Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σχετικά με τη χθεσινή επίθεση 26 τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων στη Συρία και το Ιράκ: Μήπως «πούλησε» ο Τραμπ στη Τουρκία την έγκριση των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράκ;

A Turkish F-16 prepares to taxi while another one takes off at 3rd Main Jet Air Base

 VETERANS TO-DAY (USA) 
Οι βομβιστικές επιδρομές κατά των Κούρδων ενδέχεται να βασίζονται σε business dealτου Ντόναντ Τραμπ (business as usual)
Εισαγωγή από τον συντάκτη:   Μια μικρή ιστορία από μια είδηση από το Ντάλας πριν από ένα μήνα, από την εφημερίδα Dallas Morning News στις 25 Μαρτίου 2017:
Η οικογένεια Τραμπ δεν πρόκειται να βάλει χρήματα για την κατασκευή των ξενοδοχείων. Αντ 'αυτού, η εταιρεία τους, ο Οργανισμός Τραμπ, σχεδιάζει να βρει τοπικούς κατασκευαστές ακινήτων και τους επενδυτές τους να πληρώσουν το λογαριασμό, όπως κάνουν  οι περισσότερες μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες.
Ένα από τα πρώτα επιτεύγματα μπορεί να είναι στο Ντάλας. Μια εταιρεία ανάπτυξης εκεί σχεδίαζε αρχικά να συγκεντρώνει χρήματα από ανώνυμους επενδυτές του Καζακστάν, της Τουρκίας και του Κατάρ, αλλά δήλωσε πρόσφατα στο Dallas Morning News ότι θα αξιοποιήσει τώρα μόνο τους Αμερικανούς εταίρους της εταιρείας.
Αυτό που αποτελεί το κλειδί σε αυτή την υπόθεση  είναι το πώς ο Τραμπ συγκεντρώνει μετρητά, άμεσες πληρωμές στο προσωπικό του λογαριασμό που ασπρίζονται μέσω των ξενοδοχειακών εταιρειών Trump and Alterra hotel companies, αποπληρωμές μετρητών από ξένες κυβερνήσεις που πληρώνουν για επιδρομές των  ΗΠΑ, όπλα και διπλωματική στήριξη των ΗΠΑ για εθνοκάθαρση και υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Βλέπουμε το Kosher Nostra σε δράση.  
*
... από την Sputnik News, Μόσχα
Είναι πιθανόν ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας κατά των θέσεων της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη Συρία και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στο Ιράκ έγιναν με τη σιωπηρή έγκριση του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Σαλίχ Μουσλίμ , συμπρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στο Sputnik, καλώντας τον Συνασπισμό να κάνει μια αξιολόγηση της κατάστασης.

A Turkish Air Force F-16 fighter jet

Η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να χτυπήσει τις θέσεις των Κουρδικών πολιτοφυλακών  στη Βόρεια Συρία και το Ιράκ χωρίς να λάβει την έγκριση από την αμερικανική ηγεσία του Συνασπισμού, δήλωσε ο Σαλίχ Μουσλίμ, συν-πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης ( PYD) στο Sputnik Turkey .
Στις 25 Απριλίου, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποτιθέμενων θέσεων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο Σιντζάρ (κουρδικά Σινγκάλ) στο βόρειο Ιράκ και των συνδεδεμένων με το PYDΜονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, κοντά στην πόλη Ντερίκ στα όρη Καράκοκ.
Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και το YPGθεωρείται από την Άγκυρα ως συνδεδεμένο με το εκτός νόμου PKK.
«Το ιρακινό Σιντζάρ και το Καράκοκ της Συρίας έχουν γίνει ένα στρώμα για το ΡΚΚ και τα παραρτήματα του, τα οποία διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις και επιτίθενται στα στρατεύματά μας και στους αμάχους. Με στόχο την εξάλειψη αυτών των θυλάκων που απειλούν την ενότητα του έθνους μας και την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας, πραγματοποιήσαμε μια αεροπορική επιχείρηση στο Σιντζάρ  στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία στις 25:00 GMT στις 25 Απριλίου. «Οι τρομοκρατικοί στόχοι επλήγησαν» δήλωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο σε δήλωσή του .

