Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τζουλιαν Ασανζ: «Το επόμενο βήμα έρχεται… Από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις μεγάλες βάσεις δεδομένων»


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι
«Το επόμενο βήμα έρχεται… Από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις μεγάλες βάσεις δεδομένων», εκτιμά.
«Προσέξτε τι κάνουν η Google, το Baidu, η Amazon και το Facebook. Εκμαιεύουν τη γνώση της ανθρωπότητας, όπως την εκφράζουμε όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας. Το κλασικό μοντέλο, αυτό που οι ακαδημαϊκοί αποκαλούν «καπιταλισμός παρακολούθησης», έχει αλλάξει πλέον».
»Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ραγδαία οικονομική αλλαγή που μεταβάλλει το κλασικό μοντέλο του «καπιταλισμού παρακολούθησης» σε αυτό που, δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί, ως το μοντέλο «Παρακολούθησης Τεχνητής Νοημοσύνης», εκτιμά.


«Αυτό θα αντικαταστήσει όχι μόνο τους ενδιάμεσους τομείς -τα περισσότερα πράγματα που κάνει ο χρήστης στο διαδίκτυο είναι κατά μία έννοια μια πιο αποτελεσματική διαμεσολάβηση -αλλά θα καταλάβει επίσης τον τομέα των μεταφορών ή θα δημιουργήσει εντελώς νέους τομείς».

«Δεν υπάρχουν σύνορα στο διαδίκτυο. Η απόσταση μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Ναϊρόμπι είναι 220 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Θα υπήρχε ποτέ ειρήνη σε ένα τέτοιο σενάριο;», αναρωτιέται.

»Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν βέβαια να δημιουργήσουν τα δικά τους «σύνορα», χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία, αλλά κι αυτά δεν μπορούν να μείνουν αλώβητα, ακόμα και από μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

»Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αρκετά ισχυρά (διαδικτυακά) «σύνορα», που να μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις. Έτσι, θα έχουμε πιο πολλές συγκρούσεις», καταλήγει o ιδρυτής των Wikileaks.




ΠΗΓΗ: Anna Staikou

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.