Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ "ΛΟΓΙΚΗΣ", Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ


ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΝΤΑΙ.

Υπάρχει μια πιθανή εξήγηση, βέβαια. Κάποιοι έλεγαν ένα μεγάλο ψέμα, ότι ο πόλεμος ως ιστορικό φαινόμενο έχει τερματιστεί από την έλευση της παγκοσμιοποίησης που υπήρχε στην φαντασία άσχετων η ηλιθίων ή φορέων ύπουλης “soft power”, από την αύξηση των ΜΚΟ και από την πολιτική γαλούχηση αυτοχθόνων κακών ινδιάνων κακών κρατών. Έτσι οι πολίτες των τελευταίων, πχ της «κακής Ελλάδας», έπρεπε να μάθουν να μην αμύνονται και να πολεμούν αν χρειαστεί για την πατρίδα τους όταν τους απειλούν και τους επιτίθενται. Τόσο απλά τα πράγματα, κάποιοι πολίτες κάποιων κρατών δεν πρόσεξαν και κατάκοιτοι τώρα υποφέρουν ενώ πολλά έπονται.

Η πρώτη φωτογραφία πάντως με τόσες δυνάμεις γύρω από την Μεγαλόνησο Κύπρο κάτι πρέπει να σημαίνει, ότι δηλαδή ο πόλεμος δεν τελείωσε και ότι οι νεοέλληνες έκαναν τελικά λάθος. Ή μήπως λάθος κάνει "η πολιτική σκέψη της Μαριορής" στην δεύτερη φωτογραφία.

Τώρα ποιοι να έπεισαν άραγε πολιτικούς ηγέτες να χορεύουν ζεϊμπέκικο ή να γίνονται κουμπάροι και πως τέτοιοι ασυγκράτητοι κατευνασμοί θα έφερναν την πολυπόθητη "ειρήνη"! Γιατί οι νεοέλληνες ηγέτες να πείθονται όταν ακούνε ή τους λένε ή τους συμβουλεύουν πως οι αισθητικές σχέσεις σημαίνουν κατιτί!
Φωτογραφία του Γιώργος Γκόντζος.
Στον θεματικό κύκλο πολιτικής ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ,υπεύθυνος ο Γιώργος Παπανδρέου.  Στην φωτογραφία, από το παρελθόν, ο ΓΑΠ υπουργός εξωτερικών τότε, χορεύει ζεϊμπέκικο και ο Ισμαήλ Τζεμ, Τούρκος ομόλογός του τότε, τον συνοδεύσει με παλαμάκια..
Προβληματισμοί όλοι αυτοί ενός βασικά ερασιτέχνη ψαρά των πιο νότιων προαστίων. Γιατί πλέον όσοι νεοέλληνες διαθέτουν κοινή λογική - αφήστε τα διπλώματα, τους τίτλους και τις σπουδαιοφανείς επιστημονικές σαπουνόφουσκες των ιδεολογημάτων και των θεωρημάτων - θα πρέπει νομίζω ως καλοί γιατροί-πολίτες να κάνουν σωστή διάγνωση του τι σημαίνει κράτος, τι ισχύει για το κράτος εάν υποβαθμίσει την κρατική κυριαρχία και την ισχύ και τι πραγματικά συμβαίνει στην διεθνή πολιτική (αυτά βασικά που όλοι μας εμείς οι απλοί άνθρωποι βλέπουμε στις ειδήσεις). Μόνο αν γίνουμε καλοί-γιατροί πολίτες θα κάνουμε καλή διάγνωση και θα προτείνουμε για την πατρίδα μας καλή θεραπεία, δηλαδή όπως γράψαμε πρόσφατα μέσα από μια ειρηνική πολιτική και μη εμφύλια Επανάσταση να ανακληθούν οι δράστες της συμφοράς και ανεξαρτήτως θυσιών να σταθούμε όρθιοι, δηλαδή εθνικά ανεξάρτητοι.


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.