Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Μετά τον Σώρρα, ποιoς;

Mετά την καταδίκη του Σώρρα, αφού επιτέλους ο δικαστικός μηχανισμός αποφάσισε να κινηθεί, αποκαλύφθηκε πως, η μηχανή που είχε στήσει ο ημιπαράφρων απατεώνας, δεν παρέσυρε μόνον αφελείς, αλλά και πολλούς κουτοπόνηρους. Έτσι, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δώδεκα χιλιάδες Έλληνες πολίτες που, για τις οφειλές τους στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσαν το περιβόητο εξώδικο Σώρρα και καλούσαν το κράτος και τα ταμεία να εισπράξουν τις οφειλές τους από τα ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής!
Ανάμεσά τους και αρκετές δεκάδες μεγαλο-οφειλετών, οι οποίοι, βεβαίως, δεν πίστεψαν ποτέ πως ο Σώρρας διαθέτει αυτά τα περιβόητα ομόλογα, αλλά θεώρησαν πως έτσι θα καθυστερήσουν και θα περιπλέξουν επί χρόνια το ζήτημα των οφειλών τους, αφού αυτές θα συνδέονταν με κάποιο «λαϊκό κίνημα»! Άλλοι, εξάλλου, θεώρησαν πως η «Ελλήνων Συνέλευσις» του Σώρρα, με τα εκατόν ογδόντα γραφεία της σ’ όλη τη χώρα, αποτελούσε ένα πιθανό πολιτικό όχημα για την ανάδειξή τους ακόμα και στο κοινοβούλιο – ο Λεβέντης γιατί το πέτυχε;
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Σώρρα; Ευτυχώς που υπάρχουν άλλοι για να τον αντικαταστήσουν και όχι με παραμύθια για αρχαίους Έλληνες και μυθικά ομόλογα, αλλά με «επαναστατικές πολιτικές». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βλέποντας και την πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών της, ξεκινάει έναν νέο ανένδοτο αγώνα, καλώντας τους Έλληνες σε «ανυπακοή» και άμεση επανάσταση. Επανάσταση που θα πραγματοποιηθεί μέσα από μία γενικευμένη στάση πληρωμών και ανυπακοή όλων των Ελλήνων. Μια και η στάση πληρωμών απέναντι στους δανειστές φαίνεται πιο δύσκολη, γιατί όχι απέναντι στο ελληνικό κράτος, μια και, εξάλλου, τα πορτοφόλια των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί; Και η Κωνσταντοπούλου δεν είναι μόνη της σ’ αυτόν τον διαγ(κ)ωνισμό επαναστατικότητας. Ο Καζάκης υπογράφει «συμβόλαια» με τους πολίτες, πως αν δεν εφαρμόσει τα υπεσχημένα όταν πάρει την εξουσία, να μπορούν οι πολίτες να τον διώκουν! Αναφέρει σχετική απόφαση του ΕΠΑΜ «…η ηγεσία του ΕΠΑΜ και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.»!
Η απελπισία και το αδιέξοδο διοχετεύονται προς όλα τα αζιμούθια. Αφού πρώτα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού εξαπατήθηκε από τους αρχιαπατεώνες του Σύριζα, έχει μείνει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι απογοητευμένων που αναζητά μια μαγική λύση. Το ΚΚΕ υπόσχεται μια αγνή και άδολη «δικτατορία του προλεταριάτου», όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Όσο για τη Χ.Α., υποδαυλίζει τη χαμένη δύναμη της φυλής σε μια κοινωνία όπου ο υπόκοσμος των ταγμάτων εφόδου θα βάλει τάξη στο χάος και μια «Χρυσή Αυγή» θα ανατείλει πάνω από τον Κιθαιρώνα.
Μέσα σε όλο αυτό το κρεσέντο υποσχεσιολογίας των «σοβαρών» κομμάτων, γιατί να μη δοκίμαζε και ο Αρτέμης Σώρρας;
Γ.Κ

ΠΗΓΗ: http://ardin-rixi.gr/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.