Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Εκπρόσωπος YPG: Η Τουρκία ένοχη εγκλημάτων πολέμου

Το Διεθνές Φόρουμ για τη Δημογραφική Αλλαγή και την εθνοκάθαρση στο Αφρίν, που οργανώθηκε στο Amude, αξιολόγησε τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν.
Ο καθηγητής Christopher What, από τη Σχολή Ιατρικής του British Columbia University, μίλησε για την κατάσταση των καταυλισμών προσφύγων στη Shehba. Ο What είχε προσωπική πείρα λόγω των υπηρεσιών που προσέφερε στα κέντρα υγείας στη Mosul και το Shengal, μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου το 2017, και συνέκρινε την παρούσα κατάσταση στη Shehba με την κατάσταση στο Shengal και τη Mosul. Τόνισε ότι το Afrin έχει περάσει από μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση και αυτό που υπενθύμισε είναι ότι, σύμφωνα με τον Heyva Sor a Kurd (Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος), περίπου 300 χιλιάδες άνθρωποι από το Afrin αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη Shehba και ότι τόσο το τουρκικό όσο και το συριακό καθεστώς έχουν καταστήσει δύσκολη την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι σαφώς πιο δύσκολη κατά τη χειμερινή περίοδο και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού των κέντρων υγείας και των εργαζομένων στη Shehba.

Ο εκπρόσωπος του YPG ενημέρωσε σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου
Ο εκπρόσωπος του YPG, Nuri Mehmud, ήταν επίσης ένας από τους ομιλητές του Φόρουμ. Έκανε σημαντικές δηλώσεις για τον Ερντογάν και τις πολιτικές τού καθεστώτος του στην περιοχή και μοίρασε έγγραφα με πληροφορίες και στοιχεία για εγκλήματα πολέμου. Ο Mehmud υπενθύμισε ότι εκπρόσωποι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχαν στείλει επιστολή στον ΟΗΕ προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη συνεχιζόμενη κατοχή της Afrin λέγοντας ότι η πόλη «αποτελεί την κύρια απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».
 Λόγοι και Αιτίες της τουρκικής κατοχής

Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την αιτιολόγησή της ότι το Αφρίν είναι απειλή για την εθνική της ασφάλεια, ο Mehmud δήλωσε:
1 - Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για παραβίαση των συνόρων και σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών. Στην πραγματικότητα, η τουρκική κυβέρνηση είχε κατασκευάσει τείχος ύψους 4 μέτρων για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια των συνόρων της, μεταξύ Τουρκίας και Αφρίν. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν νάρκες κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, σύρματα και όλα τα είδη μέτρων ασφαλείας λήφθηκαν στη συνοριακή γραμμή με προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία για να αποφευχθεί η πιθανότητα οποιασδήποτε σύγκρουσης. Πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Τουρκία παραβίασε πράγματι το διεθνές δίκαιο.
2 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και συνθήκες δεν είχαν ούτε επιτρέψει ούτε εξουσιοδοτήσει το τουρκικό κράτος να προβεί σε ενέργειες εισβολής και κατοχής. Για το λόγο αυτό, φαίνεται ότι το τουρκικό κράτος έχει παραβιάσει σαφώς τους διεθνείς νόμους.

Οι βρώμικες πολιτικές και η συμφωνία του ΝΑΤΟ
Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ο Mehmud, και πρόσθεσε: "Ο Πρόεδρος Ερντογάν και η ομάδα του χρησιμοποίησαν την ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση αρκετές φορές ως μέσο εκβιασμού ενάντια στην ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες. Και αυτοί με τη σειρά τους παρέμειναν σιωπηλοί όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο Αφρίν. Ο Ερντογάν και η ομάδα του υλοποίησαν τις βρώμικες αυτές πολιτικές υπό την σιωπηρή συμφωνία του ΝΑΤΟ. Όλα τα βαριά όπλα με προηγμένη τεχνολογία του ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις. Για παράδειγμα, είδαμε ότι χρησιμοποιήθηκαν γερμανικά τανκ στο Αφρίν. Η κατάσταση αυτή έχει τεκμηριωθεί από τους θεσμούς του διεθνούς δικαίου και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τελικά οδήγησε σε μια πολιτική και ηθική κρίση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ".

Θρησκευτική, εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα
Ο Ερντογάν και η ομάδα του άσκησαν μια πολύ έντονη θρησκευτική, εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα για να κερδίσουν τη συναίνεση μεταξύ του τουρκικού λαού. Το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε ομάδες τζιχαντιστών για να πραγματοποιήσει την εισβολή και την κατοχή στο Αφρίν.
Ο εκπρόσωπος του YPG επίσης δήλωσε: "Αυτά που οι ομάδες μισθοφόρων υποστηριζόμενες από την Τουρκία έχουν κάνει στο Αφρίν γίνονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου". Ο κ. Mehmud πρόσθεσε ότι "αυτές οι ομάδες είναι όλες στις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ".

ΠΗΓΗ: http://www.rojavakurdistan.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.