Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ραγιάδες με τα όλα τους… Η Αγία Σοφία είναι αιώνιο σύμβολο, όχι “μνημείο διαπολιτισμικού διαλόγου”

"...Συμπέρασμα: Αν δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια της ιστορίας μας, καλό θα είναι να μην την παραχαράσσουμε, προσπαθώντας να φορτώσουμε τα βάρη της προάσπισης σε άλλους πιο ισχυρούς. Το Βυζάντιο ουδέποτε λάτρεψαν οι Κουτόφραγκοι, πολύ δε περισσότερο οι Ούννοι. Μην περιμένουμε από αυτούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά…"

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ


Συναγωνίζονταν σε έλλειψη πάθους οι δηλώσεις των ξένων κυβερνήσεων και φορέων για την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. Με πιο χυδαία αυτή του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών, που-προσοχή-δεν έγινε αυτεπαγγέλτως, αλλά έπειτα από ερώτηση του Αθηναικού Πρακτορείου και σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο «εκφράζει την λύπη του» γιατί το μνημείο, «δεν θα χρησιμοποιείται πλέον αποκλειστικά ως μουσείο».

Τα συλλυπητήρια λοιπόν ήταν λίγο χλιαρά. Λογικό είναι. Καλά-καλά στην ίδια την Ελλάδα το ζήτημα δεν πολύ…χώρεσε στην πολιτική ατζέντα. Προηγήθηκε ο δεκάρικος του Κυριάκου Μητοτάκη, στο γεφύρι της Πλάκας, τα εγκαίνια του Κυριάκου στο …«μακέτο» της Κασσιόπης, η υπέρκομψη εμφάνιση της Μαρέβας στο δείπνο με την Σακελλαροπούλου, οι νέες βόμβες Καλογρίτσα και βεβαίως η συζήτηση για το αν πρέπει να απαγορευθούν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.