Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Pride Parade στην Αθήνα!!! O SYRIZA ήταν εκεί!!!

του ΓΕΡΟΜΟΡΙΑ



Θα μπορούσαν οι κύριοι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας σε μια αγωνιστική κινητοποίηση εργαζομένων;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...

Θα κρατούσαν γελαστοί το πανό του κόμματός τους σε μια πορεία εκπαιδευτικών;

Φυσικά και όχι οι ξεθεμελιωτές της δημόσιας εκπαίδευσης...

Θα χαριεντίζονταν εύχαρεις με διαδηλωτές συνταξιούχους σε μια από τις πολλές διαδηλώσεις τους;

Φυσικά και όχι καθώς η μνημονιακή πολιτική διέλυσε το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Θα μπορούσαν να το προσπαθήσουν με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους βιοτέχνες, τους νέους;

Οχι, γιατί όλοι είναι τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής τους.

Θα πρέπει να είχε αντιληφθεί η LGBT κοινότητα ότι η νεοταξίτικη "Νέα Αριστερά" τους χρησιμοποιεί για να φτιασιδώσει το αποκρουστικό πολιτικά πρόσωπό της.

Άλλωστε αυτό γίνεται και αλλού.  Δείτε παρακάτω τις αντιστοιχίες, με την προσπάθεια του Ισραηλινού κράτους μέσω της LGBT εθνικής του κοινότητας να καλλωπίσει την εικόνα του στη διεθνή κοινή γνώμη που φρίττει για την πολιτική του απαρχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
 (http://www.truth-out.org/opinion/item/40870-no-apartheid-in-our-name-lgbt-jewish-groups-block-celebrate-israel-parade)

1. LGBT εβραϊκές ομάδες στηρίζουν το απαρχάιντ στην Παλαιστίνη.  



Από το 2005, σε συνεργασία με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση των επιχειρήσεων, το κράτος του Ισραήλ ξεκίνησε ένα multifront πρόγραμμα (που ονομάζεται Brand Ισραήλ) να βελτιώσει την εικόνα του και να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι το Ισραήλ είναι ευθυγραμμισμένο με προοδευτικές αξίες. Κατά συνέπεια, με το Brand Ισραήλ προωθείται η ιδέα ότι το Ισραήλ είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τα LGBT άτομα στη Μέση Ανατολή. Τακτικές του Brand Ισραήλ περιλαμβάνουν χρηματοδότηση φεστιβάλ LGBT σε όλο τον κόσμο, τη χορηγία των αντιπροσωπειών των Ισραηλινών ακτιβιστών LGBT να επισκεφθούν πόλεις των ΗΠΑ και να προωθήσουν τον γκέι τουρισμό, όπως στο Τελ Αβίβ Pride. 

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν επισημάνει αυτή τη στρατηγική «pinkwashing» - που σημαίνει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί προσχηματικά την υποστήριξή του προς τους LGBT για να καλύψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και της συνεχιζόμενης βίαιης απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη γη και τα σπίτια τους.

2. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ!!!













3.  Σχόλιο του Άρη Δάγλα από το f/b

Στα 48 μου, δεν είχα ξανακούσει τη λέξη Queer. Την είδα σε ένα tweet του πρωθυπουργού, όταν διαμήνυε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταπιεσμένες ομάδες ατόμων με ειδικές σεξουαλικές προτιμήσεις. 

Σήμερα μάλιστα ενόψει του λεγόμενου Pride Parade στην Αθήνα, στο πλαίσιο του οποίου θα παρελάσουν γκει, κουηρ, μπάι, τρανς κτλ κτλ, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση στήριξης και συμπαράστασης.

Μέχρι εδώ καλά. Είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η αποδοχή όλων όποια και να είναι η προτίμησή τους στον τομέα αυτόν.

