Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πόσα επιδόματα λαμβάνει η κυρία Καϊλή; - ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυρία Καϊλή έχει άποψη για όσους λαμβάνουν επιδόματα. Τους θεωρεί«τεμπέληδες» που «φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν» και στους οποίους «δίνουμε επιδόματα». Μάλιστα, όταν πάει το μυαλουδάκι της σε αυτούςτις θυμίζουν «τύπους όπως τον Καρανίκα» (σύμβουλος του κ.Τσίπρα).

Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι αφενός δηλώνουμε άγνοια για τα χαρακτηριστικά του κ.Καρανίκα στο «επίπεδο» της ενασχόλησης τηςΚαϊλή μαζί του, αφετέρου στα παλιά μας τα παπούτσια η άποψη της κυρίας Καϊλή για τον κ.Καρανίκα ή του Καρανίκα για την Καϊλή.

Καθόλου, όμως, δεν μας είναι αδιάφορο ένα πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μιλά γενικώς για «τεμπέληδες» που «φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν» όταν πρόκειται για τους φτωχούς και τους άνεργους ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα. Γιατί αυτοί, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι ανήμποροι, είναι που λαμβάνουν – όταν τα λαμβάνουν – τα ψίχουλα, που οι πολιτικές σαν αυτή που υπηρετεί και η κυρία Καϊλή τα βαφτίζουν «επιδόματα».

Δεύτερον, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κυρία Καϊλή είναι εργατική. Δεν «φυτοζωεί», δεν «παρασιτεί», δεν «κοπριτεύει», δεν «τεμπελχανεύει» και δεν είναι «χαραμοφάγα». Είναι δραστήρια και εξαιρετικά χρήσιμη.

Αυτή η δραστηριότητα και η εξαιρετική χρησιμότητα λαμβάνεται υπόψη στο Ευρωκοινοβούλιο – όχι μόνο για την κ.Καιλή αλλά για όλους τους ευρωβουλευτές, όπως η ίδια. Το γεγονός αποτυπώνεται στην μισθολογική και επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η ευρωβουλή για τα μέλη της.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου(http://www.europarl.europa.eu/news/elσας παρουσιάζουμε μια συνοπτική παρουσίαση των μισθών και επιδομάτων που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές σαν την κυρία Καϊλή.

Μισθοί – Συντάξεις
– 8.611,31 ευρώ προ φόρων, καθαρός μηνιαίος μισθός 6.710,67 ευρώ.
– Σύνταξη γήρατος από την ηλικία των 63 ετών που φτάνει μέχρι το 70% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της θητείας τους.
Επιδόματα
– 4.416 ευρώ το μήνα ως «αποζημίωση γενικών εξόδων» για κάλυψη του κόστους των δραστηριοτήτων τους στις εκλογικές περιφέρειες όπως μισθώματα γραφείων, λογαριασμοί τηλεφώνου, υπολογιστές κοκ.
– 4.264 ευρώ ετησίως για «έξοδα μετακίνησης» για εισιτήρια, διόδια,επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων, έξοδα ταξιδιών και στέγασης εκτός κράτους εκλογής τους κοκ.
– 313 ευρω την ημέρα ως «αποζημίωση διαμονής» για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν ξενοδοχείο, γεύματα κοκ για κάθε ημέρα που είναι παρόντες στις συνεδριάσεις σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο.
– 156 ευρώ την ημέρα για συναντήσεις εκτός της ΕΕ (εδώ προστίθενται τα έξοδα για λογαριασμούς ξενοδοχείων που επιστρέφονται χωριστά).
– Επιστροφή του 2/3 των ιατρικών εξόδων τους.
– Αποζημίωση στο τέλος της περιόδου της θητείας τους («μεταβατική» και λόγω «λήξης θητείας» όπως την ονομάζουν) ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους, με διάρκεια καταβολής αυτής της αποζημίωσης έως και για δύο χρόνια, εφόσον δεν έχουν αναλάβει εντολή σε άλλο κοινοβούλιο ή δεν ασκούν δημόσιο αξίωμα (αν ο ευρωβουλευτής δικαιούται ταυτόχρονα σύνταξη λόγω γήρατος ή σύνταξη αναπηρίας, επιλέγει μεταξύ των δύο).
Σημείωση 1η: Τα παραπάνω παρέχονται στους ευρωβουλευτές ταυτόχρονα με το γεγονός ότι το ευρωκοινοβούλιο εξασφαλίζει στους ευρωβουλευτές εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο ενώ οι ευρωβουλευτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα επίσημα οχήματα του ευρωκοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία εκ των δύο πόλεων.
Σημείωση 2η: Σε προ διετίας έρευνα (https://www.athinorama.gr/tv/article/ta_epidomata_ton_eurobouleuton_sto_mikroskopio-2518270.html ) προέκυψε τα ποσά που υπό μορφή επιδομάτων λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές, σαν την κυρία Καιλή, ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Σημείωση 3η: Δεν γνωρίζουμε η κυρία Καϊλή, που έχει άποψη για τα επιδόματα των άλλων, των φτωχών και των άνεργων, ποια και πόσα από αυτά τα επιδόματα λαμβάνει. Βάσει του έργου και της προσφοράς της στον τόπο – όχι σαν κάτι τεμπελχανάδες – ελπίζουμε να τα λαμβάνει όλα.

ΠΗΓΗ:
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.