Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η 5η Παράγραφος η μόνη… διέξοδος



Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Κ Α Τ Ω ΑΠ’ το βάρος των σημαντικών πλεονεκτημάτων και κερδών που με τη συνδρομή της κ. Βικτωρίας Νούλαντ των ΗΠΑ κατάφερε να αποσπάσει η Τουρκία απ’ τον κ. Αναστασιάδη, στην Κοινή Διακήρυξή του τής 11ης Φεβρουαρίου 2014 με τον κ. Έρογλου, η στήλη αυτή κατ’ επανάληψιν έκτοτε διατύπωσε τη γνώμη ότι:

- ΜΟΝΟ μία πρόνοια εκείνης της γραπτής συμφωνίας των επτά παραγράφων παρέχει σαφή πιθανότητα διαφυγής απ’ όσα άλλα καταστροφικά για την ελληνική πλευρά περιέχει.

- Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Πέντε. Η οποία προνοεί πως: «Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή πως τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

- ΔΙΟΤΙ , τίποτε απ’ τα «συμφωνηθέντα», ιδίως, μάλιστα, και υπεράνω όλων, ο σκληρός πυρήνας, η ουσιωδέστερη ΟΥΣΙΑ της συμφωνίας τής 11ης Φεβρ. 2014, εκείνο δηλαδή που ονοματίστηκε κι απ’ τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη ως «ο Σκελετός λύσης», τις λεπτομέρειες του οποίου διαπραγματεύεται απ’ τον Μάιο 2015 μέχρι σήμερα με τον κ. Ακιντζί, δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να εγκριθεί από τους Έλληνες Κυπρίους.

- ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί «λύση» παράδοσης της Κρατικής Υπόστασης τής Κύπρου στην Τουρκική Συγκυριαρχία. Δηλαδή:

- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κύπριοι, με την υπογραφή τους, να παραδώσουν στους Τούρκους, ως Ισότιμους, πλέον, Διζωνικούς Συνεταίρους, Συνιδιοκτήτες, Συνιδρυτές και Συγκυρίαρχους, την Κρατική Υπόσταση της Κύπρου, την οποία οι Έλληνες Κύπριοι από την 21η Δεκεμβρίου 1963 μέχρι σήμερα, επί 53 χρόνια υπερασπίζονται με εκατόμβες θυσιών, έναντι της τουρκικής επεκτατικής στρατηγικής.

- ΝΑ ΤΗΝ παραδώσουν στην ούτω συγκυριαρχούμενη «ισοτίμως» από τους Τούρκους, «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» (ΕΚΟ) τής 4ης Παραγράφου τής 11ης Φεβρ. 2014.

Π Α Ρ Ε Χ Ε Ι ΔΙΟΔΟ διαφυγής. Συμπεφωνημένη. Η 5η Παράγραφος της 11ης Φεβρ. 2014, που ορίζει ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα. Αλλά το σημαντικότερο ερώτημα ήταν και είναι το εξής:

- ΥΠΑΡΧΕΙ, άραγε, οιαδήποτε Βούληση Διαφυγής; Έχει τέτοια βούληση και - προπάντων - έχει μήπως εκπονήσει ο κ. Αναστασιάδης κι οι συνεργάτες του ένα εκ των προτέρων προπαρασκευασμένο σχέδιο αξιοποίησης, με το μικρότερο δυνατόν κόστος, της 5ης Παραγράφου που ο ίδιος είχε συνομολογήσει στις 11 Φεβρ. 2014;

Β Ε Β Α Ι Ο Τ Η Τ Α της στήλης - με ολόψυχες ευχές να διαψευσθεί - είναι ότι: ΟΥΤΕ ο Αναστασιάδης, ΟΥΤΕ οι σύμβουλοί του, ΟΥΤΕ οι ηρακλείς της πολιτικής του, ηγέτες του ΔηΣυ & ΑΚΕΛ κ.κ. Αβέρωφ & Άντρος, έχουν οιονδήποτε ΣΧΕΔΙΟ. Αντίθετα: «Κατόρθωσαν» να παγιδεύσουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ τους και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας και τους εν Αθήναις ανεπαρκείς. Στον «σκελετό» Τουρκικής Συγκυριαρχίας που κέρδισε η Τουρκία από την Τρίτη 11η Φεβρ. 2014…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Πού και πώς, άραγε, ταιριάζει στον «Πατριωτισμό της Αριστεράς» του ελλα-δικού μας υπ.Εξ. κ. Ν. Κοτζιά η «ισοτίμως» συγκυριαρχική στην Κύπρο «ισότητα» του τουρκικού 18% με το ελληνικό 82%, όταν γνωρίζει το πασίγνωστο και υπό των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων καυχόμενο ότι, εκείνο το 18% αποτελεί - στο διηνεκές - προθύμως εσαεί όργανο της Άγκυρας;
Λάζ. Α. Μαύρος

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/1896/i-5i-paragrafos-i-moni-dieksodos#.dpuf

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.