Ο κ. πρωθυπουργός όμως, θα είχα την απαίτηση, όπως ξέρει και υπερασπίζεται τους κουηρ, να ξέρει και να υπερασπίζεται και τους συνταξιούχους τους οποίους χτες μόλις απαξίωσε για ακόμη μια φορά, αφαιμάσσοντάς τους και γδέρνοντάς τους μέχρι το κόκαλο ευτελίζοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία. Να αφιερώσει τόσον χρόνο και να ακούσει τους νοσηλευτές που είναι πλέον εξουθενωμένοι. Να δει τους εκπαιδευτικούς που είναι στα όρια της κατάρρευσης. Να ασχοληθεί με την ασφάλεια των πολιτών και να ανταμείψει τους αστυνομικούς της βάρδιας με μισθούς αξιοπρεπείς και όχι φιλοδωρήματα πείνας...

Η ευαισθησία που ξεχειλίζει για τα άτομα με ειδικες σεξουαλικές προτιμήσεις, θα περίμενα να επιδεικνύεται και για κατηγορίες εξαθλιωμένων, ανέργων κτλ κτλ.

Η επισταμένη και ενοχλητικά ενδελεχής ενασχόληση των δήθεν προοδευτικών κυβερνητικών κύκλων με τους κουηρ, μπαι και goodbye, θα ήταν αποδεκτή, αν η κοινωνία καταλάβαινε πως η ευαισθησία τους απλωνόταν σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Κύριε Τσίπρα, οι άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ξέρετε, είναι κι αυτοί εργαζόμενοι, πληρώνουν φόρους, πλήττονται από τις πολιτικές σας και βέβαια δεν τσιμπάνε με την εμμονή σας σε μόνο ένα σημείο της προσωπικότητάς τους, που είναι η σεξουαλική ταυτότητα. 

Και τελικά, αυτές οι εικόνες που αναδεικνύονται, όπως αυτή που βλέπετε από το Pride Parade, μόνο Pride δεν είναι...

Αυτή είναι η άποψη ενός μέσου ανθρώπου που αηδιάζει βλέποντας μουστακαλήδες να φιλιούνται δημόσια και έρποντες ανθρώπους με πέτσινα ρούχα να προκαλούν εμετό. 

Και πέστε με πουριτανό ή πλαιομοδίτη.


4. Μήνυμα Τσίπρα προς ομοφυλόφιλους: Να είστε περήφανοι γι' αυτό που είστε



Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, αναφέρει: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο, γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν»«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν». 

«Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει ο πρωθυπουργός. 

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».


Νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Στην ερώτηση πόσο δύσκολο ήταν να περάσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι «αποδείχθηκε ότι η κοινωνία είναι πάρα πολύ πιο μπροστά, απ' όσο εμείς πιστεύουμε». Και παρατήρησε: «Στο ελληνικό Κοινοβούλιο διαμορφώθηκε μια προοδευτική πλειοψηφία που διέτρεξε οριζόντια τα περισσότερα κόμματα και αντανακλά την πρόοδο που έχει κάνει ολόκληρη η κοινωνία μας. Και, ασφαλώς, πώς με μια νομοθετική ρύθμιση αλλάζουμε τις ζωές τόσων ανθρώπων. Γιατί, την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν επιδιώξαμε μονάχα για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που μας έφεραν στην πρωτοφανή κρίση των τελευταίων ετών. Στόχος μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών, και στα 'μικρά', στα καθημερινά. Να είναι η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα -σε όλα, όχι μόνο στο νόμισμα".

Στην ερώτηση γιατί Σύμφωνο Συμβίωσης και όχι πολιτικός γάμος, όπως και στην ερώτηση για το ζήτημα της παιδοθεσίας ο πρωθυπουργός απαντά ότι η κυβέρνηση επιλέγει ένα βήμα κάθε φορά, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, βεβιασμένες και απροετοίμαστες, διότι αν κάνει κάποιος πολλά βήματα μαζί υπάρχει και ο κίνδυνος να "μπουρδουκλωθεί" και να πέσει. "Οι «γάμοι της Τήλου» άνοιξαν δρόμους, λέει ο πρωθυπουργός με αναφορά στον αείμνηστο δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη.


Νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου



Με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) κοινότητας και κυρίως των τρανς ατόμων, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του, στο περιοδικό 'antivirus magazine'.

«Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωρίς καμία επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση», τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Όσα άτομα, επίσης, το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το αναγραφόμενο φύλο στην ταυτότητά τους, μέσω της εκούσιας δικαιοδοσίας. Είναι μία διαδικασία πάρα πολύ διακριτική, εχέμυθη και γρήγορη, και αφορά κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να μεταβάλει κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς του, χωρίς να μπορεί ο δικαστής να θέτει κανένα επιπλέον κριτήριο. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό όσο και στοιχειώδες βήμα εκσυγχρονισμού αλλά και εμβάθυνσης της ισότητας όλων των πολιτών. Ευθυγραμμιζόμαστε έτσι, με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Διεθνή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί ευθυγραμμιζόμαστε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση». 

Ερωτηθείς για το νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης και το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση του φύλου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν τα χρωστούσαμε μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Τα χρωστούσαμε στους εαυτούς μας, στις ιδέες και στους αγώνες μας για ισότητα και δικαιοσύνη. Και θα έλεγα χρωστούσε η ελληνική πολιτεία και μια συγνώμη στους χιλιάδες πολίτες της, που αντιμετώπιζε για χρόνια άνισα και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπα. Για αυτό, άλλωστε, ζήτησα και δημοσίως συγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας στη Βουλή, τη μέρα της ψήφισης του συμφώνου. Με τη κοινότητά σας θέλουμε να έχουμε μια σχέση ειλικρινή. Όχι πελατειακή. Να δίνουμε μάχες μαζί απέναντι στο συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις, αλλά και να δεχόμαστε τη κριτική σας όταν πρέπει ή να διαφωνούμε ανοιχτά, όταν έχουμε άλλη άποψη».

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σχετικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σημειώνει πως «σε θέματα με ιδεολογική βαρύτητα υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχει κι ανεκτικότητα απέναντι στις ξεχωριστές μας ταυτότητες», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του Συμφώνου Συμβίωσης διαπιστώθηκε ότι κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν.

Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας

Σε ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμη ο διαχωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία ο πρωθυπουργός απαντά ως εξής: «Ορισμένες φορές έχει σημασία η χρήση των όρων. Μπορούμε να μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα με όρους που πληγώνουν και με όρους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί κι αποδεχτοί. Εγώ, λοιπόν, όταν μιλώ με τον Αρχιεπίσκοπο χρησιμοποιώ των όρο "Διακριτοί ρόλοι εκκλησίας- κράτους", και νομίζω συνεννοούμαστε. Ο σχετικός διάλογος, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία μας και με τη σύσταση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μην περιοριστεί μόνο εντός της Βουλής η κουβέντα αυτή και ξεκινήσαμε ευρεία διαβούλευση, ανοιχτή σε κάθε πολίτη και κοινωνικό φορέα».

Τι είναι το Antivirus magazine 

Το Antivirus magazine είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται στην LGBTQ κοινότητα (δηλαδή ΛΟΑΤΚΙ -Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ άτομα). Στην ιστοσελίδα του αναφέρει: «Ήταν το 2003 όταν πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα περιοδικό που θα απευθύνεται στην LGBTQ κοινότητα της χώρας μας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα που την απασχολούν. Παράλληλα, θέλαμε να δώσουμε ένα βήμα σ΄όλα εκείνα τα άτομα που πολύ συχνά αποκλείονταν από τα mainstream μέσα, λόγω κοινωνικού ρατσισμού».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.protothema.gr/greece/article/685898/minuma-tsipra-pros-omofulofilous-na-eiste-perifanoi-gi-auto-pou-eiste/

5. Η κοινότητα των Gay σαν Δούρειος Ίππος της Δυτικής Αυτοκρατορίας




Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ή η εκμετάλλευση τους για άλλους, σκοτεινούς σκοπούς; 



Με αυτό το ερώτημα θα ασχοληθώ σε αυτό το άρθρο μου στο οποίο θέλω να φωτίσω κάποιες πτυχές που είναι άγνωστες αλλά επίσης αρκετά σημαντικές. Επίσης με αυτό το άρθρο δεν σκοπεύω να μπω στην διαδικασία της θρησκευτικής ή της επιστημονικής διαμάχης που έχει ανοίξει και ούτε να πάρω κάποια θέση, όχι γιατί δεν έχω άποψη αλλά γιατί θεωρώ πως η εκμετάλλευση που γίνεται στο όνομα της υπεράσπισης αυτών των μειονοτήτων είναι πολύ σοβαρότερη από το οτιδήποτε άλλο. 


