Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Πάσχα με την Έλλη Λαμπέτη

Πάσχα με την Έλλη ΛαμπέτηΕορταστική Ανάρτηση
 

Όταν ρώτησαν το Δημήτρη Χορν, δέκα χρόνια μετά το θάνατο της Έλλης Λαμπέτη, σε μιαν συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το τι θυμάται απ’ τις τρεις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του αναφερόμενος στην Έλλη Λαμπέτη είχε πει:

«Θαύμαζα τον τρόπο με τον οποίο διάβαζε τα κείμενα των ιερών βιβλίων… ήταν εξαιρετική!»
Δε σας κρύβω ότι με είχε γεμίσει ιδιαίτερη απορία εκείνη η δήλωσή του. Πως μπορούσε κάποιος που είχε ζήσει τόσα πολλά με έναν άνθρωπο να θυμάται και να στέκεται μόνο σε αυτή τη λεπτομέρεια (;!). Κι η απάντηση δεν άργησε να έρθει μερικά χρόνια αργότερα, όταν σε ένα δισκοπωλείο βρήκα το δίσκο που είχε ηχογραφήσει η Ε. Λαμπέτη με τα αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Για μένα, τότε, ήταν μια πρώτη επαφή με τα ιερά κείμενα. Για πρώτη φορά ενέσκηψα σε αυτά κι αφορμή για τούτο είχε σταθεί ο τρόπος που διάβαζε η Λαμπέτη. Το cd τούτο μοίρασε (θαρρώ) πέρσι μιαν ημερήσια εφημερίδα κι ελπίζω να το έχετε στη συλλογή σας.

Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε η Λαμπέτη τα κείμενα της εκκλησίας, ήταν κι η αιτία που την οδήγησε ίσαμε τα στούντιο της ΥΕΝΕΔ το 1978 όπου και γύρισε έξι τηλεοπτικά επεισόδια για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτή ήταν η μοναδική καλλιτεχνικής της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Βούλγαρη. 

Στη σημερινή μας ανάρτηση, σας χαρίζουμε τις έξι αυτές συλλεκτικές εκπομπές σε δύο σετ αρχείων που περιλαμβάνουν το μεν πρώτο τα βίντεο και το δεύτερο μόνο το ηχητικό μέρος.ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ       http://www24.zippyshare.com/v/28508251/file.html

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ           http://www24.zippyshare.com/v/21311566/file.html

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ       http://www24.zippyshare.com/v/51569363/file.html

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ       http://www24.zippyshare.com/v/77106825/file.html

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    http://www24.zippyshare.com/v/66387731/file.html

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ       http://www24.zippyshare.com/v/30427011/file.html

Ο Γερομοριάς εύχεται σε όλους
Καλή Ανάσταση!

ΠΗΓΗ:radio-theatre.blogspot.g
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου