Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΑΘΗΝΑ για την ΕΛΛΑΔΑ- Ο συνδυασμός μας

Αθήνα για την Ελλάδα

και με ΚΛΙΚ στην εικόνα...

Ο συνδυασμός μας




Αναστασίου Τάσος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και κατοικεί στα Πατήσια. Έχει σπουδάσει Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί στην πληροφορική, το εμπόριο και την εστίαση. Είναι συγγραφέας μυθιστορήματος και διηγημάτων ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα Ρήξη και σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Ανδριόπουλος Ανδρέας
Γεννήθηκα στη Καβάλα το 1962. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Αθηνών. Εργάζομαι από το 1990 σε δικό μου ιατρείο στο Χαϊδάρι. Συμμετέχω από το 1985 στη πολιτική ομάδα γύρω από τον Γιώργο Καραμπελιά. Υπέρμαχος της ανάλυσης για ένα σύστημα πολλαπλών αντιθέσεων, όπου όλοι μας συναντιόμαστε, διαθέτοντας πολλαπλές ταυτότητες: φύλο, ηλικία, γλώσσα, εθνότητα, κοινωνική τάξη, επάγγελμα, τοπικότητα, θρησκεία και παραδόσεις, πολιτισμό κ.λπ. Πιστεύω ότι  η εθνική ταυτότητα  παίζει κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτή τη «χώρα των συνόρων» και έτσι υποστηρίζω με την υποψηφιότητά μου τη δημοτική κίνηση «Αθήνα για την Ελλάδα» προσπαθώντας να κάνουμε τη  σύνθεση μερικού με το γενικό, να συνδέσουμε την πόλη με την χώρα.

Αντωνόπουλος Χρήστος

Έχω γεννηθεί,  μεγαλώσει και κατοικώ στην Αθήνα, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων. Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και εργάζομαι στον Ιδιωτικό τομέα, παράλληλα ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες με βαθμό εκπαιδευτή. Μετά το τέλος των σπουδών μου ασχολήθηκα επι 4 έτη ως ωρομίσθιος καθηγητής σε Δημόσιο ΙΕΚ. Από την εποχή του Λυκείου έχω ακολουθήσει τις πολιτικές και κοινωνικές μου ανησυχίες και εξέτασα με κριτικό βλέμμα το φάσμα των πολιτικοκοινωνικών επιλογών. Η δημοκρατική και πατριωτική μου συνείδηση με ώθησαν να γίνω μέλος του Κινήματος ΑΡΔΗΝ. Έχω ζήσει τις εποχές που τα Πατήσια είχαν πολλά μικρά σπίτια με αυλές, δέντρα και κήπους και παιδιά να παίζουν χαρούμενα και ασφαλή στους δρόμους. Το έκτρωμα της πόλης που έχει γίνει η Αθήνα, η κοινωνική εξαθλίωση και η αποξένωση, το κλίμα ανασφάλειας και η υποβάθμιση των υποδομών, με αντίκτυπο στα συνοφρυωμένα πρόσωπα των γειτόνων, σε συνδυασμό με την επέλαση της κυριαρχίας των εθνομηδενιστικών και φασιζουσών τοποθετήσεων που μας εμπλέκουν σε ένα νέο απατηλό και οπωσδήποτε καταστροφικό για την πατρίδα μας εμφυλιοπολεμικό δίπολο, κάνει επιτακτική την υποστήριξη του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου που εκπροσωπεί και το Κίνημα ΑΡΔΗΝ και η Δημοτική Παράταξη «ΑΘΗΝΑ για την ΕΛΛΑΔΑ».



Αποσκίτης Λεωνίδας
Αποσκίτης Χ. Λεωνίδας
Συγγραφέας – δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατά τα παιδικά του χρόνια έζησε στο Ναύπλιο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Από πατέρα κατάγεται από την Αρκαδία, ενώ η μητέρα του ήταν «γκάγκαρη» Αθηναία.
Έκανε σπουδές στις Φυσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και πήρε Master στην Ιστορία των Επιστημών. Γεννημένος σε πολιτική οικογένεια, αναμείχθηκε από νεαρή ηλικία ενεργά στην αντίσταση κατά της δικτατορίας. Συμμετείχε στις αντιχουντικές φοιτητικές εξεγέρσεις και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης και τα επόμενα χρόνια σε πρωτοβουλίες και κινήσεις για τα εθνικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Συνεργάσθηκε για μεγάλο διάστημα με επιστημονικά περιοδικά και άλλα ειδικά περιοδικά και εφημερίδες, όπως: «Περισκόπιο της Επιστήμης», «Millenium», «Win», «PC Magazine», «Status» κ.ά. Υπήρξε συνεργάτης του «Άρδην» από την πρώτη συντακτική ομάδα στην αρχή της έκδοσής του. Την τελευταία εικοσαετία αρθρογραφεί μηνιαία στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» γύρω από τις «κρύφιες» όψεις της πολιτικής πραγματικότητας. Από το 2004 έως το 2014 είχε αναλάβει την διεύθυνση των πολιτικών θεμάτων στο περιοδικό «Hellenic Nexus», στο οποίο συνεχίζει να γράφει μέχρι σήμερα.
Είναι γνωστός για την πολυετή δράση του για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και την συνεχή αρθρογραφία του κατά της Νέας Τάξης και των συνεπειών της παγκοσμιοποίησης για την πατρίδα μας.
Από τις πρώτες ημέρες των Μνημονίων πρωταγωνίστησε στις λαϊκές αντιδράσεις ως ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σεισάχθεια» και στις κινητοποιήσεις, τον Ιούνιο του 2011, στο Σύνταγμα.
Υπήρξε μέλος και της «Σπίθας» και, στην συνέχεια, της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ μέχρι το 2013.
Από το 2014 έως σήμερα είναι συνεργάτης στις εκπομπές «Κάνουμε τη Νύχτα, Μέρα» και «Εξαρχείων» στα Παραπολιτικά FM με τον Ανδρέα Μαζαράκη.
Κατεβαίνει Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για τον Δήμο της Αθήνας με τον Συνδυασμό Αθήνα για την Ελλάδα και τον Γιώργο Καραμπελιά ως Υποψήφιο Δήμαρχο.
Συγγραφέας – δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατά τα παιδικά του χρόνια έζησε στο Ναύπλιο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Από πατέρα κατάγεται από την Αρκαδία, ενώ η μητέρα του ήταν «γκάγκαρη» Αθηναία. Έκανε σπουδές στις Φυσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και πήρε Master στην Ιστορία των Επιστημών. Γεννημένος σε πολιτική οικογένεια, αναμείχθηκε από νεαρή ηλικία ενεργά στην αντίσταση κατά της δικτατορίας. Συμμετείχε στις αντιχουντικές φοιτητικές εξεγέρσεις και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης και τα επόμενα χρόνια σε πρωτοβουλίες και κινήσεις για τα εθνικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συνεργάσθηκε για μεγάλο διάστημα με επιστημονικά περιοδικά και άλλα ειδικά περιοδικά και εφημερίδες, όπως: «Περισκόπιο της Επιστήμης», «Millenium», «Win», «PC Magazine», «Status» κ.ά. Υπήρξε συνεργάτης του «Άρδην» από την πρώτη συντακτική ομάδα στην αρχή της έκδοσής του. Την τελευταία εικοσαετία αρθρογραφεί μηνιαία στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» γύρω από τις «κρύφιες» όψεις της πολιτικής πραγματικότητας. Από το 2004 έως το 2014 είχε αναλάβει την διεύθυνση των πολιτικών θεμάτων στο περιοδικό «Hellenic Nexus», στο οποίο συνεχίζει να γράφει μέχρι σήμερα. Είναι γνωστός για την πολυετή δράση του για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και την συνεχή αρθρογραφία του κατά της Νέας Τάξης και των συνεπειών της παγκοσμιοποίησης για την πατρίδα μας. Από τις πρώτες ημέρες των Μνημονίων πρωταγωνίστησε στις λαϊκές αντιδράσεις ως ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σεισάχθεια» και στις κινητοποιήσεις, τον Ιούνιο του 2011, στο Σύνταγμα. Υπήρξε μέλος και της «Σπίθας» και, στην συνέχεια, της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ μέχρι το 2013. Από το 2014 έως σήμερα είναι συνεργάτης στις εκπομπές «Κάνουμε τη Νύχτα, Μέρα» και «Εξαρχείων» στα Παραπολιτικά FM με τον Ανδρέα Μαζαράκη.


