Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ ΤΟΥ Λιούι Γουάλας



ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ ΤΟΥ Λιούι Γουάλας Lewis Wallace -ΣΕ 6 ΜΕΡΗ
Πρώτη εκπομπή: 18 Απριλίου 1965
Επαναληπτικές εκπομπές:
20 Απριλίου 1992
25 Απριλίου 1992

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κώστας Κροντηράς,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Σοφία Μιχαλίτση,
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Χρήστος Σερδινιάρης,
ΔΙΑΣΚΕΥΗ Χρήστος Σερδινιάρης,
Γκίκας Μπινιάρης, Γιάννης Αργύρης, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Νέζος, Κική Ρέππα, Λευτέρης Τρακαδάς, Σώτος Νικολούδης, Αννα Εμμανουήλ, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Παπαγιάννης, Πόπη Παπαδάκη, Νίκος Τζόγιας, Λουκιανός Ροζάν, Νάσος Χριστογιαννόπουλος, Ελλη Βοζικιάδου, Γρηγόρης Βαφειάς, Κούλα Αγαγιώτου, Σπύρος Ολύμπιος, Κώστας Παπαγεωργίου, Στέλιος Βόκοβιτς

Υπόθεση
Ο Μπεν Χουρ που ήταν έμπορος γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, συναντά μετά από πολλά χρόνια τον παιδικό του φίλο Μεσάλα που τυγχάνει πλέον αξιωματούχος στο ρωμαϊκό στρατό να είναι διοικητής της φρουράς της Ιερουσαλήμ. Παρά τη χαρά που ένιωσαν και οι δύο από τη συνάντησή τους αυτή δεν αργούν ν΄ αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Έτσι ή άλλοτε φιλία ανάμεσα τώρα σε έναν πλούσιο Ιουδαίο και ένα Ρωμαίο αξιωματούχο μετατρέπεται σε μίσος, όταν ο πρώτος κατηγορείται άδικα για απόπειρα δολοφονίας του διερχόμενου κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, όπου και συλλαμβάνεται και ρίχνεται στα κάτεργα, ενώ η περιουσία του δημεύεται και οι οικείοι του κλείνονται στη φυλακή. Η υπόθεση στη συνέχεια περιπλέκεται με τον Ιησού Χριστό, τον Πόντιο Πιλάτο κ.ά.


O Λιου (Λιούις) Γουάλας γεννήθηκε στις 10 Aπριλίου του 1827 και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου του 1905. Ήταν δικηγόρος, γενικός διοικητής στρατευμάτων στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, πολιτικός και συγγραφέας. Έγινε ευρύτατα γνωστός για το μυθιστόρημά του "Mπεν Xουρ".



ΠΗΓΗ: radio-theatre.blogspot.g
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου