Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μεταναστευτικό, Τουρκικός Αναθεωρητισμός και επιθετικότητα, η κατάσταση στην Εθνική άμυνα..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Μεταναστευτικό, Τουρκικός Αναθεωρητισμός και επιθετικότητα,
η κατάσταση στην Εθνική άμυνα..

(Κι΄εσύ, χτενίζεσαι..)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


----------------------------------------------------------------------

Α. - Περί «Γαλάζιας Πατρίδας»


Έχουμε αναφερθεί ξανά για την παραμύθα της Τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας», πεδινοί και ημιορεινοί –και ολίγον από στέπα από όπου ξεκίνησαν- είναι οι άνθρωποι. Με την θάλασσα δεν το΄χουν.

Με μια επιστολή που έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Σινιρλίογλου, η Άγκυρα διεκδικεί ανοικτά δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες ακόμη και δυτικά του 28ου μεσημβρινού -ο οποίος διατρέχει τη Ρόδο. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την επήρεια του συμπλέγματος του Καστελορίζου, αλλά και των Δωδεκανήσων και επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.Προβάλλει τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο, παραβλέποντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δεν αναγνωρίζει. Κάνει επίσης λόγο για ipso facto και ab initio νομικά και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 32 ° 16’18 “E. Απορρίπτει τον χάρτη με συντεταγμένες που κατέθεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση στις 25 Απριλίου 2019 και τονίζει ότι η οριοθέτηση με το «δυτικό τμήμα της ελληνοκυπριακής Διοίκησης», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, θα ήταν δυνατή μόνο μετά από μια συνολική πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού.

Απάντησε σε αυτά με ανοικτή επιστολή του το ΥΠΕΞ:

« …..Όπως έχουμε δηλώσει στις επιστολές αυτές, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όπως και τα ηπειρωτικά εδάφη. Η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ κρατών με παρακείμενες ή έναντι ακτές (είτε ηπειρωτικές είτε νησιωτικές) θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τις αρχές της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής.  Οι τουρκικοί ισχυρισμοί και η αναφορά σε συγκεκριμένες συντεταγμένες είναι νομικά αβάσιμοι, εσφαλμένοι και αυθαίρετοι, στο βαθμό που παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή. Επίσης, η αναφορά στην εν λόγω επιστολή σε δικαιώματα της Τουρκίας δυτικά του 28ου μεσημβρινού μέχρι σημείου, «οποίο θα καθορισθεί βάσει μελλοντικών συμφωνιών οριοθέτησης στο Αιγαίο καθώς και στην Μεσόγειο, με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη», συνιστά ανοικτή παρέμβαση στο δικαίωμα της Ελλάδος να συνομολογεί συμφωνίες οριοθέτησης με τρίτα κράτη…» 


-Την ίδια στιγμή, μια –ακόμη- άσχημη είδηση: Τουρκία και Λιβύη συνωμοτούν για οριοθέτηση ΑΟΖ Στην συνάντηση του Τούρκου πρόεδρου Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ) στην ανατολική Μεσόγειο. Παρόντες ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ Φιντάν. Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της την Πέμπτη η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Στο τραπέζι ο χάρτης της Μεσογείου», το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ Ερντογάν και Φαράζ ήταν η υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες. «Με τη συμφωνία η προσπάθεια της Ελλάδας να εισβάλλει στη Μεσόγειο θα πέσει στο κενό ενώ Τουρκία και Λιβύη θα αποκτήσουν θαλάσσιες αρμοδιότητες στην περιοχή νότια της Κρήτης και γύρω από την Κύπρο», σημειώνει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα.Την επομένη, η συμφωνία ανακοινώθηκε ως γεγονός τετελεσμένο. Παρότι γνωστές οι κινήσεις της άγκυρας για το θέμα εδώ και καιρό, η Αθήνα φάνηκε να "αιφνιδιάστηκε" (πάλι...)



Β -Για την ανάγκη ενίσχυσης της Εθνικής –και της Παλλαϊκής- Άμυνας ,παραθέτω ένα –επίκαιρο- απόσπασμα από την ιδρυτική Διακήρυξη της "Πρωτοβουλίας 14ης Μάη", (τον Μάϊο του 2017):


"..Χρειαζόμαστε μία σχεδιασμένη προσπάθεια ενεργοποίησης των απανταχού Ελλήνων και Φιλελλήνων, για στήριξη της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού. Διεθνοποίηση του Κυπριακού Προβλήματος, ως ζητήματος εισβολής και κατοχής.
Διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με σταδιακό επανακαθορισμό των συμμαχιών της, με βάση αμιγώς τα εθνικά συμφέροντα και την συνεκτική ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και με άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας, η οποία θα πρέπει να προσανατολιστεί στο στόχο κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των αμυντικών αναγκών της χώρας, με πλήρη αξιοποίηση όλων των αντισταθμιστικών ωφελειών, που, μέχρι τώρα, δεν έχουν υλοποιηθεί και με αναζήτηση και είσπραξη όλων των παρανόμων μιζών των προηγούμενων δεκαετιών, από το «πάρτυ λεηλασίας» των εξοπλιστικών προγραμμάτων."

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ να μην μοιραστεί φέτος οποιοδήποτε «μέρισμα» από τον Προϋπολογισμό. Να δωθού τα χρήματα στην ενίσχυση της Εθνικής –και Παλλαϊκής- Άμυνας!
«Η Πατρίδα Ευγνωμονούσα…

Γ. -Συνεχίζονται εν τω μεταξύ, οι αφίξεις ακάλεστων μεταναστών από την γειτονική Τουρκία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου- είτε από τον Έβρο στην Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζονται αμείωτα και οι ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στην Ηπειρωτική χώρα μουσουλμάνων μεταναστών. Κατά παράφραση του Χουντικού συνθήματος, "Κάθε πόλη και γήπεδο, κάθε χωριό και γυμναστήριο", θα έχουμε: "Κάθε πόλη και Hot Spot, κάθε «πολυπολιτισμικό» Χωριό τους μουσουλμάνους του…"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ







ΠΗΓΗ:

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.