Ασωνίτης Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Εμφανίσθηκε στα ελληνικά γράμματα με το μυθιστόρημα Η Συνείδηση της Αιωνιότητας (εκδ. Πατάκη). Τελευταίο του μυθιστόρημα: Εκτέλεση (εκδ. Πατάκη, 2019). Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα. Έχει ορθογραφήσει επί σειρά ετών στις εφημερίδες: ΕλευθεροτυπίαΚυριακάτικη ΕλευθεροτυπίαΤο  Βήμα και στις ηλεκτρονικές Press publica και Άρδην. Μέσω των εφημερίδων αυτών έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, τις προτάσεις του για δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στις ναζιστικές φυλακές της Κομμαντατούρ, στην Κοραή 4, για δημιουργία Βιβλιοθήκης Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, για ανάδειξη της Ιεράς Οδού εν όψει της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, Μάρτιος 2019), για δημιουργία πολιτιστικού Πάρκου στον Ελαιώνα (περιοδικό lifo Μάρτιος 2007) κ.ά. Στον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα» ασχολείται με τα πολιτιστικά θέματα.

Βαρκάρης Νικόλαος
φοιτητής

Βασιλειάδης Δαμιανός
Eκπαιδευτικός, συγγραφέας, καθηγητής Γερμανικών. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Η δικτατορία των συνταγματαρχών 1967 -74 τον βρήκε στο Μόναχο. Αμέσως εντάχτηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ήταν Γενικός Γραμματέας των οργανώσεων του ΠΑΚ στην Γερμανία 73-74, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ (Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης), του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Κινήματος, επί ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνου για την συγγραφή της 3ης του Σεπτέμβρη και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του. Ως υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ διεύθυνε τις εργασίες και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγγραφή της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, μένοντας πιστός στις διακηρυκτικές αρχές του. Για την δράση του αυτή, καθ’ όλη την διάρκεια της χούντας, του αφαιρέθηκε από το καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών η Ελληνική  ιθαγένεια. Παραιτήθηκε και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1977, όντας στην κορυφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μετά την μετάλλαξή του σε ένα προσωποπαγές αρχηγικό κόμμα και  διαπιστώνοντας οριστική απόκλιση της διακηρυγμένης θεωρίας από την πολιτική πρακτική του Κινήματος (αριστερή φρασεολογία και δεξιά πολιτική πρακτική), ασκώντας αυστηρή και ασυμβίβαστη κριτική στο φαύλο, χρεωκοπημένο και εξαρτημένο από ντόπια και ξένα συμφέροντα αντεθνικό, αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό καθεστώς της μεταπολίτευσης στο σύνολό της.Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της  κίνησης «Άμεση Δημοκρατία» με πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από την ίδρυσή του το 1996. Είναι μέλος της πολιτικής κίνησης «Πατριωτική Συσπείρωση», μέλος της Διεθνούς Ελληνικής Ένωσης Ακαδημαϊκών (International Hellenic Assosiation) και της διεθνούς Ένωσης των Φίλων της Φύσης.Ως εκπαιδευτής ορεινής πεζοπορίας και διπλωματούχος οδηγός βουνού καθιέρωσε πρώτος τις ήπιες, (οικολογικές) εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, (ορειβασία, ορ. ποδηλασία κ.λπ).Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται  πολλά βιβλία, μελέτες, άρθρα  και αναλύσεις. Παραμένει σταθερά στη διαλεκτική σχέση θεωρίας και πράξης, μετέχοντας ενεργά, ανελλιπώς και χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλεια στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, με κύριο στόχο την επίλυση των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων υπέρ της πατρίδας μας.

Γάτσιος Ιωάννης
εκπαιδευτικός

Γερούκαλης Κώστας
Ιδ. Υπάλληλος

Γιαννάκοβας Βασίλης
Γεννήθηκα στα Γιάννενα και είμαι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησα από την Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων και από τη Σχολή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Salle του Σικάγο. Είμαι απόφοιτος κοινωνιολογίας του κλάδου ΜΗΗΙΝΑ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ καθώς και απόφοιτος δημοσιογραφικής σχολής. Υπήρξα δημοσιογράφος και συνεργάτης ηπειρωτικών εφημερίδων (Ελευθερία, Πρωινός λόγος, Ηπειρωτικός αγώνας, Ήπειρος) και περιοδικών (Ηπειρωτική Εστία, Αντί, Σχολιαστής). Διετέλεσα δημοσιογράφος στις αθηναϊκές εφημερίδες Έθνος και Μεσημβρινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στον DPI 95,4 FM ΚΑΙ 98,4 FM. Είμαι εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας το Σημάδι και ανταποκριτής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Υπηρέτησα ως έφεδρος Αξιωματικός τεθωρακισμένων. Ήμουν ποδοσφαιριστής στον ερασιτέχνη του ΠΑΣ Γιάννενα. Υπήρξα υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών σε πρεσβείες και προξενεία (Λουξεμβούργο, Βιέννη, Λιβύη, Μόντρεαλ, Βαρκελώνη και Αμβούργο). Έχω τιμηθεί από τον αείμνηστο Πατριάρχη Αφρικής και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Πήρα μέρος σε κινήματα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά διοργάνωσα και κινητοποιήσεις στη Γερμανία υπέρ του Οτσαλάν, των Κούρδων, της Κύπρου,  για τη Γιουγκοσλαβία, κ.λπ. Υπήρξα συνεργάτης του αείμνηστου Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη και του Ανδρέα Λεντάκη, καθώς και υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Γιαννοπούλου Καλλιρόη
Η Καλλιρρόη Γιαννοπούλου έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά, Πολιτικές Επιστήμες, Εικαστικά και Δραματική Τέχνη στην Αγωγή (BA, Bsc, PGDip, PGCE, MA). Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία για 30+ έτη και υπήρξε εισηγήτρια και επιμορφώτρια Εκπαιδευτικού Δράματος σε Εκπαιδευτικούς, Θεατρολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους. Έχει ασχοληθεί με την επιστημονική έρευνα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ατόμων με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου επιστημονικού Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος για δυο έτη. Δραστηριοποιείται εθελοντικά στην Ελληνοκυπριακή Κοινότητα του Μπράιτον όπου διαμένει προσωρινά με την οικογένειά της. Στον ελευθερό της χρόνο αγιογραφεί.

