Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τζούλιαν Ασάνζ-Γκρέτα Τούνμπεργ- Εκείνος κι Εκείνη!



Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Εκείνος κι Εκείνη !


Εκείνος, ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks, 48χρονος Αυστραλός ακτιβιστής του διαδικτύου που μας αποκάλυψε καταχωνιασμένα εγκλήματα πολέμου και απόκρυφα βασανιστήρια ομήρων, καταχρήσεις εξουσίας των ελίτ, οικονομικά σκάνδαλα και αδίστακτους μπάνκστερς. Χωρίς Εκείνον δεν θα γνωρίζαμε τα νεώτερα από την ηθική κατάπτωση και τον κυνισμό πολιτικής και πολιτικών και τις δαιδαλώδεις διαπλοκές οικονομίας, δημοσιογραφίας και πολιτικής, τις παράνομες παρακολουθήσεις μυστικών υπηρεσιών και τις οργουελικές μεθοδεύσεις κυβερνώντων.

Εκείνη, η Γκρέτα Τούνμπεργ, 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία που μιλά σε διάφορα διεθνή συνέδρια και οργανισμούς για να σταματήσει η περιβόητη υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή. Η νεαρή ακτιβίστρια με το σύνδρομο Asperger που διαδηλώνει σχεδόν ακατάπαυστα σε διάφορες χώρες προωθώντας τις μαθητικές διαδηλώσεις “Fridays for Future” - αν και την ακολουθεί μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία μαθητών, αλλά πολλές τηλεοπτικές κάμερες.

Εκείνος, μετά από τον επταετή απάνθρωπο εγκλεισμό του, συνελήφθηκε ως «νέος Προμηθέας», αφού εγκαταλείφτηκε από τους πάντες και δυσφημίστηκε ως «επικίνδυνος εγωμανής», «εχθρος του κράτους», «προδότης» κλπ. Ακόμα και από εκείνα τα Μέινστριμ (Spiegel, Guardian, New York Times) που καρπώθηκαν πλουσιοπάροχα τις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις. 
Εκείνη είναι πλέον η νέα εικόνα, η προφήτης, η ηρωίδα όλων, ακόμα και εκείνων που ρυπαίνουν το περιβάλλον περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Μια νέα Ζαν Ντ’ Αρκ (του συστήματος) και ιδιαίτερα για τους Γερμανούς Πράσινους που βλέπουν εξαιτίας της να εκτοξεύονται δημοσκοπικά στα ύψη. Αλλά και για τον καθολικό Επίσκοπο του πολυπολιτισμικού Βερολίνου Κοχ που οι διαδηλώσεις “Fridays for Future” με τη Γκρέτα του θυμίζουν (τον αθεόφοβο!) «εικόνες από την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ». «Ὡσαννά ἐν τοῖς ὑψίστοις» δηλαδή, μετά βαΐων και κλάδων! 

Ζούμε άραγε σε εποχές του παραλογισμού και της "ακραίας" παραδοξότητας ή μήπως μπροστά στην ίδρυση μιας νέας θρησκείας, της «θρησκείας του κλίματος» - κατά τα γραφόμενα (πριν από έναν αιώνα) του Μαξ Βέμπερ; Το ντικτάτ πάντως της «σωτηρίας του κλίματος» είναι ήδη ΕΔΩ και αποκτά όντως θρησκευτικές διαστάσεις, πέρα από την όποια επιστήμη!


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.