Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κούρδοι διαδηλωτές προσπαθούν να μπλοκάρουν τη συνοδεία του Ερντογάν καθώς αρχίζει η βρετανική επίσκεψή του 3 ημερών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κούρδοι διαδηλωτές προσπαθούν να μπλοκάρουν τη συνοδεία του Ερντογάν καθώς αρχίζει η βρετανική επίσκεψή του 3 ημερών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κούρδοι ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία προσπαθώντας να εμποδίσουν τη συνοδεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διαδρομή του για το δείπνο στο Reading. Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με την Τερέζα Μέι και τη Βασίλισσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο Wokefield κοντά στο Reading στο Berkshire για να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την προεδρική συνοδεία το απόγευμα της Κυριακής
Μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο Wokefield κοντά στο Reading στο Berkshire για να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την προεδρική συνοδεία το απόγευμα της Κυριακής - ένα οικόπεδο που στενεύτηκε στενά από δεκάδες αστυνομικούς με τα πόδια, το άλογο και τη μοτοσικλέτα.
Οι εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας έφθασαν στο γήπεδο πυρετού, καθώς η ομάδα προσπάθησε να παρακολουθήσει την αυτοκινητόδρομο. Το πρακτορείο ειδήσεων RT έσκαψε την αστυνομία να σκοντάφτει στους διαδηλωτές για να πάρει πίσω σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το πλήθος.
Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν για λίγα λεπτά, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη Ερντογάν διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια, ενώ η αστυνομία δυναμικά στράφηκε  εναντίον τους και προσπάθησε να τους συγκρατήσει. Ένας 17χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε αφού όπως φένεται από αξιωματικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.


Σε δήλωση, η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε ότι ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε λεπτομέρειες για τους τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι είχαν απλώς «διευκόλυνε μια διαμαρτυρία από φιλοκουρδικές ομάδες».

"Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων και οι αστυνομικές τακτικές χρησιμοποιήθηκαν για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές και να διατηρήσουν τον δρόμο καθαρό για τα οχήματα", δήλωσε η αστυνομία.


Ο Ερντογάν ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχοντας ένα γεύμα που διοργάνωσε το βρετανικό φόρουμ του Τουρκικού Tatlidil. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Theresa May και τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/uk/426604-erdogan-protest-convoy-berkshire/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.