάτσια του μουσουλμανικού κόσμου, και το όνειδος μιας και τάχα πολιτισμένης ανθρωπότητας, που ένα τμήμα των ηγεσιών της τους έθρεψε παντοιοτρόπως, ώσπου ενηλικιώθηκαν και "χειραφετήθηκαν". 

Πρώτος ο μουσουλμανικός κόσμος θα έπρεπε να ξεσηκωθεί και να εξαλείψει από προσώπου γης τη ντροπή. Αλλά τότε η μπάλα θα έπαιρνε και καθεστώτα όπως το τουρκικό ή το σχετικό (ας μη μιλήσουμε για το σαουδαραβικό) που κλείνουν το μάτι σε τέτοια φρίκη. Μεσαιωνική μεν, εξυπηρετική δε.

Για το ίδιο θέμα, με αφορμή τον αποκεφαλισμό του Samuel Paty αναφέρεται ο Δημήτρης Μπελαντής στο άρθρο του, "Και η ελευθερία έκφρασης;". Σχολιάζει την ανοχή στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό ενός μέρους της αριστεράς με πρόσχημα το φόβο της πυροδότησης της ισλαμοφοβίας: 

"Για ένα σημαντικό τμήμα της Αριστεράς, του δικαιωματισμού και του "αντιρατσιστικού αντιφασισμού", δικαιώματα υπάρχουν και προστατεύονται μόνο για όσους ανήκουν στις λεγόμενες "ετερότητες"(...) Μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo το 2015 και τη δολοφονία των δημοσιογράφων, είχε βγει στην Ελλάδα συγκεκριμένη (πορτοκάλι χρώματος) αφίσα του χώρου των αντίφα, που πάνω κάτω αυτό έλεγε, ότι όσοι διαμαρτύρονται για τη σφαγή είναι "σταυροφόροι της Δύσης". Κι έτσι, μέσα από μια μακρά διαδρομή, από το Βολταίρο ξεκινώντας, η Αριστερά έφτασε σε μια εποχή όπου έγινε υποκείμενο ανοχής στη μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό."

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.