Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Όχι στο ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Αλβανίας.

Δήλωση  Β. Πριμικήρη υπεύθυνου της ΛΑΕ για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας  για την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαίρετα στο υπουργείο τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν  ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.
Το δρομολογούμενο προς ψήφιση συναφές νομοσχέδιο, οδηγεί  σε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων  και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής γηγενούς μειονότητας στην Αλβανία.
Ηαλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να  ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει την στάση της στο θέμα αυτό.
Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση που αφορά τον ελληνισμό στην Αλβανία και παράλληλα παλεύει για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.  Πιστεύει ότι  όλος ο Ελληνικός λαός  θα πρέπει να σταθεί  στο πλευρό της Ελληνικής ομογένειας της Αλβανίας. Οι επιλογές του    Εν. Ράμα και της κυβέρνησης  του είναι απαράδεκτες και δεν βοηθούν στην καλή και ειρηνική συμβίωση μεταξύ των λαών  της Ελλάδας και της Αλβανίας, αντίθετα δίνουν τροφή σε μισαλλόδοξες δυνάμεις και στις δύο χώρες.
Η ΛΑΕ καλεί την Ελληνική κυβέρνηση  να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθεί η ομογένεια μας στην Αλβανία και να μην περάσουν τα σχέδια ξεκληρίσματός της.
Αθήνα  12/12/2018
ΠΗΓΗ: https://laiki-enotita.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.