Το Ντείρ ερ-Ζορ, © Flickr / Jose Javier Martin Espartosa
Μιλώντας στο Sputnik, ο Σσαλίχ Μουσλίμ υπογράμμισε ότι ως αποτέλεσμα της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής εναντίον του Καράκοκ και των περιχώρων του στη βόρεια Συρία, τουλάχιστον τέσσερα χωριά υποβλήθηκαν στις επιθέσεις. Οι πολίτες έπεσαν θύματα της τουρκικής επίθεσης τόσο στη βόρεια Συρία όσο και στην περιοχή του Σιντζάρ του Ιράκ.
Ο Μουσλίμ επεσήμανε ότι οι Κούρδοι ανάμεναν αεροπορική επιδρομή από την Τουρκία.
«Σχεδόν κάθε μέρα [πριν από την επίθεση] οι Τούρκοι στρατιωτικοί βομβάρδιζαν χωριά στην περιοχή χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και howitzers (καραβίδες)»,δήλωσε ο Μουσλίμ στο Σπούτνικ, αλλά δεν περιμέναμε μια επιδρομή αυτού του μεγέθους: συμμετείχαν 26 μαχητικά αεροπλάνα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην  αεροπορική επίθεση».
Ο συμπρόεδρος του PYD τόνισε ότι τα αεροπλάνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τη επιχείρηση χωρίς τη συναίνεση και την έγκριση των δυνάμεων του Συνασπισμού που καθοδηγούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Χωρίς την έγκριση του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση, τα αεροσκάφη της δεν θα είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της περιοχής, δήλωσε ο Μουσλίμ, «Ο Συνασπισμός πρέπει να κάνει μια δήλωση σχετικά με την επίθεση των τουρκικών μαχητικών και να διευκρινίσει αν ήξεραν εκ των προτέρων για την επικείμενη επιδρομή. Πρέπει να σχολιάσουν αυτή την κίνηση και να προβούν σε αξιολόγηση της κατάστασης».
A member of the Syrian Democratic Forces (SDF), made up of US-backed Kurdish and Arab fighters, raises a flag of the SDF near the village of Bir Fawaz, 20 km north of Raqqa, during their offensive towards the Islamic State (IS) group's Syrian stronghold as part of the third phase retake the city and its surroundings, on February 8, 2017
Ο Μουσλίμ τόνισε επίσης ότι η επιδρομή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα επηρεάσει τη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκκα, της de facto πρωτεύουσας του Νταές (ISIS / ISIL) στη Συρία.
Το Νοέμβριο 2016, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που κυριαρχούνται από Κούρδους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία Οργή του Ευφράτη (που αναφέρεται επίσης ως Φωτιά του Ευφράτη), για να εκδιώξει το Νταές από τα προπύργια του στη Συρία και το Ιράκ.
Στις 14 Απριλίου, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ SDF ανακοίνωσε την έναρξη της τέταρτης φάσης της επιχείρησης με στόχο την εκκαθάριση των αγροτικών περιοχών γύρω από τη Ράκκα από τρομοκράτες που κατέλαβαν την πόλη τον Ιανουάριο του 2014.
Σχολιάζοντας το θέμα, η Rudaw, ένα κουρδικό μιντιατικό συγκρότημα με βάση  την Ερμπίλ,  ανέφερε  ότι πέντε φατρίες στο Κοινοβούλιο του Κουρδιστάν καταδίκασε έντονα τη βομβιστική επίθεση στο όρος Σινγκάλ από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη την Τρίτη και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την Άγκυρα.
«Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK), το Κίνημα για την Αλλαγή (Gorran), η Ισλαμική Ένωση του Κουρδιστάν (KIUYkegirtu) και το Ισραηλιτικό Κίνημα του Κουρδιστάν, εξέδωσαν ομόφωνα μια δήλωση λέγοντας ότι για ακόμη μια φορά τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν την κυριαρχία της γης της περιφέρειας του Κουρδιστάν και βομβάρδισαν τις βάσεις των μαχητών Πεσμαργκά και του PKKκαθώς και δημόσιους χώρους και άλλες περιοχές», έγραψαν τα τοπικά μίντια.
Οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Κούρδων έχουν αυξηθεί από τον Ιούλιο 2015 μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της τουρκικής ηγεσίας και του PKK.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/04/26.html#more
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.