Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο «γλωσσικός φασισμός» και η Αρία Γλώσσα Ή η γλωσσική ευγονική


Μιχάλης Σταυρή


Ο «γλωσσικός φασισμός» και η Αρία Γλώσσα
Ή η γλωσσική ευγονική


Δεν ξέρω με ποιου την πρωτοβουλία οργανώθηκε η συγκεκριμένη συζήτηση. Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι αν ο εμπειρογνώμων κύριος Χριστοφίδης είχε σε ελάχιστο βαθμό ευθιξία και αν ήταν όντως συνεπής στις αρχές που διακηρύσσει για ισότητα και ελευθερία, για δημοκρατία και ειρήνη, όχι μόνο δεν θα λάμβανε μέρος αλλά θα έβαζε τις φωνές στους ιθύνοντες:


«Ποιοι είσαστε εσείς οι γνωστικοί που ταμπελώνετε τόσο εύκολα όσες χιλιάδες διαφώνησαν (έστω παραπλανημένοι) με τις μεθόδους μας; Ποιοι είσαστε εσείς οι θεόσταλτοι που τσουβαλιάσατε με τόση άνεση χιλιάδες συμπολίτες μου ως "εθνικιστές" επειδή αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά; Ποιοι είσαστε εσείς οι επαΐοντες που αφ' υψηλού και ανωνύμως στιγματίσατε 170τόσους σ υ ν α δ έ λ φ ο υ ς μου που επωνύμως εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη βάση επιχειρημάτων; Ποιοι είσαστε εσείς οι σοφοί, οι της δημοκρατικής γλώσσας μετέχοντες, που θεωρείτε ότι όσοι δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες με 'σας λέξεις είναι ένοχοι "γλωσσικού φασισμού"; Ποιοι είσαστε εσείς οι υπεράνθρωποι, με τον λόγο θέσφατο και την αλήθεια γνώμη, που αντιμετωπίζετε τους διαφωνούντες με τόση απαξίωση και υψαυχενισμό; Εσείς με την "Αρία σας Γλώσσα", την πιο αληθινή από όλες τις γλώσσες, προϊόν γλωσσικής ευγονικής, αποτέλεσμα διύλισης των λέξεων για να φτιάξετε τις "υπερ-λέξεις" σας, να πάτε να πνιγείτε! Εγώ είμαι με τον λαό!».

Ο κύριος Χριστοφίδης δεν απάντησε κάτι τέτοιο. Ο κύριος Χριστοφίδης ευχαριστεί τους γνωστικούς και ασμένως αποδέχεται την πρόσκληση.








Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.