Γιοβανοπούλου Σπυριδούλα
οικιακά

Γρηγοράτος Μηνάς
Κεφαλλονίτικης καταγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.  Σπούδασε στη Σχολή Πολιτ. Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Έχοντας δουλέψει επί 39 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας – πολιτικός μηχανικός, διαθέτει πλούσια πείρα στα θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και μεγάλη ειδίκευση στις δομοστατικές μελέτες.Το 2011 απετέλεσε ιδρυτικό μέλος της <<Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή>>, με στόχο την θεσμική επανίδρυση του πολιτικού συστήματος και την επαναθεμελίωση της εθνικής ανεξαρτησίας.Με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θέλει να συμβάλει στη Δημοτική αδειοδότηση των ανεξέλεγκτων καταλυμάτων τύπου Airbnb, και στη θέσπιση των ευρέων συμμετοχικών διαδικασιών στη λειτουργία και έλεγχο του Δήμου.

Δεσύπρη Μαριάννα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη Αττικής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Επίσης, είναι πιστοποιημένη εξετάστρια προφορικών για γνωστές εξετάσεις αγγλικής και έχει ειδίκευση στη διδασκαλία της (RSA Diploma), καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας (ΕΚΠΑ). Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του κέντρου της Αθήνας εδώ και 23 χρόνια. Υπήρξε εκλεγμένη εκπρόσωπος των συναδέλφων της στο τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για μια εξαετία, από όπου και αποχώρησε για να εμπλακεί πιο ενεργά στο Κίνημα Πολιτών ΆΡΔΗΝ, της Επιτροπής Οικονομικών του οποίου είναι μέλος. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια πολλών εντύπων εκδόσεων στα αγγλικά και ελληνικά και επιμελείται πολλά από τα έντυπα των Εναλλακτικών Εκδόσεων και του ΆΡΔΗΝ. Είναι μέλος μη-κερδοσκοπικού οργανισμού επιμόρφωσης καθηγητών Αγγλικής, από τα φοιτητικά της χρόνια, στον οποίο έχει χρηματίσει ταμίας και για τον οποίο έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια και τοπικές εκδηλώσεις ή εργαστήρια. Λόγω της εργασίας της, αλλά και της αγάπης της για το κέντρο της πόλης, κατοικούσε για πολλά χρόνια και μέχρι πρόσφατα στο 5ο διαμέρισμα, στο οποίο εξακολουθεί να συχνάζει και στις παρυφές του οποίου μένει. Η τριβή με την άχαρη καθημερινότητα μιας γειτονιάς του κέντρου, αλλά και η συμμετοχή της στο Κίνημα Άρδην εδώ και πάνω από 20 χρόνια, την ώθησαν να συμμετάσχει στη Δημοτική Κίνηση «Αθήνα για την Ελλάδα» στο πλευρό του Γιώργου Καραμπελιά.

Δημητριάδης Νικόλας
Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Σπούδασε Αρχαιολογία και Νεώτερη Ελληνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στον χώρο του βιβλίου ως γραφίστας, ασχολούμενος παράλληλα με τη γελοιογραφία, την εικονογράφηση και τη συγγραφή. Από το 2010, δημοσιεύει τακτικά γελοιογραφίες και άρθρα σε διάφορα πολιτικά έντυπα. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Μετέχει στην Εταιρεία Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού και στη συντακτική ομάδα του περιοδικού νέος Λόγιος Ερμής. Τέλος, συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού του Θεάτρου Σκιών ΚαραγκιοζοΛόγιον. Έχει εκδώσει το λεύκωμα γελοιογραφιών Σαξές Στόρυ (Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2014), ενώ έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις Εναλλακτικές Εκδόσεις και τις εκδόσεις manifesto. Διατηρεί τη σατιρική ιστοσελίδα psorokostena.gr, όπου δημοσιεύονται, μεταξύ άλλων, άρθρα και σκίτσα του.

Δημόπουλος Δημήτρης
Εκδότης-βιβλιοπώλης

Δημοπούλου-Μπούζιου Αναστασία
φοιτήτρια

Διαμαντής Στέλιος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 56 ετών. Είναι πτυχιούχος των ΚΑΤΕΕ Αθηνών του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και τελειόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (ΑΒΣΠ) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη και μέλος του Πολ. Γραφείου του Κινήματος. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Δημοκρατική Αντίσταση). Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης Πολιτισμού «Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ). Μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της επιστροφής του Κατοχικού δανείου. Ιδρυτικό μέλος του κόμματος της Ελληνικής Πολίτικης Συνείδησης (ΕΠΟΣ). Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Δοϊτσίνη Μαγδαλήνη
Γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία Κύπρου από γονείς Ελλαδίτες εκπαιδευτικούς. Μεγάλωσε στο Μαρούσι. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1981-1987) και ειδικεύθηκε στην παιδιατρική. Εργάσθηκε σαν μεταπτυχιακή υπότροφος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και για μια δεκαετία ως θεραπευτής παιδίατρος στο ΙΚΑ, σε περιοχές με υψηλές κοινωνικές προκλήσεις (Μονάδα Υγείας Αθηνών-Πλατεία Θεάτρου, Μονάδα Υγείας Νέας Ιωνίας). Διατηρεί από το 1995 ιδιωτικό παιδιατρικό ιατρείο στο Μαρούσι, όπου υπηρετεί τα παιδιά και τις νέες οικογένειες με αγάπη, γνώση, επιστημονική επάρκεια και κοινωνική ευαισθησία. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Καρανικόλα και έχουν τέσσερις γιούς και μια κόρη.

Ευθυμίου Ουρανία
Ιατρός

Θεοδωρακάκου Κωνσταντίνα
Γεννήθηκε στη Λακωνία το 1963. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βερολίνο στο H.d.K. Berlin Hoschoole der Künst Berlin. Κάνει τη διπλωματική της εργασία στον Τομέα της Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών στο δημόσιο σχολείο. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο σχολείο προσπαθεί να εμφυσήσει στους μαθητές της την αγάπη και το ενδιαφέρον για την τέχνη με σκοπό να οδηγηθούν στην αυτογνωσία και σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Πιστεύει ότι το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου πρέπει να περιλαμβάνει τη διδασκαλία της τέχνης και του πολιτισμού ως κεντρικό συστατικό του, ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της πολιτισμικής παράδοσης της πατρίδας μας.

Θωμά Κασσάνδρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 και είναι φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Από παιδί ασχολείται με διάφορες μορφές τέχνης, ιδιαιτέρως με τα εικαστικά και το θέατρο. Πρωταγωνίστησε σε ερασιτεχνικές παραστάσεις και εργάστηκε ως «μικρή βοηθός» της εικαστικού Άντζις Καρατζά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «100 χρόνια Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ» που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό και το Υπουργείο Παιδείας το 2010. Επίσης, το 2011, παρακολούθησε επιτυχώς σεμινάριο ενηλίκων γύρω από το stop motion animation που οργάνωσε η Μαρία Κοντογιώργου (MaRik). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, το 2017 και το 2019, και είναι το νεότερο μέλος της εικαστικής ομάδας Καρατρανσαβαγκάρντια. Έχει άριστη γνώση Αγγλικής και ήταν άριστη μαθήτρια. Είχε εκλεγεί μέλος του δεκαπενταμελούς στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και δράση της μαθητικής οργάνωσης Αντιγόνη, η οποία εναντιώθηκε στο σχολείο της αμάθειας και στα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Από τα μαθητικά της χρόνια, παρακολουθεί ενεργά το Κίνημα Πολιτών Άρδην στις δράσεις του και, ιδιαιτέρως, τις παρεμβάσεις του Γιώργου Καραμπελιά στον παρατεταμένο αγώνα ενάντια στην παρακμή του λαού και της πατρίδας μας.

