Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΖΉΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΑΣ»

Το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Το εθνικό ζήτημα στην εποχή μας – Η κρίση του ευρωατλαντισμού και η Ελλάδα» παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Τόπος στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα.
Το έθνος είναι ο μεγάλος επιζών από τις ιδεολογικές καταρρεύσεις της εποχής μας. Στην Ανατολή, η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ αμφισβητούν την ηγεμονία της Αμερικής, επενδύοντας στον πατριωτισμό.
Στη Δύση, η μεγάλη κρίση του 2008 άνοιξε ρήγματα στην παγκοσμιοποίηση, φέρνοντας τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο και τη νίκη του Brexit στη Βρετανία. Η νέα γερμανική Αυτοκρατορία αναζωπυρώνει εθνικά αισθήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ αποσχιστικοί εθνικισμοί, τύπου Καταλονίας και Σκοτίας, απειλούν τη συνοχή ιστορικών κρατών. H αλλαγή σκηνικού στην εποχή της μετα-παγκοσμιοποίησης θέτει επί τάπητος το καινούργιο Εθνικό Ζήτημα: την κατάκτηση της εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας σε ρήξη με τις σύγχρονες Αυτοκρατορίες του κεφαλαίου.
Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν οι: Αλέκος Αλαβάνος -Σχέδιο Β, Παναγιώτης Λαφαζάνης – γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Θανάσης Σκαμνάκης – δημοσιογράφος και ο συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την παρουσίαση:



ΠΗΓΗ: https://info-war.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.