Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Grans-Montana - Γ.Σ. ΟΗΕ - Προτεκτοράτο Αναστασιάδης - ΑΚΕΛ και οι... Εκλογές!





Έδειξε προχθές,η στήλη, υπό τον τίτλο «Ν. Υόρκη, Διεθνής Κοινότητα & η λιποταξία Αναστασιάδη» πώς ακριβώς εγκαταλείφθηκε ο στόχος «να εκτεθεί η Τουρκία στη Διεθνή Κοινότητα», μετά που αυτή η χώρα Κατακτητής - Επιδρομέας - Επεκτατιστής, έδειξε ΚΑΙ στις Πενταμερείς Διασκέψεις της Γενεύης και του Grans-Montana τις περιλάλητες και δήθεν… αναζητούμενες προς διαπίστωση από τους κ.κ. Αναστασιάδη, Άντρο-ΑΚΕΛ και Αβέρωφ-ΔηΣυ, «πραγματικές προθέσεις» της.
 
Η ομιλία Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώπιον δηλαδή της Διεθνούς Κοινότητας, απέδειξε την εγκατάλειψη εκείνου του στόχου, ο οποίος είχε προαναγγελθεί από τους ίδιους κ.κ. Αναστασιάδη, Άντρο-ΑΚΕΛ και Αβέρωφ-ΔηΣυ, όταν είχε αποφασιστεί η αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για Πενταμερή Διάσκεψη.
 
Αντί το «ναυάγιο» στο Grans-Montana τον Ιούλιο και η 72α σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, να αποτελέσουν την έναρξη της πολιτικής που υποσχέθηκαν, ούτως ώστε να «ΕΚΤΕΘΕΙ η Τουρκία στη Διεθνή Κοινότητα» και να επιδιωχθούν εναντίον της τιμωρητικές κυρώσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έσπευσε να δηλώσει:
(α) ότι δεν είναι στόχος του η επίρριψη ευθυνών και
(β) την ετοιμότητά του να επαναρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις, με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες, «με ενδελεχή και επαρκή προετοιμασία και ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα απ’ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη»…
 
Με αυτόν τον τρόπο απαλλάχθηκε και πάλι η Τουρκία από την οιανδήποτε πιθανότητα να εκτεθεί στη Διεθνή Κοινότητα. Αυτής τα κράτη-μέλη, όσα τυχόν ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν τίποτε να κάνουν, παρά μόνο να παρακολουθούν - αν βρουν καιρό κι αν νομίζουν ότι αξίζει τον κόπο - ως άπραγοι θεατές, την «ενδελεχή και επαρκή προετοιμασία» μιας νέας Πενταμερούς Διάσκεψης:
 
Με την Τουρκία να επιμένει στο να «υποβαθμίσει την Κύπρο σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο», όπως οψίμως - πολύ οψίμως - ανακάλυψε τώρα, δεκατρία χρόνια μετά που ο ίδιος υπήρξε ηγέτης στην υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν (2004) για μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο, ο κ. Αναστασιάδης!!!
 
Αλλά τους πιο σαφείς και συγκεκριμένους όρους & τρόπους μετατροπής ολόκληρης της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, ήταν ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης που τους είχε αποδεχθεί:
- Και μάλιστα στην εναρκτήρια Κοινή Διακήρυξή του με τον Ντερβίς Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Τους όρους της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας επί του νέου κρατικού μορφώματος - εξαμβλώματος της Διζωνικής «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» (ΕΚΟ):
(α) την κυριαρχία να πηγάζει ΕΞΙΣΟΥ από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους και:
(β) Η ΕΚΟ θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες με ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
 
Σε τέτοιο και τόσο βαθμό ισοτιμίας ώστε ο κ. Αναστασιάδης, ακολουθώντας και τη «γραμμή» του Χριστόφια, εναντίον του οποίου εξελέγη με την υπόσχεση να την αποσύρει, προσέφερε στους Τούρκους, ως επιπρόσθετο δώρο στο Grans-Montana και την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία:
- Πανηγυρική επισφράγιση της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας. Όπου η ίσου καθεστώτος, ισότιμη και συγκυρίαρχη τ/κ «συνιστώσα πολιτεία», αποτελεί και θα αποτελεί εκτελεστικό όργανο της Τουρκίας.
 
Για τις ανάγκες επανεκλογής του κ. Αναστασιάδη στην προεδρία, που είναι κατά τη γνώμη μας ο κρυφός, ανομολόγητος βεβαίως, στόχος της ηγεσίας του κ. Άντρου-ΑΚΕΛ, το κόμμα αυτό, εκτός του ότι αποφάσισε για 2η φορά να θυσιάσει ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» τον «δις εξαμαρτείν» κ. Σταύρο Μαλά, εξαπολύει από χθες την «κριτική» του ότι στη Νέα Υόρκη ο κ. Αναστασιάδης, προτάσσοντας την «καλή προετοιμασία» που ζήτησε από τον Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, «έχασε για μιαν ακόμη φορά την ευκαιρία για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Grans-Montana»!!!
 
Αμφότεροι, Αναστασιάδης και ΑΚΕΛ, αντιλαμβάνονται την εν λόγω «πρόταξη» ως ένα γνωστών επιδόσεων παραγάδι για ν’ αλιεύσει ο πρώτος τις αναγκαίες ψήφους από τη δεξαμενή των… δήθεν Απορριπτικών, όπως το 2013 από το ΔηΚο του κ. Μάριου Καρογιάν…


http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2238/gransmontana-gs-oie-protektorato-anastasiadis-akel-kai-oi-ekloges

ΠΗΓΗ: http://protagorasnews.blogspot.gr/2017/09/grans-montana_24.html
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.