Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Δελτίο Τύπου του PYD Ευρώπης για τη νίκη ενάντια στην ISIS και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις


Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την επέτειο των βομβαρδισμών του 2016 στις Βρυξέλλες. Η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση της Daesh είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Τρεις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο Βέλγιο: δύο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Zaventem και μία στο σταθμό Maalbeek του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών. Ως αποτέλεσμα αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων, 32 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αυτή η επώδυνη επέτειος συμπίπτει με τη σφαγή στο τζαμί του Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Παρά την διεθνή καταδίκη της κυκλοφορίας του βίντεο αυτής της απάνθρωπης τρομοκρατικής πράξης, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε αρκετές φορές σε αυτή τη σφαγή και χρησιμοποίησε το βίντεο στις προκλητικές ομιλίες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος του. Στις πρόσφατες ομιλίες του, δεν δίστασε να υποκινήσει μίσος εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Οι ομιλίες του συνδέονταν επίσης με την τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία στην πόλη της Ουτρέχτης, η οποία κόστισε τη ζωή αθώων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό της Ουτρέχτης έλαβε χώρα μια μέρα μετά την προκλητική ομιλία του Ερντογάν και δεν είναι τυχαίο ότι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας είναι Τούρκος υπήκοος.

Εμείς, στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Ευρώπη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στις Βρυξέλλες, το Christchurch και την Ουτρέχτη. Επίσης, δηλώνουμε στον λαό και τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Νέας Ζηλανδίας και της Ολλανδίας την πλήρη αλληλεγγύη μας και την υποστήριξη των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στον κόσμο, ένας αγώνας που αποτελεί τον πυρήνα του δημοκρατικού μας σχεδίου στη Rojava και τη βόρεια Συρία.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στη νίκη των Λαϊκών Μονάδων Άμυνας (YPG), των Γυναικείων Μονάδων Άμυνας (YPJ) και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) -που υποστηρίζονται από τη Διεθνή Συμμαχία κατά της ISIS- ενάντια στη χειρότερη τρομοκρατική οργάνωση που αποτελούσε απειλή για όλη την ανθρωπότητα. Αυτή η νίκη επί της τρομοκρατίας στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας είναι ένα δώρο από τη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση της Rojava και της Βόρειας Συρίας και των δυνάμεών της, YPG, YPJ και SDF, στον λαό του Βελγίου, στην Ευρώπη και στον ελεύθερο κόσμο. Ωστόσο, ο πόλεμος εναντίον της Daesh δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και η απειλή της εξακολουθεί να υφίσταται μέσω των καταλοίπων της στην Ασία και την Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στην νοοτροπία και την ιδεολογία της Daesh που πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

Οι νίκες των YPG, YPJ και SDF, με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, ενάντια στη Daesh στο τελευταίο της προπύργιο, το Baghouz, στα βορειοανατολικά της Συρίας, που συμπίπτει με τα οδυνηρά γεγονότα των επιθέσεων των Βρυξελλών, του Christchurch και της Ουτρέχτης, αναπτέρωσαν τις ελπίδες του κουρδικού λαού και όλων των εθνοτήτων της βόρειας Συρίας, για τη νίκη ενάντια στην παγκόσμια τρομοκρατία σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα. Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα άλλα κόμματα στη Συρία και την περιοχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποδώσουν το δώρο του κουρδικού λαού και όλων των άλλων συνιστωσών της Βόρειας Συρίας. Επιπλέον, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το σκοπό μας και τη δημοκρατική μας διοίκησή στη βόρεια Συρία, να αντισταθεί στις απειλές του τουρκικού κράτους και στην κατοχή του Afrin και να πιέσει την Τουρκία να αποχωρήσει από τα συριακά εδάφη που έχει καταλάβει.




ΠΗΓΗ: http://rojavakurdistan.gr

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.