Ιακωβίδης Όθων
Γέννημα-θρέμα Θεσσαλονικιός, 36 χρόνια κάτοικος Αθηνών. Συνταξιούχος επιχειρηματίας με εμπειρία επάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Αρθρογράφος -χρονογράφος, συγγραφέας των πολιτικών εγχειριδίων “ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ”, “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ”, “WE NEED REAL DEMOCRACY”. Πολιτικός ακτιβιστής, εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΣΠΙΘΑΣ του Μίκη Θεοδωράκη, ο εμπνευστής (και συνδιοργανωτής) των μεγάλων συλλαλητηρίων για τα δίκαια της Μακεδονίας.

Κανελλόπουλος Γεώργιος
Καταγωγή Αρκάς, Γορτύνιος γέννημα και θρέμμα. Τεχνικός υπάλληλος εγνωσμένων τεχνικών εταιρειών ναυτιλιακής υποστήριξης. Εργαζόμενος επί πολλά έτη στα βιομηχανικά πεδία Πειραιώς και Θριασίου, καθώς επίσης και στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων. Απόφοιτος μηχανουργικών μέσων τεχνικών σχολών εργοδηγών ναυτιλιακής κατεύθυνσης. Συαισθανόμενος τις ιστορικές υποχρεώσεις που έχω ως Έλληνας πολίτης για τα κοινά της πατρίδος μου και της πόλεως των Αθηνών, ως πρωτεύουσας του ελληνικού έθνους, συστρατεύομαι και συμμετέχω ως συνταυτιζόμενος με τον ημέτερο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Καραμπελιά και τον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα», που για μένα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για συμμετοχή στα κοινά του Δήμου Αθηνών. Καλώ τους Αθηναίους συμπολίτες μου να συμπορευθούμε για μια νέα Αθήνα, αντάξια πρωτεύουσα της ιστορίας του ελληνικού έθνους. Για μια πρωτεύουσα ενός δημιουργικού ελληνισμού.

Καμαριάρης Κώστας (Ψυχραιμίας)
Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και μεγάλωσε στου Γκύζη. Παρακολούθησε μαθήματα Νομικής στη Θεσσαλονίκη και Φιλολογίας στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά του χρόνια, υπήρξε μέλος της Χριστιανοσοσιαλιστικής Σπουδαστικής Κίνησης, την οποία και εκπροσώπησε στις σχολές που σπούδαζε, όπως επίσης και στα πανσπουδαστικά συνέδρια και κεντρικά συμβούλια της ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ. Το ’76-’77, ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, ως τμήμα του ΦΟΘΚ, την ομάδα για Καραγκιόζη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 (μετά τη διεύθυνση απ’ τον ίδιο του περιοδικού Σημάδια), συμμετείχε πρωτεργατικά στη δημιουργία, μαζί με τον ιδρυτή του αείμνηστο θεολόγο Παναγιώτη Νέλλα, του κλασσικού πλέον περιοδικού σπουδής στην Παράδοση Σύναξη. Μετά τη θητεία του στο Ναυτικό, στη βάση της Σούδας  – και ενώ ενυμφεύθη και, συν τω χρόνω, απέκτησε τέκνα, άρρεν και θήλυ – δέχθηκε να είναι με τη Μελίνα Μερκούρη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, το 1990. Κατόπιν, επί πενταετία και άνω, συνεργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφώνου στο 4οπρόγραμμα και στο ξεκίνημα του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (ως παραγωγός και σύμβουλος). Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ασχολήθηκε συστηματικότερα με το Θέατρο Σκιών, δίνοντας παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Η.Π.Α., Καναδά). Ήταν αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Καραγκιόζη ως και το θάνατο του ιδρυτή και προέδρου του Μάνθου Αθηναίου, στα 2009. Αρθρογραφεί επί δεκαετίες ποικιλώνυμα στην εφημερίδα Χριστιανική, είναι παλαιό μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ενώ, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, διετέλεσε αντιπρόεδρός της. Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2015, ειδικεύεται στη συγγραφή και κυκλοφορία του περιοδικού ΚαραγκιοζοΛόγιον, ενώ, ταυτόχρονα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και, παράλληλα, συντάκτης του περιοδικού του.

Καντά Αναστασία
Ονομάζομαι Καντά Αναστασία και είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συμμετέχω ενεργά ως εθελόντρια στην υπερκομματική εκστρατεία πολιτών «το δ», όπου αρθρογραφώ σε τακτική βάση και συμμετέχω με ομιλίες μου σε όλη την Ελλάδα. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα μου σε site ευρείας επισκεψιμότητας, όπως το «Ινφογνώμων Πολιτικά» και το «HellasJournal», ενώ η θεματολογία των άρθρων περιλαμβάνει ζητήματα διεθνούς κι εγχώριας πολιτικής.

Καραταράκη Ολυμπία
Συνταξιούχος

Κατσιφέρης Ελευθέριος
Ο Λευτέρης Κατσιφερης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Ακολούθησε την μουσική από την ηλικία των επτά των… Υπήρξε μέλος της Λυρικής Σκηνής και των ορχηστρώντης ΕΡΤ. Σήμερα είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών… Για πρώτη φορά ασχολείται με τα κοινά, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Καραμπελιά και τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Κλειώσης Χρήστος

O Χρήστος Κλειώσης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα, είναι έγγαμος με ένα παιδί και είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο. Έχει τελειώσει την Νομική Σχολή της Αθήνας έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Φορολογικό Δίκαιο στη Σορβόννη (Παρίσι 1) και τώρα είναι υποψήφιος Διδάκτορας. Μέσα από το φορέα Έλληνες Φορολογούμενοι έχει στείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως πιλοτικές δίκες διάφορα ζητήματα όπως το αφορολόγητο των πολυτέκνων, (το οποίο τώρα εκκρεμεί και τώρα σαν προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο), το μαχητό των αντικειμενικών αξιών καθώς και άλλα ζητήματα όπως την υποχρεωτική κατάργηση των μετρητών σε συναλλαγές άνω των 1500 ευρώ.

Κόρπας Παναγιώτης
Γεννήθηκε στα Λεχαινά της Ηλείας το 1952, καταγωγή από Πάτρα, Χαλαντρίτσα, Παγκράτι Καλαβρύτων. Το 1968 με τη διάλυση των συνεταιρισμών από τη Χούντα, ο πατέρας του έμεινε άνεργος και μετακόμισαν στην Αθήνα και τέλειωσε το Λύκειο στο ιστορικό Ζ΄ Αρρένων Παγκρατίου. Το 1970 με την είσοδό του στο Οικονομικό της Νομικής πιάνει δουλειά στην Πειραική-Πατραική. Το 1972 μετακομίζουν στο Γκύζη, όπου μένει πολλά χρόνια.Το 1975 παίρνει πτυχίο, πηγαίνει φαντάρος και γράφεται στην ΑΣΟΕΕ.Το 1977 μετά 28 μήνες σε Κόρινθο, Βυρώνεια, Βέροια, και Μεγάλο Πεύκο απολύεται και επανέρχεται στην Πειραϊκή-Πατραϊκή. Το 1982 ιδρυτικό μέλος του Σωματείου της Πειραικής και έκτοτε ανεξάρτητος συνδικαλιστής. Το 1983 παίρνει πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ. Το 1986 παντρεύεται τη Ρόζα Μαρία και αποχτάει ενα γιό, τον Αλέξανδρο Κόρπα-Πρελορέντζο, υποψήφιο τώρα διδάκτορα στο Χαροκόποιο. Το 1987- 1988 παίρνει πτυχίο απο το παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ, με προοπτική να γίνει καθηγητής. Το 1989 και μετά συμμετέχει στο εγχείρημα των Οικολόγων και κατεβαίνει δύο φορές υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Το 1992- 2000 κάνει σπουδές στο ΕΙΝΑ- Κέντρο Ράιχ και γίνεται ψυχοθεραπευτής.Το 1997 ξεκινάει να διδάσκει σε Λύκεια, έχει διδάξει στο Παγκράτι, τα Εξάρχεια, το Θησείο, το Νέο Κόσμο, τον Αγιο Δημήτριο, τον Άλιμο , την Αργυρούπολη, την Ακαδημία Πλάτωνος, το Κορωπί, την Ελευσίνα και την Μαγούλα που διδάσκει μέχρι σήμερα. Ειναι στην ομάδα του ΑΡΔΗΝ και της ΡΗΞΗΣ 40 χρόνια και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες της ομάδας.

Λυμπέρη Παναγιώτα
Εκπαιδευτικός

Μαχαίρας Μιχαήλ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αρκαδία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική στον Καναδά.  Έχει εργαστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος, ως Διευθυντής έρευνας νέων αγορών για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και ως Διευθυντής πωλήσεων, σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Καναδάς, Σαουδική Αραβία). Τελευταίως εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Μεϊντανόπουλος Στράτος
Γεννήθηκε στην Αθήνα (Γκύζη) το 1966. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Από το 1993 εργάζεται  σε διεθνείς οργανισμούς, σε διάφορους τομείς: διερμηνεία, μετάφραση, νομική πληροφορική,  διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και αξιολόγηση επιχειρηματικών διεργασιών. Την περίοδο 2010-13 διοργάνωσε στην Αθήνα πανεπιστημιακές ημερίδες και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων για τα ποντιακά, τα τσακωνικά, το επάγγελμα του μεταφραστή και την ελληνική γλώσσα στην Ευρώπη. Εθελοντικά έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη βοήθεια σε θύματα ψυχολογικής βίας στον χώρο δουλειάς, την προώθηση προϊόντων Ελλήνων μικροπαραγωγών στο Βέλγιο και τη διάδοση ελεύθερου λογισμικού. Σποραδικά συμμετέχει στον καθαρισμό μονοπατιών και επιμελείται την έκδοση βιβλίων. Έχει διδάξει ευρωπαϊκό δίκαιο (Πανεπιστήμιο Κρακοβίας) και αρθρογραφήσει σε ευρωπαϊκά νομικά περιοδικά, στο Αντί, στη Ρήξη και στον Λόγιο Ερμή. Δραστηριοποιείται στο Άρδην και στο βελγικό οικολογικό κίνημα.

Μελάς Περικλής
Ιατρός

Μπακάλας Κωνσταντίνος
Λογιστής

Νίκα Άννα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από γονείς που έφερναν στα πνευμόνια τους αέρα κυκλαδίτικο. Τα πρώτα μου καλοκαίρια εκπλήρωνα επιτυχώς την ανάπτυξή μου κλαίγοντας ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και ξερολιθιές, προσμένοντας τον Αύγουστο που θα έφερνε τον αδειούχο πατέρα μου να περάσουμε το υπόλοιπο των διακοπών μαζί. Έτσι αγάπησα τα γαλανά της θάλασσας και τ’ ουρανού. Έγινα ανεξάρτητη πηγαίνοντας στα Γιάννενα για παιδαγωγικές σπουδές. Έτσι αγάπησα τα βουνά και τα δάση.  Η κακή μου τύχη φρόντισε να μην είναι σπαρμένη η ζωή μου με ροδοπέταλα. Η καλή μου τύχη φρόντισε να βρεθούν στο διάβα μου άνθρωποι υπέροχοι, δημιουργικοί, με φαντασία, ψυχή και όραμα. Ξεδιπλώνοντας αυτό που έμελλε να γίνω ανακάλυψα την ευαισθησία μου απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας που τεχνηέντως αποδομούνται, στην απαράμιλλη γλώσσα μας που συστηματικά υποβαθμίζεται,  στην κοινωνική συνοχή δομημένη στο πλαίσιο της οικογένειας, του σχολείου, της γειτονιάς, που δημιουργούσε την ασφάλεια πως κανείς δεν θα υποφέρει μόνος του – και που έχει διαρραγεί σε τέτοιο βαθμό που η πόλη μας έχει γίνει ένα συνονθύλευμα Ξένων (A. Camus), ξένων προς τον συνάνθρωπο και, χειρότερα ακόμα, ξένων προς τον εαυτό. Δεν είμαι ευχαριστημένη. Έχω όμως πίστη στον άνθρωπο. Και πιστεύω πως άμα σμίξουμε τα οράματά μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Ντάσιος Νίκος
Γεννήθηκα στην Πρέβεζα και ζω στην Αθήνα από τα οκτώ μου χρόνια. Ο πατέρας μου κατάγεται από τη Λάκα Σουλίου και η μητέρα μου από τον κάμπο της Άρτας. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Ζέρβα από τη Φλώρινα,  ποντιακής και ηπειρώτικης καταγωγής, και διαμένουμε στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), διατηρώντας την επαφή με τους τόπους καταγωγής μας. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας με εξειδίκευση στο περιβάλλον και στην ενέργεια, με μεταπτυχιακές σπουδές  στην Αστική & Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Παν/μιου, όπου και διατελώ υποψήφιος διδάκτορας με αντικείμενο την Τοπική Ανάπτυξη & την Απασχόληση. Εργάζομαι σε Υπηρεσία Διαχείρισης και ελέγχου συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Απετέλεσα ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης «Εναλλακτική Πρωτοβουλία», την οποία και εκπροσωπώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Υπήρξα ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε και ξεκίνησε η σχέση μου με το περιοδικό «ΡΗΞΗ» και προσωπικά με τον Γιώργο Καραμπελιά, η οποία συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της εκδοτικής ομάδας της εφημερίδας ΡΗΞΗ και  του πολιτικού Κινήματος ΑΡΔΗΝ. Συμμετείχα ενεργά στη συγκρότηση των Οικολόγων Εναλλακτικών και σ’όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις της περιόδου που ξεκινάει με το τέλος του Ψυχρού πολέμου και την απαρχή της Αμερικανικής παγκοσμιοποίησης και φτάνει μέχρι τη σημερινή κρίση της. Ίδρυσα την Οργάνωση Κοινωνικής και Οικολογικής Παρέμβασης, η οποία ανέπτυξε 10ετή δράση, ως τα τέλη του 1990, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, ενώ διετέλεσα μέλος του ΔΣ ή/και Πρόεδρος συλλογικοτήτων όπως του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας, της Επιστημονικής Εταιρίας για την Κοινωνική Συνοχή & Ανάπτυξη, της Βαλκανικής Ένωσης Φιλίας, καθώς και της Αδελφότητας των εν Αθήναις ετεροδημοτών του χωριού μου. Όντας εργαζόμενος στο κέντρο της Αθήνας, βιώνω καθημερινά την υποβάθμιση και την παρακμή της πόλης μας. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο «Αθήνα για την Ελλάδα» θέλει να συμβάλλει μέσα από την συνεργασία και το διάλογο, σε τομείς όπως η κοινωνική ένταξη, η απασχόληση, η οικολογία και η παραγωγική ανασυγκρότηση, συνδυάζοντας τις γνώσεις & τις τεχνοκρατικές δεξιότητες με την βιωματική εμπειρία της συμμετοχής μου στα κοινωνικά κινήματα του δημοκρατικού-πατριωτικού χώρου  για πάνω από 30 χρόνια.

