Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

μηνύσεις ..





Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται τελικά η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του Πρόταγκον, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί στο Πρόταγκον προ διετίας, με τίτλο “ Πάνος Καμμένος. ΄Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν” http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/p-kammenos-exoun-arxisei-kai-tou-moiazoun-40076000000.
Το άρθρο ακούσε δριμεία κριτική στον υπουργό μέσα στο πλαίσιο της εύλογης και αυτονόητης δημοσιογραφικής κριτικής στην οποία υπόκεινται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά ο υπουργός θεώρησε καλό να αμυνθεί, όχι στο χώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια, με εξοντωτική αγωγή 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η στάση του κ. Καμμένου ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι θεωρήθηκε ως μια προφανής προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, εκφοβιστική ενέργεια εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας. Δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον Α. Πετρουλάκη και το Πρόταγκον, που συγκέντρωσε άνω των 4000 υπογραφών, ενώ το θέμα κατήγγειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.https://www.ifex.org/greece/2016/11/24/libel_suit/


Εν το μεταξύ
Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος, έπειτα από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο εκδότης της εφημερίδας, Γιάννης Κουρτάκης, όταν προσήλθε στη ΓΑΔΑ.
Η μήνυση κατατέθηκε, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.

Και νέα μήνυση κατατέθηκε κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή του ομίλου Παναγιώτη Τζένου. Αυτή τη φορά η μήνυση κατατέθηκε από τον γιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Ηλία Καμμένο.

ΠΗΓΗ: http://www.skitso.biz/

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.