«Υπερασπιστές μειονοτήτων», «ανθρωπιστές», «αντισεξιστές», «υπερασπιστές της ισότητας», «ευαίσθητοι» άνθρωποι που καταδικάζουν την καταπίεση από όπου και αν προέρχεται και κυρίως καταδίκη για το Πατριαρχικό μοντέλο 


Αυτά δηλώνουν πως είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό των ομοφυλόφιλων κοινοτήτων οι οποίοι τους οδηγούν και τους κατευθύνουν. 


Δηλαδή όλα τα παραπάνω δηλώνουν πως είναι οι οργανώσεις και οι ΜΚΟ των συμφερόντων μεγάλων και γνωστών επενδυτών όπως αυτές του Τζορτζ Σόρος ή ακόμα επισήμως και η Αμερική δια στόματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας, η οποία χρηματοδοτεί το Gay Pride στην Αθήνα. 


Οι Αμερικάνοι «υπερασπιστές» και «θεματοφύλακες» της ειρήνης του πλανήτη, στέκονται πρωτοπόροι στην μάχη κατά των κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων. Στο πλευρό τους οι πάντα χρήσιμοι ηλίθιοι, οι ψευτοανθρωπιστές και μηδενιστές χομπίστες της πολιτικής. 




Για να ανοίξω μία παρένθεση και να πω και κάτι σε σχετικό με την θεματολογία του blog μου. Το Gay Prideστα Κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης είναι και το νούμερο ένα θέμα προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τα Σιωνιστικά μέσα για να δικαιολογήσουν τις σφαγές εις βάρος των Παλαιστινίων γηγενών. Το Gay Pride είναι ο «Δυτικός φάρος πολιτισμού» απέναντι στους απολίτιστους «Ισλαμοταλιμπάν»

Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως δεν έχουμε σφαγές αμάχων, έχουμε όμως και την εδώ χρησιμοποίηση της Gay κοινότητας για άλλους σκοπούς, 

Σκοπούς που ίσως να φανερώνονται από μία εκπομπή του τηλεοπτικής εκπομπής του VICE. 
Η εκπομπή VICE είναι πασίγνωστη στο πανελλήνιο από την παρουσία της στο τηλεοπτικό κανάλι του AΝΤ1 και η «underground» φωνή των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη εκπομπή υποτίθεται πως κάνει μία εναλλακτική παρουσίαση ειδήσεων και προσεγγίζει θέματα που δεν υπάρχουν στην mainstream ενημέρωση και τα προβάλλει. 

Το Αμερικάνικο VICE που δεν έχει κανένα πρόβλημα να βρίσκεται την ίδια στιγμή ανάμεσα στα Τάγματα των Κούρδων αλλά και των Τζιχαντιστών της ΙΣΙΣ και της Αλ Νούσρα χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα(ρουφιάνοι, πράκτορες κλπ) την στιγμή που κάποιοι άλλοι αποκεφαλίζονται. 

Στο παρακάτω επεισόδιο, που δημιουργήθηκε και προβλήθηκε, με θέμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Συμφώνου Συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών από την Βουλή, βλέπουμε τους δημοσιογράφους του VICE να στήνουν το ρεπορτάζ. 


Η δημοσιογράφος του VICE, χρησιμοποιεί ένα ομόφυλο ζευγάρι, τους ντύνει Ορθόδοξους Χριστιανούς ιερωμένους και τους βάζει στοχευμένα και εσκεμμένα έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ανταλλάξουν ένα παθιασμένο φιλί στοχεύοντας στην πρόκληση. Την δράση αυτή ενισχύουν με την παρουσία τους άλλα 5 άτομα. Ταυτόχρονα έχουν καλεστεί δεκάδες άλλα τηλεοπτικά δίκτυα και όλο αυτό το βαφτίζουν ακτιβιστική δράση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων . 
Ξαφνικά μία υπόθεση επτά βαλτών ατόμων από το VICE, παίρνει τεράστιες διαστάσεις μέσα από την τεράστια προβολή που τους κάνουν όλα τα καθεστωτικά μέσα. Όλα για την υπογραφή του Συμφώνου Συμβίωσης. 