Ξένος Γιάννης
Γεννήθηκα στην Ζάκυνθο και σπούδασα Ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη.  Πολιτικοποιήθηκα μέσα από το αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Συμμετέχω μέσω του κινήματος  Άρδην στους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες των τελευταίων δύο δεκαετιών (Όχι στο Σχέδιο Ανάν, κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ερντογάν το 2010, αντιμνημονιακό κίνημα, διαδηλώσεις ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.).  Αρθρογραφώ και συμμετέχω στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Από το 2008 ζω και εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας. 

Παντούλας Θεόδωρος
Γεννήθηκε το 1968 με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε σκηνοθεσία, ιστορία της ευρωπαϊκής ανατολής και νεοελληνική λογοτεχνία. Εργάστηκε κατά διαστήματα ως καθηγητής. Συνεργάζεται επαγγελματικά με εφημερίδες, περιοδικά κι εκδοτικούς οίκους. Διεύθυνε τα περιοδικά manifesto και Πολιτική Ενημέρωση. Τα τελευταία χρόνια εκδίδει την επιθεώρηση πολιτισμού φρέαρ (τιμητική διάκριση Υπ. Πολιτισμού για τη συμβολή του στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται περισσότεροι από δέκα τίτλοι πεζογραφίας, δοκιμίου και ιστορίας.  Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης του Στέλιου Παπαθεμελή. Ασκεί το απαιτητικό λειτούργημα του εκδότη και βιβλιοπώλη. Είναι παντρεμένος με την κλινική ψυχολόγο Δήμητρα Βέλτσου και έχουν δυο παιδιά: τον Οδυσσέα-Ευάγγελο και τον Ρωμανό-Σπυρίδωνα.

Παπαδοπούλου Βίκυ
Ιδ. Υπάλληλος

Παπαϊωάννου Γιώργος
Ιατρός

Παπαμιχαήλ Δημήτρης
Γεννήθηκα το 1987 και μεγάλωσα στην Αθήνα όπου διαβιώ και σήμερα, σε μία γειτονιά όπου δοκιμάστηκαν με τον πιο ακραίο τρόπο οι αντιθέσεις της εποχής μας. Είχα την τύχη να βιώσω τα Εξάρχεια πριν τον σημιτικό εκσυγχρονισμό, δηλαδή πριν μετατραπεί σε μεταπολιτικό θέαμα υποκουλτούρας για Βορειοευρωπαίους τουρίστες, πριν συνδεθούν οι χώροι πολιτικού αγώνα με τις οργανωμένες μαφίες από τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, πριν καταστεί άσυλο για λούμπεν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και πριν γεμίσουν οι δρόμοι της με τα τεκμήρια αντικοινωνικών συμπεριφορών. Μεγάλωσα σε μία γειτονιά όπου ο πολιτικός αγώνας δεν ήταν άλλοθι lifestyle, όπου ο παραγωγικός ιστός των μικροεπιχειρήσεων δεν χρειάζονταν να πληρώνει προστασία σε νταήδες, όπου τα παιδιά δεν φοβόντουσαν να παίζουν στους πεζοδρόμους, και όπου στους τοίχους γράφονταν συνθήματα με απεύθυνση στη κοινωνία. Έφυγα από την Αθήνα δεκαοκτώ χρονών, σπούδασα και εργάστηκα στο εξωτερικό, σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Αποφάσισα να επιστρέψω νωρίς, πίσω στον τόπο που αισθάνομαι ακόμα δικό μου, με κίνητρο την πίστη ότι η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας είναι αναστρέψιμη. Από το 2017 εργάζομαι στον χώρο του βιβλίου και είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Άρδην. Εκτιμώ ότι η παρέμβαση του συνδυασμού Αθήνα για την Ελλάδα στον Δήμο Αθηναίων μπορεί να αποκτήσει κομβικό χαρακτήρα και να αποτελέσει έναυσμα για την ανασυγκρότηση ενός συλλογικού οράματος. 

Παπασαράντος Γιώργος
Γεννήθηκα στον Χολαργό Αττικής και μένω στους Αμπελοκήπους. Είμαι Μηχανικός Εγκαταστάσεων, εφαρμοστής και χειριστής μηχανημάτων έργου. Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκινά από τα δεκαοχτώ μου χρόνια. Βοηθός στο χημικό εργαστήριο υγρών αποβλήτων του τμήματος αντιρρύπανσης της ΕΥΔΑΠ. Βοηθός τεχνολόγου τροφίμων στον ποιοτικό έλεγχο της ΙΟΝ Α.Ε. Εργάτης αποθήκης και φορτοεκφορτωτής της Manpower. Πέντε χρόνια θαλάσσια υπηρεσία ως δόκιμος μηχανικός, καθαριστής μηχανής και τρίτος μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία. Εφαρμοστής Μηχανικός Εγκαταστάσεων και συντηρητής σε εργολάβους δημοσίων έργων και εταιρείες επισκευών πλοίων. Παράλληλα με την εργασία μου, ασχολήθηκα και με το συνδικαλιστικό κίνημα. Είτε ως συνεργαζόμενος με την Ένωση και την Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.-Π.Ε.Μ.Ε.Ν.) είτε με αυτόνομη παρέμβαση. Συμμετέχω στα κοινά από έφηβος: Πενταμελές και δεκαπενταμελές σε σχολικά συμβούλια. Οργάνωση μαθητών ΚΝΕ-ΚΚΕ. Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και κινήσεις για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ανανεωτική Αριστερά Νεολαία Συνασπισμού. 300 Έλληνες, Αγανακτισμένοι (2011). Τέλος, κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΘΗΝΑ για την ΕΛΛΑΔΑ, για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού πατριωτικού κινήματος που θα δημιουργήσει δίοδο στο αδιέξοδο του ατομικισμού, της παρακμής και του μηδενισμού και θα αφυπνίσει τους πολίτες.

