Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Οι «στιγματισμένοι» της πολιτικής ορθότητας !


Φωτογραφία του Βασίλης Στοϊλόπουλος.

Σε σημερινό του άρθρο, «Η αστυνομία της σκέψης», ο «φιλοευρωπαϊστής» Τ. Θεοδωρόπουλος γράφει στην Καθημερινή για «το σώμα της πολιτικής ορθότητας» που «έχει εσωτερικεύσει το βλέμμα» του οργουελικού ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ :
"(…) Ποιοι το αποτελούν;
Πρώτον στρατευμένοι κομμουνιστές οι οποίοι μετανόησαν, έγιναν φιλελεύθεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν από το “απολυταρχικώς διανοείσθαι” του “εσείς” και “εμείς”.
Κάποιοι άλλοι που νομίζουν ότι ότι η ευρωπαϊκή ανοχή, και η Ευρώπη, δεν είναι τρόπος σκέψης, αλλά δόγμα. Ορθόδοξοι του Διαφωτισμού.
Υπάρχουν βέβαια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι, όσοι διάβασαν στη ζωή τους τρία, άντε τέσσερα κείμενα και νομίζουν ότι όχι μόνο έμαθαν την αλήθεια, αλλά μπορούν να την εκφράσουν επειδή στο λύκειο ήσαν καλοί στην Έκθεση Ιδεών.
Τέλος, να μην ξεχάσω (,,,) τις «τάξεις των πονηρών ή μάλλον των πονηρούτσικων, συμπεριλαμβάνουν τους “αντικειμενικούς” παντός καιρού".
• Θεωρείς ότι το ευρώ έχει δομικά προβλήματα που οδηγούν στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων: «Αντιευρωπαϊστής». 
• Απαιτείς περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη ή ταυτίζεις τον νεοφιλελευθερισμό με τους κερδισμένους της παγκοσμιοποίησης: «Λαϊκιστής».
• Επιθυμείς να διατηρήσεις αλώβητη την εθνική σου ταυτότητα και διακριτή την πολιτισμική σου ιδιοπροσωπία: «Ξενόφοβος». 
• Ανησυχείς για το ενδεχόμενο τουρκοποίησης όλης της Κύπρου ή καυτηριάζεις τον τουρκικό νεοοθωμανισμό και επεκτατισμό: «Εθνικιστής».

• Αναγορεύεις το δημογραφικό σε πρώτιστο εθνικό ζήτημα: «Αφελής»
• Υποστηρίζεις ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση από πολιτισμικά απόμακρες χώρες και η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» θα προκαλέσει κατάρρευση του γηγενούς κοινωνικού ιστού: «Ρατσιστής».
• Καταδικάζεις τη μπούρκα, τη σαρία και την σκοτεινή ισλαμική τρομοκρατία: «Ισλαμοφοβικός». 
• Αναφέρεσαι σε κυρίαρχες καθεστωτικές και διεφθαρμένες ελίτ και στ’ αργυρώνητα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγα: «Συνωμοσιολόγος».
• Εκτιμάς ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες μετακινήσεις λαών της Αφρικής προς την Ευρώπη που θα αλλάξουν άρδην τα πολιτισμικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά της : «Κινδυνολόγος». 
• Αναφέρεσαι σε πατρίδα και έθνος (ως βίωμα, ιστορία και πολιτισμό): «Ελληναράς». 
• Καταγγέλλεις τον ενδοτισμό, την υποτέλεια και την συμφεροντολογική ξενοδουλεία των «πρασινοαριστεροδεξιών» εγχώριων ελίτ: «Πατριδοκάπηλος».

Επειδή το σχόλιο αφορά μόνο ένα "απάνθισμα" από τον οργουελικό κόσμο της πολιτικής ορθότητας, είναι σαφές ότι υπάρχουν και άλλες λέξεις-κλειδιά, όπως συντηρητικός ή ακροδεξιός, αλλά και δεκάδες άλλες λέξεις που έχουν σαν δεύτερο συνθετικό το "φοβικός".


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.