Την ίδια στιγμή καλύπτουν τις αντιδράσεις κάποιων «περαστικών» οι οποίοι λένε διάφορα πράγματα που θα μπορούσε να πει κάποιος που έχει θιχτεί αλλά «κατά τύχη» μέσα στις αντιδράσεις τους, υπάρχει ένας που φωνάζει "Καλά σας έκανε ο Χίτλερ". 

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται πάλι μία τεχνητή κατάσταση δύο άκρων που στην μία πλευρά βρίσκεται ο στημένος πράκτορας του VICE και των ΗΠΑ και στην άλλη ο στημένος Ναζί. 

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται στην συνέχεια μεταφέρεται έξω από την Βουλή όπου οργανώσεις και ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων φωνάζουν αποκλειστικά συνθήματα κατά της ΧΑ ώστε να τονιστεί περισσότερο πως θα είσαι με τους μεν ή με τους δε. 

Το ίδιο στημένο ρεπορτάζ κλείνει με το παθιασμένο φιλί στην Βουλή του Νεοφιλελέρα Βαλλιανάτου με την σχέση του… 


Αυτή όμως είναι δεν είναι η μοναδική σελίδα αυτής της ιστορίας. 

Οι ίδιες Gay κοινότητες που βρίσκονται υπό Αμερικάνικη επιχορήγηση-κατεύθυνση και οργανώνουν το Gay Pride «κατά τύχη» έχουν βρεθεί να πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις κατά της παρουσίας του Πούτιν στην Ελλάδα. 



Οι ίδιοι πρόσφατα συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις υπέρ της Χίλαρι και κατά του Τράμπ γιατί θίχτηκαν τα συμφέροντα του Πατερούλη τους Τζορτζ Σόρος. 



Προφανώς όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να έχουν γίνει χωρίς να υπάρχει κάποια κεντρική γραμμή η οποία δίνει κατευθύνσεις που στηρίζουν τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια. 

Επίσης μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως έχω βρεθεί σε πολλές συγκεντρώσεις των 30 ατόμων και δεν έχει βρεθεί ούτε φωτογράφος να μας αποθανατίσει, όχι 30 κάμερες που βρέθηκαν έξω από την Μητρόπολη. 

Όπως στην περίπτωση όλων των μειονοτήτων έτσι και με την Gay κοινότητα, υπάρχει μία στοχευμένη χρησιμοποίηση τους από το παρακράτος για Ιμπεριαλιστικούς σκοπούς. Τις πιο πολλές φορές σίγουρα εν’ αγνοία τους αλλά όχι πάντα. Δεν γίνεται να μην γνωρίζουν πως υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση και κατεύθυνση από τους μακελάρηδες της ανθρωπότητας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 

Επίσης δεν ξέρω πόσοι θα διαβάσουν αυτό το άρθρο από την Gay κοινότητα αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν πως με όσα δίκια και αν έχουν, όσο ρατσισμό και αν έχουν δεχθεί, με το να βάζουν την κοινωνία απέναντι και λειτουργώντας με εκδικητικό τρόπο υπονομεύουν και τους δικούς τους αγώνες. 

Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με αυτούς. 


Χριστόφορος Τριαντάφυλλος 

6. Ο Τσακαλώτος στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο Athens Pride




Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να λάβει μέρος στο Athens Pride 2017. Ο υπουργός Οικονομικών ντυμένος απλά με ένα μαύρο μπλουζάκι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κρατώντας το πανό στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο. 

Το πανό που κρατούσε μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε: «Χαμογέλα κι εσύ στο διαφορετικό. Πολιτικός γάμος τώρα. Τεκνοθεσία».


Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος


7. Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε και φέτος. Συνεχίζεται η γιορτή με συναυλία στο Σύνταγμα. (pics +vids)



Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος. Οι εκδηλώσεις κλιμακώθηκαν φυσικά με την πολύχρωμη πορεία των εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και μια σειρά από συναυλίες καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν και φέτος στη γιορτή.