Περαχωρίτη Μαρία
Γεννήθηκε το 1965 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων Αγίας Παρασκευής (Pierce College). Σπούδασε Παιδαγωγικά και Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία. Είναι υποψήφια διδακτόρισσα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής την εθνική ταυτότητα. Εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο ως δασκάλα. Είναι Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Στο σχολείο προσπαθεί να συνδέσει τους μαθητές της βιωματικά με την ελληνική γλώσσα, με τον πολιτισμό, με την πόλη και με την ιστορική μνήμη. Πιστεύει πως η πόλη της Αθήνας με τα υπέροχα μνημεία από την μακραίωνη ιστορία της, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία της πρέπει να αποτελέσει το «σχολείο» όλης της Ελλάδος. Επίσης πιστεύει ότι το σχολείο πρέπει να είναι οργανικά συνδεδεμένο με την κοινωνία των πολιτών, με την οικογένεια και με την ενορία. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού (1991-92) και ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Μακρυγιάννης» (2012-14). Είναι ενεργό μέλος του γυναικείου κινήματος από το 2007. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος. Σήμερα είναι μέλος του Π.Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Δάφνης της Ε.Γ.Ε. Το 2016 υπέγραψε τη Διακήρυξη για μια Ανεξάρτητη Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών. Είναι μέλος του Κινήματος Άρδην. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την οικονομική κρίση, το γυναικείο ζήτημα, το δημογραφικό ζήτημα και την πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένη και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Πέτρου Σοφία
Γεννήθηκα στις 7 Δεκεμβρίου του 1944 στην Καρυά Τήνου. Αποφοίτησα από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάσθηκα ως δασκάλα δημοτικών σχολείων στην Τήνο, στις Αφίδνες, στις Αχαρνές, στον Κόκκινο Μύλο και στα Κάτω Πατήσια. Ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά μου χρόνια. Είμαι παντρεμένη κι έχω δύο γιούς. Είμαι ενεργό μέλος του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος.

Πιτένη Αναστασία
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως οδοντίατρος. Έχει επιπλέον σπουδάσει Οικονομικά και Δημόσια Υγεία στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Πριναράκης Επαμεινώνδας (Μίνως)
Γεννήθηκα το 1965 στην Αθήνα και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στον Άγιο Παντελεήμονα όπου βρίσκεται ακόμα το πατρικό μου. Στο κέντρο της Αθήνας έζησα και εργάστηκα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Έζησα σε αυτή την πόλη χαρές, επιτυχίες, φιλίες και έρωτες αλλά και απομόνωση, καταδίωξη και απόγνωση. Οι επιλογές μου άλλοτε με έστρεψαν στη δημιουργία, στη συμμετοχή και στην πολιτική διεκδίκηση και άλλοτε στην απόσυρση και στην περιθωριοποίηση. Στα πενηντατέσσερα χρόνια της ζωής μου γνώρισα και βίωσα αυτή την πόλη ως μαθητής, ως ζωγράφος, ως αντιεξουσιαστής, ως χρήστης ναρκωτικών, αλλά αργότερα και ως θεραπευτής στο ΚΕΘΕΑ [Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων]. Στους ίδιους δρόμους, στις ίδιες γειτονιές η προσωπική μου διαδρομή συνδεόταν με την πορεία αυτής της πόλης. Άλλοτε ως παρατηρητής, άλλοτε ως θιασώτης. Άλλοτε ως συνοδοιπόρος, άλλοτε ως αρνητής. Η απόφασή μου πριν από μερικά χρόνια να την εγκαταλείψω, πάρθηκε μέσα από τον νέο μου ρόλο, τον γονεϊκό. Η πόλη που μεγάλωσα, είχε γίνει  πια αφιλόξενη και επικίνδυνη για το μεγάλωμα των παιδιών μου. Οι σκέψεις μου για πιθανή μετακίνηση στο πατρικό μου ή στα Εξάρχεια, όπου εργαζόμουν τα τελευταία είκοσι χρόνια, παρέπεμπαν σε εικόνες με σχολεία κλουβιά, δρόμους ρημαγμένους και απρόσωπους, ανθρώπους φοβισμένους και  αποξενωμένους, έλλειψη κάθε μορφής αλληλεγγύης και κοινωνικού ελέγχου. Παρακολουθώ ακόμα την πορεία της αλλοτρίωσης και της παρακμής της Αθήνας και η απόσταση από την καθημερινότητα της, με έχει βοηθήσει να συνειδητοποιήσω πόσο ραγδαία είναι η διάβρωση που πλήττει την μορφή της αλλά ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό της ιστό. Σήμερα, θέλω περισσότερο από ποτέ να επιστρέψω στην πόλη μου. «…στην κώχη τούτη τη μικρή» που κουβαλάω μέσα μου, με σκοπό να συνδράμω στο όραμα της αποκατάστασής της όπως το πρεσβεύει το Κίνημα Άρδην με μπροστάρη τον Δάσκαλό μου Γιώργο Καραμπελιά.

Σαρηγιαννίδη Ευγενία
Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας. Ασκεί από το 2008 έως σήμερα κλινικό και συμβουλευτικό έργο ως ψυχολόγος (Αρ. Αδ. Α4/7507). Είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Δικτύου Psy–Counsellors. Έχει διδακτική εμπειρία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και σε Ι.Ε.Κ. της περιοχής της Αττικής. Έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων, παρεμβάσεων και ομιλιών γύρω από θέματα ψυχολογίας, εκπαίδευσης, κοινωνίας, πολιτισμού και διαχείρισης προβλημάτων καθημερινής ζωής σε όλη την Ελλάδα. Διατηρεί μόνιμη στήλη στην μηνιαία εφημερίδα «Ποντιακή Γνώμη», εκδόσεις Ινφογνώμων, με τίτλο «Συν-δια-μόρφωση», όπου διαπραγματεύεται θέματα γύρω από την κρίση ταυτότητας καθώς και τα ψυχολογικά και κοινωνιοψυχολογικά προβλήματα των ατόμων. Επίσης, αρθρογραφεί περιστασιακά σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά. Είχε οργανώσει και συντονίσει μια εβδομαδιαία εκπομπή στο ιντερνετικό κανάλι «VMEDIA», με τίτλο «Σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης», η οποία ασχολείτο με θέματα κοινωνικών και πολιτικών νοοτροπιών της σύγχρονης κοινωνίας, με καλεσμένους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Επιπρόσθετα, έχει σποραδικές εμφανίσεις στη συμβατική τηλεόραση, ως προσκεκλημένη διαφόρων εκπομπών, καθώς και στο ραδιόφωνο. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, του Μητρώου Ψυχολόγων Κύπρου και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.).

Σουλόπουλος Ανδρέας
Δικηγόρος

Στάικου Άννα

Κατοικώ στην Πατησίων, γεννήθηκα στο Ναύπλιο, σπούδασα στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχω από τα φοιτητικά μου χρόνια στους δημοκρατικούς αγώνες. Εργάστηκα ως δικηγόρος. Στην πορεία σε παραγωγική μικρή μονάδα έργων τέχνης, σε συγγραφή και διορθώσεις σεναρίων και κειμένων. Το 2010, η ελεύθερη εργασία μου έκλεισε. Εργάστηκα μέχρι το 2018 στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης στο κέντρο της Αθήνας. Η κύρια εργασία μου είναι η συγγραφή. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με την εφημερίδα «Η Πόλη Ζει» όπου από την στήλη που αρθρογραφώ εκτίθενται με τρόπο λογοτεχνικό οι σκέψεις και οι απόψεις μου. Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Ονειρεύομαι να σώσουμε τον τόπο μας και την πόλη μας για να επιστρέψουν οι ανθρώπινες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και να ξανανθίσουν τα χαμόγελα των παιδιών μας. Δύσκολος ο αγώνας και ενάντια στη ραγδαία φτωχοποίηση και ενάντια στην μετατροπή της πόλης μας σε παράσιτο της παγκοσμιοποίησης. Αλλά, όμως, μόνο με αγώνες, ευθύνη και κόπο κατακτούν οι λαοί Δημοκρατία, Παιδεία, Ελεύθερες Πόλεις και Εργασία.

