Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Στους πιο κακοπληρωμένους διεθνώς οι 'Ελληνες εκπαιδευτικοί



Mπορεί να απολαμβάνουν υψηλής κοινωνικής εκτίμησης, σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο κακοπληρωμένων διεθνώς. Τα καλά νέα, όπως προκύπτει από την έρευνα Global Teacher Status Index που πραγματοποίησε το Varkey Gems Foundation, είναι ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, όπου η κοινωνία σέβεται και εκτιμά τους εκπαιδευτικούς. Πρώτη είναι η Κίνα, όπου ο δάσκαλος απολαμβάνει την ίδια κοινωνική εκτίμηση με τον γιατρό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 21 χώρες και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα σέβονται τους δασκάλους τους περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές και αγγλοσαξονικές χώρες.


Ωστόσο, Έλληνες, Τούρκοι και Ισραηλινοί θεωρούν πως οι δάσκαλοι θα έπρεπε να πληρώνονται 30-40% περισσότερο. «Αυτό που κάνει εντύπωση», υπογραμμίζουν οι ερευνητές σε σχέση με τη χώρα μας, είναι, ότι παρά το μεγάλο ποσοστό εκτίμησης που χαίρει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, οι Έλληνες έχουν την χειρότερη γνώμη για το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες που μελετήθηκαν, εκτός από την Αίγυπτο. Σημαντικό στοιχείο αν το δει κανείς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της PISA στα μαθηματικά, τη μελέτη και την επιστήμη είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο των υπό μελέτη χωρών. Ανάμεσα στους Έλληνες ερωτηθέντες, το 70% τάσσεται υπέρ του να αμοίβονται οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με την επίδοσή τους. Γεγονός που συμφωνεί με το γενικό συμπέρασμα ότι, όσο χαμηλότερες οι εκπαιδευτικές επιδόσεις μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερη η υποστήριξη της αμοιβής ανάλογα με την επίδοση».

Σύμφωνα με το CNN, μεταξύ 2005–2015 οι μισθοί των δασκάλων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί έως και 28%, τη στιγμή που στην Αγγλία και την Πορτογαλία η μείωση ήταν 10%.


http://tvxs.gr/news/ellada/stoys-pio-kakopliromenoys-diethnos-oi-ellines-ekpaideytikoi
ΠΗΓΗ:http://protagorasnews.blogspot.gr/2017/10/blog-post_910.html
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.