Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ!-Της Αντιγόνης Ιωαννίδου

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να  γίνουν μέλη της κοινότητας ΕΔΩ

Φωτογραφία της ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ.

Της Αντιγόνης Ιωαννίδου


Αγαπητές φίλες και φίλοι στο Facebook 

H ανταπόκριση σε μια σχετική ανάρτησή μου σχετικά με την ιδέα της ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της βελανιδιάς έναντι άλλων δένδρων, όπως το πεύκο, για την θωράκιση του ελληνικού περιβάλλοντος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι αυτό με γέμισε αισιοδοξία και ενθουσιασμό! Γύρω στα 2.500 άτομα, δήλωσαν ότι τους άρεσε και πάνω από 1.900 την κοινοποίησαν! Ανάμεσά τους και σημαντικοί καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς, όπως ο Σύλλογος Δασολόγων Ελλάδας του Δημοσίου. Πρόσωπα με περιβαλλοντικές ανησυχίες αλλά και κομβικοί άνθρωποι από τις τέσσερις άκρες της χώρας μας, ακόμη και από την Κύπρο, ακτιβιστές, ενώσεις παραγωγών, απέδειξαν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη μαζικότητα που δεν θα έπρεπε δεδομένων και των συνθηκών να την αφήσουμε αναξιοποίητη. 

Στην χώρα μας, για πολλούς και διάφορους λόγους, καταγράφεται η πολλαπλά ανησυχητική μείωση των υπαρχόντων δασών! Οι προοπτικές για το μέλλον είναι δυσοίωνες καθώς οι απειλές διαρκώς αυξάνονται και εντείνονται. Η ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος με τη δημιουργία "ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", προβάλλει περισσότερο επείγουσα και επιτακτική από ποτέ. 

Η συγκλονιστική σας παρουσία με εμψυχώνει να πιστεύω ότι τώρα πρέπει και μπορούμε να μετατρέψουμε τη συμφορά σε ευκαιρία! Τώρα που νιώθουμε όλοι συντετριμμένοι καθώς είμαστε εμείς και ο τόπος μας που πληρώνουμε το κόστος της ανυπαρξίας κεντρικών πολιτικών, την απρονοησία, τις λανθασμένες επιλογές των κομβικών θεσμών και προσώπων, τον ωχαδερφισμό των αρμοδίων αλλά και του απλού πολίτη, την απουσία της τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εντελώς προσχηματική και εξοργιστική απόσειση των ευθυνών εκείνων που θα έπρεπε να έχουν την ευαισθησία να τις αναλάβουν έγκαιρα και ουσιαστικά ! Πρόκειται για τις ζωές μας! 

Εμείς οι σημερινοί Έλληνες, έγκλειστοι στην πρωτοφανή μας απόσυρση και απομόνωση στον ατομικό μας μικρόκοσμο, εγκαταλείψαμε ο ένας τον άλλο και αποποιηθήκαμε το "εμείς", ως τον φυσικό μας ανθρώπινο χώρο! Δεν αλλοιώθηκε, όμως, η ουσία μας! Κάθε έκτακτη ανάγκη μάς βρίσκει παρόντες για να συνδράμουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Έχουμε αποθέματα ευαισθησίας κι αξιοπρέπειας! Γιατί να τα ανασύρουμε όμως "κατόπιν εορτής"; 

Καιρός να ανακτήσουμε το σεβάσμιο πρόσωπό μας με την ευαισθητοποίηση και επανεμφάνισή μας στο προσκήνιο των κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων! Να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στα "δημόσια πράγματα" και να αναγνωρίσουμε τη μεγαλύτερη σημασία τους για την προσωπική μας ευτυχία από ό,τι τα ιδιωτικά μας αποκτήματα! Να δείξουμε δρόμους ευθύνης στις νεότερες γενιές και να τις φέρουμε κοντά μας! Τώρα πρέπει να τους δώσουμε τις ευκαιρίες να γίνουν ενεργοί πολίτες! Αν χάσουμε κι αυτό το τρένο, χάνουμε και την Ελλάδα μας και τα παιδιά μας! Όμως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό! Προχωράμε στην αυτοοργάνωσή μας και συστρατευόμαστε! 

Αυτό είναι το κάλεσμα, αυτός ο σκοπός! Εύχομαι να σπεύσουν πολλοί και ενθαρρύνομαι να πιστεύω πως έτσι θα γίνει, και αυτό αποδεικνύει η ανεπανάληπτη ανταπόκριση σας στο κάλεσμα για διάλογο για τα πλεονεκτήματα της βελανιδιάς. Σάς περιμένουμε όλους γιατί όλοι είστε μοναδικοί, όλοι σημαντικοί και όλοι έχετε πληγές που ματώνουν! Δεν μάς άξιζε αυτή η ταπείνωση! Είμαστε εδώ και θα αναστρέψουμε την πορεία!


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να  γίνουν μέλη της κοινότητας ΕΔΩ


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.