Σταματοπούλου Χριστίνα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού από όπου και αποφοίτησε με τη διδακτορική της διατριβή να αφορά το ελληνικό σύστημα υγείας. Εξακολουθεί να ασκεί την Ιατρική ως παθολόγος στο ιατρείο της, στον Χολαργό, ενώ εργάστηκε επί πολλά έτη στο Ιατρικό Αθηνών και το Ιασώ General. Υπήρξε στέλεχος των Λαμπράκηδων και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και στον Μάη του 68, στη Γαλλία.  Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Αντιφασίστας,στη διάρκεια της δικτατορίας, και εν συνεχεία του περιοδικού Ρήξη, και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων-Εναλλακτικών. Δημιούργησε μαζί με τον Γιώργο Καραμπελιά και άλλους φίλους το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο το οποίο και διαχειριζόταν για αρκετά χρόνια  και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Συμμετέχει επίσης στο περιοδικό Άρδην, που εκδίδεται από το 1996, καθώς και στην επιθεώρηση νέος Λόγιος Ερμής. Έχει μεταφράσει δεκάδες βιβλία από τα γαλλικά και αγγλικά, ανάμεσά τους όλα τα γαλλόφωνα έργα του  Έλληνα φιλοσόφου Κώστα Παπαϊωάννου, ενώ έχει επιμεληθεί το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων που εξέδωσαν οι Εναλλακτικές Εκδόσεις. Έχει πάρει μέρος, από μαθήτρια, στους κοινωνικούς, εθνικούς και οικολογικούς αγώνες του ελληνικού λαού, εμφορούμενη πάντα από δημοκρατικές και πατριωτικές ευαισθησίες. Σήμερα είναι μέλος του Κινήματος Άρδην.

Σταυρόπουλος Γεώργιος
Δημ. Υπάλληλος

Στοϊλόπουλος Βασίλης
Γεννήθηκε το 1956 στην Κρηνίδα Σερρών. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1984 και συνέχισε με μαθήματα στην Οργάνωση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό. Το 1990, ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του με θέμα “Προστασία του περιβάλλοντος και τεχνικές για τη προστασία του” στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Το 1992 – 1995  ολοκλήρωσε το Προδίπλωμα  στις Πολιτικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το  μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στα εξής θέματα: Διαγωνισμοί και Συμβάσεις Δημοσίων έργων, Η/Υ, Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΣΠΑ, Project Manager, Διαχείριση έργου, κ.α.  Μεταξύ 1991 – 1993 εργάστηκε στην εταιρεία GEO4 στο Μόναχο σε περιβαλλοντικές μελέτες, έρευνες και αποκαταστάσεις ρυπασμένων εδαφών και υπογείων υδάτων. Από 1996 ως 2001, δούλεψε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ως Ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ) και ως Εισηγητής σε ΙΕΚ σε θέματα ΔΣΑ. Από το 2002 έως σήμερα, εργάζεται στη ΜΟΔ Α.Ε. αποσπασμένος στην ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ/ΕΣΠΑ με αρμοδιότητα στη ΔΣΑ: Χρηματοδότηση – παρακολούθηση έργων Ταμείου Συνοχής, Ομάδες εργασίας, Πολιτική Προστασία, Θεσμοί, Καταγγελίες, Εκπόνηση και παρακολούθηση δεκάδων μελετών–οδηγών-εκθέσεων σε θέματα ΔΣΑ.ΥπήρξεΠρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου Μονάχου, εκδότης του περιοδικού «ΟΙΣΤΡΟΣ» Μονάχου και Πρόεδρος του Συλλόγου για τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού Μονάχου. Από το 1997 έως σήμερα,είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΆΡΔΗΝ.  Διετέλεσε για πέντε χρόνια μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΔΣΑ. Από το 1995 ως σήμερα, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες κ.λπ. για θέματα ΔΣΑ. Από το 1992,έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα μεταξύ των οποίων πολλά για περιβαλλοντικά θέματα. Τέλος, από το 2016 έως σήμερα, είναι μέλος του Κινήματος ΑΡΔΗΝ.

Τασιόπουλος Γεώργιος

Ο Γιώργος Τασιόπουλος γεννήθηκε στη Μεσσηνία και εργάζεται ως δάσκαλος. Σπούδασε Θεολογία όπου και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Εντάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Συμμετείχε σε κινήσεις από τα φοιτητικά του χρόνια υπερασπιζόμενος την ανάγκη για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία. Τα τελευταία χρόνια στρατεύτηκε στο αντιμνημονιακό μέτωπο ενάντια στην εθνική υποτέλεια, για την αποποικιοποίηση και απεξάρτηση της πατρίδας μας από τις οικονομικές και πολιτικές δεσμεύσεις που της επιβλήθηκαν. Αγωνίστηκε μέσα από το εκπαιδευτικό κίνημα για την αναβάθμιση της παιδείας στον τόπο μας.  Έχει συγγραφικό έργο και δημοσιεύει σε διάφορα πολιτικά και επιστημονικά περιοδικά. Είναι ενταγμένος στο Κίνημα Άρδην στην προσπάθεια για τη συγκρότηση δημοκρατικού, πατριωτικού χώρου.

Τσαμπή Ελένη
Κοινωνιολόγος

Φιλιππάκη Νίκη
Εκπαιδευτικός ΠΕ60, Προϊσταμένη. Σπουδές: Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Πατρών, DEA & Διδακτορικό δίπλωμα στη Ψυχολογία και τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του  Παν/μίου της Προβηγκίας [Γαλλία], Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στις Διδακτικές Μεθοδολογίες και Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διδακτική εμπειρία σε Α.Ε.Ι. της Ελλάδας και της Κύπρου, σε θέματα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Διδακτικής. Ειδική Σύμβουλος του Προέδρου της Εργατικής Εστίας, σε θέματα που άπτονται της ψυχοπαιδαγωγικής οργάνωσης και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και αξιολόγησης. Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές έρευνες για την Αξιολόγηση των Ελληνικών Παιδαγωγικών Τμημάτων, την μελέτη αναβάθμισης των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας» την «Παιδαγωγική Διαχείριση της Ετερότητας στην προσχολική εκπαίδευση την επιμόρφωση των Συμβούλων Συμβουλευτικής και επαγγελματικού Προσανατολισμού, την παραγωγή επιμορφωτικού υλικού και επιμορφωτικού έργου. Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Μέλος της Επιτροπής Κριτών, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ειδική Επιστήμονας-Αξιολογήτρια, στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού», της Πράξης «Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ου αιώνα)-Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» «Εκπαίδευση και Διά Bίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ. Ειδική επιστήμων αξιολογητής για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Συμμετοχή στις δράσεις του Ερευνητικού Προγράμματος ΘΑΛΗΣ.

Χόρτη Έλενα
Σκηνοθέτιδα-Πανεπιστημιακός

ΠΗΓΗ:http://www.athinaellada.gr/viografika-ypopsifion/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.