Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Νότιο Κουρδιστάν!


Τα τουρκικά στρατεύματα που κινούνται στην περιοχή Çukurca του Hakkari πέρασαν τα σύνορα στο Νότιο Κουρδιστάν το βράδυ της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά την απάντηση των ανταρτών, 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Οι συγκρούσεις και οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται σε διάφορες τοποθεσίες.

Οι δημοσιογράφοι του ANF στο έδαφος έδωσαν τα ακόλουθα στοιχεία:

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν να περικλείουν το όριο Çukurca στις 20:00 την Παρασκευή το βράδυ. Τα τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να κινούνται και διασχίζουν τα σύνορα μετά τις επιθέσεις από αέρος. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των ανταρτών και των Τούρκων στρατιωτών που προσπαθούσαν να επιτεθούν στις περιοχές Martyr Munzur, Small Cilo και Qela Bedewê.

Οι Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε περιοχή όπου οι αντάρτες νωρίτερα είχαν τοποθετήσει νάρκες. Οι εκρήξεις και τα διασταυρούμενα πυρά είχαν ως αποτέλεσμα 14 στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους. Πηγές των ανταρτών αναφέρουν ότι ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.

Η δραστηριότητα του τουρκικού στρατού κατευθύνεται προς το Biznê και το Qela Bedewê στην ίδια περιοχή. Οι Τούρκοι στρατιώτες προσπαθούν να προχωρήσουν αλλά δεν μπορούν, λόγω της αντίστασης των ανταρτών.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται και από εδάφους και από αέρος.






ΠΗΓΗ:

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.