Το News 24/7 και ο ρεπόρτερ Μάνος Φραγκιουδάκης βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατέγραψε την πορεία και συνομίλησε με τους ανθρώπους που στηρίζουν το Pride και ενώνουν τη φωνή τους με όσους έχουν βιώσει καταπίεση και ρατσισμό για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Το κλίμα ήταν ζεστό από νωρίς, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Δικαίωμα στο σεξουαλικό προσανατολισμό


Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.




Το «παρών» δίνουν πολιτικές ομάδες και κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, Ελλάδας. Επίσης, το «Pride» στηρίζουν με την παρουσία τους φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί.
Ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε τους ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικούς οι οποίοι βιώνουν την καταπίεση

Μιλώντας στον ρεπόρτερ του News 24/7, Μάνο Φραγκιουδάκης ο Συνδικαλιστής εκπρόσωπος της Δράσης των αστυνομικών που θέλησαν να παρευρεθούν στο Pride ανέφερε: "Ήρθαμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ρατσισμού. Δεν ήρθαμε για να ξεπλύνουμε θερμούς. Ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε τους ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικούς οι οποίοι βιώνουν την καταπίεση".

Ουρές κόσμου περίμεναν να βαφτούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- με τη «ζωγραφική προσώπου» (face painting). Πιο δίπλα, άλλοι τύπωναν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει».


Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.


Λίγο μετά τις 19.00 ξεκίνησε η μεγάλη πορεία από το Σύνταγμα. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο αργότερα, όταν μεμονωμένοι συμμετέχοντες καταφέρθηκαν εναντίον των εκπροσώπων των αστυνομικών και του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην πορεία.

8. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας

"Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και καταδικάζει κάθε διάκριση. Ήδη από το 2011 θέσαμε το Athens Pride υπό την αιγίδα του δήμου -είχα αναλάβει αυτή τη δέσμευση προεκλογικώς- και είμαι υπερήφανος που από τότε, κάθε χρονιά, κηρύσσω την έναρξή του" ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή του Athens Pride 2017, o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.





"Φέτος κάνουμε ένα ακόμη, πιο συμβολικό, βήμα: με χαρά ικανοποιούμε το αίτημα και το Athens Pride 2017 πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας και της χώρας, στο Σύνταγμα. Στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι ο σεβασμός στον διπλανό μας και τα δικαιώματά του είναι ζήτημα παιδείας, όπως πολύ σωστά επισημαίνει το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, αλλά και ζήτημα πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το μέτωπο αντίθεσής μας με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία -που ευνοείται και από την άγνοια- είναι διαρκές και συστηματικό», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τζανακόπουλος:"Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα"

«"Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα". Απέναντι στις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό» ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημειώνει: «Στην Ελλάδα του 2017, η Πολιτεία κάνει επιτέλους τα απαραίτητα βήματα, τόσο για την #LGBTQκοινότητα αλλά με επίδραση και πέραν αυτής. Mέτρα όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτείας που θέλει να μεριμνά για την ισονομία και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και αυτό είναι θεμελιώδες σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Συνεχίζουμε».

9. Athens Pride 2017 με Τσακαλώτο, Καρανίκα και ένταση με αστυνομικούς



Για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του διεξάγεται στην πλατεία Συντάγματος - Παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί φέτος το επίκεντρο του Athens Pride καθώς για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ανάμεσα στα περίπτερα ξεχώρισε αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Παρούσα για άλλη μια χρονιά σε Gay Pride ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.






Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους της Αθήνας σημειώθηκε ένταση όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών που συμμετείχαν με μήνυμα κατά των διακρίσεων. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση που εκδηλώθηκε και με απωθήσεις ενώ στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας και ο Πάνος Λάμπρου.

Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το χρέος εμφανίστηκε με πολύ καλή διάθεση και χαμογελαστός ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Στην πορεία και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης


Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους).

Η φετινή διοργάνωση έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» με τους διοργανωτές να λένε ότι με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».

Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία».









Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατέθεσαν μελέτη κοινόχρηστου χώρου για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος, «μια μελέτη που θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον Δήμο σχετικά με τη χρήση του δημόσιου χώρου».

Σημειώνεται επίσης, ότι στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».












Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.